• EnAnonumius

    Vikigaste jämställdhetsfrågan

    Jag vill ha bort brotsrubriceringen "kvinnofridskräkning".

    Det behövs inte ha en särskild egen juridiskt begrepp som brottrubricering; "kvinnofridskräkning".
    Vi strävar efter ett jämställdhet i detta land, då skall man ha neutrala juridiskabegrepp och brotsrubriceringar. Oavsett kön på persone blir denne fredskränkt så skall brottrubricering bara vara fredskränking.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KlantSmurfen skrev 2019-08-29 23:46:57 följande:
    En strategi som varit genomgående inom det genuspedagogiska fältet är att arbeta med kompensatoriska metoder, att skolan ska kompensera för hur barnen socialiseras in i könsmönster i samhället i övrigt. Det kan handla om att fokusera på att pojkar ska lära sig prata om känslor och hjälpa till, medan tjejer ska lära sig ta plats och vara aktiva.

    www.skolverket.se/download/18.653ebcff16519dc12ef362/1539586793376/Normer-normmedvetenhet-och-normkritik.pdf
    Pojkar ska lära sig prata om känslor...Men inget om att tjejer ska sluta älta dem...

    Det är märkligt att det är så...

    Jag håller med det borde läras ut till tjejer att man skall inte ä'lta känslor i "evighet". Det gynnar ingen och det är bara direkt prvocerande att syssla med det. Ändå uppmuntras tjejer indirekt/(iblan)direkt att älta dem.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KlantSmurfen skrev 2019-08-31 10:32:01 följande:
    "Kompispsykologkulturen" hos tjejer är något jag stört mej en hel del på, speciellt när de är fulla.
    Problemlösning innebär ofta obekväma sanningar eftersom det är den som har problemet som måste förändra något även om h*n inte är orsaken till problemet och när det gäller tonåringar så är personen sällan helt oskyldig själv.
    Ser vad du menar när de är "fulla".

    Herregud när man var ung och festade hos kompisar, ofta man såg tjerna sitta och "snacka fötroligt" på dass uppdelade "två och två".  Drömmer

    Är ett märkligt fenomen detta (ja jag är kvinna själv och upmärksammat det), att det är som du skriver där.. Kvinnan (tonnårtjejen) är alltid oskyldig. Och inte blir det bättre av att det stärks också sedan (radikal)feminismen fick starkare och starkare fäste också i det offentliga rummet.
    KlantSmurfen skrev 2019-08-31 10:32:01 följande:
    Tjejer är mer benägna att ljuga lite för att andra ska känna sig bättre och vill gärna känna sig behövda så de säger hellre vad folk vill höra, det blir som en infantilisering. Om någon har så stora/många problem att de behöver psykolog finns det en risk att de gör allt värre.

    (I skrivandet stund så ser jag att någon har svarat på detta med en massa feministisk försvarsdravel om kvinnor och sätter kvinnor på pedistader,, och samtidigt fört en abstrakt förklaring som får ut på att indirekt spotta på kvinnor som inte beter sig som "alla andra kvinnor" och anklaga dessa för att smutskasta kvinnor som "är som kvinnor mest" inbäddat i fina vackra ord..,Drömmer...)

    Jag ser vad du menar, tjejer är faktiskt mer benägna att dra till med vita lögner. Tyvärr försvaras detta (idiotiska) betende med det är andra som inte förstår tjejer "abstrakta kommunikatiossett" eller vad det nu används för bortförklaringar till detta dumma betende..
    Man kan ju undra varför det är så viktigt att hoppa på omgivningen och anklaga dem för att vara "prejokativa", 
    i stället för att fundera på varför det är så vanligt att kvinnor, som hantera detta s.k "abstrakt kommunikationset" (komunicera med vita lögner), också är vanligast samma kvinnor som backstabbar andra kvinnor och även en och annan man. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (jag) skrev 2019-09-02 20:17:08 följande:
    Jasså, vet du hur många människor som skulle krävas for att moderera så många trådar manuellt, läsa varje anmält inlägg och se i vilket sammanhang de skrevs för att förstå om det är rätt eller fel?
    Tja allt är ju relativt..

