• boshab

    Vi som försöker bli gravida med Bf 2020

    Vi började med bebisverkstan i maj och är inne på vårt fjärde försök nu. Har ÄL nu i dagarna (inte fått ett positivt ÄL-test än men däremot stegring sen 3 dagar tillbaks). Varken jag eller mannen har varit helt hundra friska så hoppas att våra försök blir något ändå :)

    Gällande kosttillskott tar jag folsyra (började 3 månader innan vi sa att vi skulle börja prova), zink och omega-3. Mannen tar zink och omega-3.

    Använder mig även av NC och Fertilityfriend. Och tar som sagt ÄL-test också. Börjar känna mig lite småstressad eftersom jag inte blivit gravid än - trots att jag vet statistiken. Försöker mysa till det varje dag kring ÄL också men får inte alltid till det.

  • boshab

    Är det någon här som lagt om sin kost annars utöver tillskott i hopp om en graviditet? Hur resonerar ni kring alkohol och koffein under tiden ni försöker etc? :)

  • boshab
    Ssandra skrev 2019-08-25 15:03:53 följande:

    Är ju viktigt att inte försöka stressa upp sig på att bli gravid, då kan det ju låsa sig så de inte går istället :/ men jag vet hur det känns, man vill ju helst va gravid redan igår ;)


    Det är helt sant! Men det är så svårt att inte stressa upp sig :D Dagarna mellan ÄL och BIM är så fruktansvärt sega... Försöker varva ner i kombo med att hålla mig sysselsatt så att dagarna går. Jag går då bara runt och känner efter, sen har mensen varit "sen" (1-2 dagar) både jag och sambon hoppas och sen kommer besvikelsen. Som tur är är det ganska kort mellan mens och ÄL tycker jag så hittar motivationen däremellan.
  • boshab
    JeSuisMoi skrev 2019-08-25 16:32:49 följande:

    Jag hänger gärna med i tråden :) jag tog ut min p-ring i april i år, använde sedan NaturalCycles på prevent. Efter att jag slutat med hormonella preventivmedel har både jag och sambon börjar fundera på om det ändå inte är dags - och det tycker vi att det är! Vårt första försök var förra månaden, då min regelbundna cykel plötsligt beslut sig för att mensen skulle vara tre dagar sen. Nu laddar vi för nästa försök i september. Jag är 26 och sambon 32.

    Jag äter vitamintillskott (kvinna/gravid), har dragit ner på alkohol och kaffe. Har även tänkt testa bisolvon detta försök, då mitt sekret inte blir ?fertilt? vid ägglossning.

    Hoppas på plus snart :)


    Roligt att ni bestämt er :) Och hoppas ni får ett plus snart. :) Bara att tagga om efter att mensen kommit!

    Kanske borde prova bisolvon också... Jag försöker leva så sunt som möjligt för att dessutom underlätta när jag (förhoppningsvis) blir gravid. Äter dock saker som är "förbjudna" under graviditet. Men undviker koffein, alkohol, socker och gör det mesta från grunden. :)
  • boshab
    Sanavd skrev 2019-08-28 21:28:40 följande:

    Uppdatering: jag har idag fått en svagt rosa flytning vilket jag brukar få precis innan mens (som är beräknad tiden 30/8). Verkar alltså inte ha gått vägen den här gången heller.

    En fråga: jag är helt ny på familjeliv, hur i helskotta svarar/kommenterar jag ett specifikt inlägg? Lyckas bara svara i tråden så att det blir ett eget inlägg men vill kunna kommentera en sak direkt. Exempelvis användaren som skrev att den använde clearblues ÄL-test. Är dem bra?

    Till TS vill jag säga att jag har köpt folsyra och ska börja äta dem fr.o.m. imorgon!


    Du trycker på kugghjulet på