    Det beror jupå hur forumet är uppbyggt och hur ägaren anser hur dert skall moderaras.
    Anonym (jag) skrev 2019-09-02 20:17:08 följande:
    Jasså, vet du hur många människor som skulle krävas for att moderera så många trådar manuellt, läsa varje anmält inlägg och se i vilket sammanhang de skrevs för att förstå om det är rätt eller fel?

    Nejdå, så många moderatorer tror jag inte FL har, så ja faktiskt tror jag att en hel del (inte allt) sköts av botar, precis som det görs i väldigt många allmänna forum eller "tjattar" på andra företag (ja FL är ett privat och företag som baserar sina intäkter på reklam).
    Och hur skulle man kunna programera en bot til att "radera" inlägg efter anmälan?

    Det är ju du som "tror" att fl moderars av botar, då borde du ju kunna slänga iväg en någolunda trovärdig förklaring på hur det skulle kunnas programera dem. För det är ju inte alla inlägg som försvinner trots anmälan. Och hur vet du att det är "botar" på "många andra forum"?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Praktisk58 skrev 2019-09-19 15:27:04 följande:
    Och varannan graviditet till männen
    Dum kommentar.
    VAB/Föräldraledighet kan man dela på könen mellan, det finns ingen biologisk/fysiologiskt hinder för detta.

    Fast männen och kvinnorna olika skapade rent biologiskt/fysiologiskt.

    Så det är ju bara fel att ställa dessa två saker mot varandra som du gör här.

    Sedan så försöker många (inte alla, utan just bara många) kvinnor än i dag leva på myten av att hon är en bättre förälder än mannen, bara för att hon är den som kan bli gravid.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-19 16:20:56 följande:
    Tillverka pappersprodukter kräver i regel mindre utbildning. Hur mycket har du tagit av föräldraledigheten?
    Nej kanske tillverka pappersprodukten inte kräver någon utbildning.

    Men det KRÄVS ändå en pappersprodukt för att folk, som gått på högskola/universitet, skall få det viktiga diplomet och betygen.

    Och bara för att man gått på högskola/universitet så betyder det inte i praktiken att man gör ett bättre jobb än den som har 25års arbetslivserfarenhet inom samma yrke, fast denna saknar högskola/universitets utbildning.
    För inte ens högskola/universitet har skolämne "arbetslivserfarenhet" som man kan "plugga till sig" på en termin typ...
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-20 11:08:30 följande:
    SÅ stora fysiologiska skillnader mellan könen är det inte, nu är det du som överdriver. Det är bara brandman och några yrken till där ena könet har ett fysiskt försprång.
    Jag har aldrig hävdat att det är "stora fysiologiska skillnader".
    Vad får du det i från att jag har hävdat detta? Citera noggrant där jag har hävdat det.

    Jag skrev enkelt detta, citera mig själv:
    "Fast männen och kvinnorna olika skapade rent biologiskt/fysiologiskt."

    Så hur får du det till att jag "överdriver" när jag aldrig har skrivit det _du hävdar_ att jag skulle ha skrivit enligt dig?
    Jag skrev att det finns skillnader, Ja..
    Fast skrev jag något om huruvida de var stora skillnader eller inte?, Nej, för jag nämnde aldrig något om det.

    Jag har aldrig hävdat att det är "stora skillnader". Så lägg av att trycka ord i min mun, och tillskriva mig utlåtanden jag aldrig har haft. 
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-21 19:35:33 följande:
    När du slutat vara kränkt så tänkte jag säga att jag tog fel på dig och Ignoramus, tror jag iaf.
    Bra att du vågar erkänna att du hade fel.

    Ditt billiga omogna lilla ultimatum du lade med här går inte hem hos mig serru. Drömmer

    Den kränktheten du babblar om att jag skulle ha, existera enbart i din lilla egna "lalla värld".
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-20 18:28:03 följande:
    Kvinnan bör få högre lön i förväg så att hon och barnen har det gott ställt utan att en man behöver vara inblandad.
    Du måste skämta va?
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-21 21:38:39 följande:
    Absolut inte. Om du som barn ej har en pappa i bilden och en mor som har ett kvinnoyrke där hon tjänar sammhället och får därför mindre än en man som jobbar för en privat arbetsgivare kommer du växa upp under usla förhållanden. Fler människor gynnas av att kvinnor har det gott ställt ekonomiskt än som gynnas av att en man har det gott ställt. En man kan i praktiken göra 100 barn under en livstid och övdrge dem alla med kvinnor som försörjare av barnen och huvudsakligen av hemmen och ofta då behöver gå ner i arbetstid för att ta hand om barn och hushåll. Därför bör kvinnor tjäna mer och ses som huvudsakliga försörjare av familj och hushåll. Helt logiskt om man tittar objektivt på hur samhället fungerar i praktiken. Vem som arbetar hårdast, drar det största lasset och vilka som blir lidande av att kvinnor i alla tider tjänat mindre än män - deras barn. Att växa upp med en ensamstående mor betyder idag att växa upp fattigt. Ändras detta genom att kvinnor blir ekonomiskt oberoende genom högre löner så ändras förutsättningarna hennes barn har i livet. Alla blir på så vis mer jämställda - även barnen blir jämställda med sina kamrater som bor med två föräldrar.

    Öka lönerna i kvinnodominerandeyrken, vård, skola, förskola, socialtjänst och ge kvinnor bättre betalt i kronor och ören över lag. Då blir det samtidigt lättare att gå ner i arbetstid för kvinnor att fortsätta sköta det mesta i hushållet, vilket forskning visar görs mest av kvinnor procentiellt idag. Öka kvinnors löner så att det pengamässigt står i relation till slitet hon bevisligen gör. Inga konstigheter att få betalt utifrån prestation och sitt bidrag till världen. Män får ju betalt utifrån prestation. De får för mycket betalt i dagsläget för alldeles för klen prestatkon och kvinnor får alldeles pinsamt för lite betalt i relation till sin prestation.
    Ja du, de mest kvinnodominerade yrkena ligger faktiskt inom den offentliga sektorn. Det är välkänt att den offentliga sektorn har lägre löner än den privata sektorn. Den offentliga sektorn finansieras lönerna via skatterna. Så vill du höja lönen för kvinnorna (och även de männen som jobbar inom offentliga sektorn) så får man höja skatterna rejält. Alternativt att Kvinnorna byter över till den privata sektorn där de får bättre betalt, fast de är kvinnor.

    Så den faktiska frågan är ju egentligen: "Varför väljer kvinnor att jobba inom den offentliga sektorn, när det är sämmre betalt?"

    Jag är för för "lika lön för lika arbete, oavsett kön". Men inget kön skall ha lönefördelar i förskott bara för att hon/han blir förälder. Att skaffa barn är frivilligt, och inget en arbetsgivare, privat eller statlig/landsting/kommunal arbetsgivare skall ha som krav att fixa fram "bättre lön till kvinna bara för att hon kommer att skaffa barn". Det är förälderns/föräldrarnas sak att se över sitt jobbsituation om hon/han vill ha det bättre ekonomiskt när barnet kommit. Inget man skall belasta en arbetsgivare för. Det är ju knappast arbetsgivaren som kräver att du skaffar barn överhuvudtaget.

    Kvinnan är ekonomiskt oberoende idag, i Sverige.
    Får hon barn och pappan inte betalar, så går försäkringskassan in och ger underhållsstöd, sedan så kan även kvinna få bostadsbidrag med.
    Visst idealet är ju självklart att den biologiska fadern betalar underhållsbidrag, fast sker det inte så går samhället in och hjälper mamma.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-22 14:47:49 följande:
    Den offentliga sektorn är ju viktigare för fler människor. Den privata kan stänga utan problem men får dina barn inte skola, räddas inte ditt liv i vården så är det en stor förlust för alla. Mer lön för större prestation. Prestationen hos folk som jobbar på myndigheter såsom på sjukhus är större än en som jobbar privat. Lön utifrån prestation ska det vara Och kvinnor presterar mest på bäst behövande positioner. Arbetsgivaren ska betala värdigt naturligtvis och sluta spotta och förnedra kvinnor med pinsamt värdelösa löner. Naturligtvis.
    Hur resonerar DU när du anser att den privat sektorn kan stänga utan problem? Det är ju du som hävdar att det kan gå utan problem, då får vackert redovisa hur Sverige skall gå runt på inga skatteintäkter till staten. 

    Du verkar ju helt ha missat att den privata sektorn har en stor delaktighet i att finansiera den offentliga sektorn och det är även den privata sektorn som dra in färska pengar i landet också, så att Sverige kan gå runt och vi kan ha den välfärd vi har i dag. Båda sektorerna behövs för Sveriges välfärd hänger på detta.
    Sedan så finns mycket primärsjukvård/akutsjukvård och även skola. 

    För som jag alltid har sagt, kommer alltid att säga "lika lön för lika arbete". 
    Så har du någon objektiv källa på att kvinnor prestera bäst på behövande positioner?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-22 16:44:27 följande:
    Finansera kvinnors jobb bättre då! Varför tjatar du emot min åsikt. Jag berättar vad JAG tycker. Hotad om kvinnors ekonomi blir bättre? Vad är ditt problem med att kvinnors lön blir högre? Du verkar nämligen vilja hålla nere kvinnors löner? Är det för att kvinnor får mer makt om de har mer pengar och varför vill du inte detta utan tjatar och gnatar emot?

    Nu far du med direkta lögner, snyggt inbäddad i frågor.
    Jag har aldrig hävdat att någon blir hotad av att kvinnors löner blir bättre. Vad bygger du den direkta lögnen på?
    Jag har sagt det förut och jag säger det igen:
    "Det skall vara lika lön för lika arbete (oavsett kön)".

    Jag har aldrig ifrågasatt att kvinnors löner skall bli bättre heller.
    Så varför har du ett direkt behov av att sitta och hitta på vad jag har skrivit och sagt?
    Jag har ifrågasatt dina förslag på TILLVÄGAGÅNGSSÄTTET för att bättra kvinnolönerna.
    Hanterar du inte att skilja på "mål" och "tillvägagångssätt", så är det enbart dina problem.

    Och hantera du inte att få dina åsikter ifrågasatt, så varför diskutera du över huvud taget på ett öppet offentligt diskussions forum då för?

    Så nej tyvärr, knappast hotad av att kvinnolöner skulle bli bättre och att det råder i samhället "lika lön för lika arbete (oavsett kön)".
    Och vet du, många kvinnor, är så jäkla handlingskraftiga i dag att de flesta lämnar den offentliga sektor och går över till den privata sektorn, just för att de få bättre löner, även om de fortsätter att jobba inom sjukvården.



    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-22 19:42:57 följande:
    Kvinnor bör dessutom bli ekonomiskt kompenserade nu retroaktivt från och med idag för alla år som män tjänat mer för samma jobb, dessutom som gottgörelse för diskrimineringen som pågår och pågått de senaste 100 åren sedan kvinnor började arbeta i och med industrialiseringen. Efter att kvinnors lön har varit högre än vad mäns varit lika länge som det varit tvärt om så kan sedan bli lika löner. Det bör alltså först kompenseras ekonomiskt. Sedan efter det kompenserats i form av ekonomiskt skadestånd för att har ett jämnt utgångsläge då både män och kvinnor fått lika mycket för arbetet kan det börja talas om exakt lika löner.
    Du vill visst att ingen skall ta dig på allvar va?

    Varför skall framtidens blivande män straffas före vad deras förfäder gjorde mot deras förmödrar?

    Här har du en adekvat jämförelse.
    Skulle du anse att det var helt okey att polisen arresterade din son för ett mord som sonens far (och tillika ditt ex) begått?

    En fråga..
    Heter DIN mentor och lärare Ireen von Wachenfeldt eller?

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-23 17:40:24 följande:
    Haha, det jävla stolpskottet som benämnde män som djur men inte förstod det enkla i att vi alla är djur, oavsett kön.
    Jupp exakt den damen...

    Än idag kan jag sitta och asgarva åt hennes (frånvaro) av kunskaper om människan..
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan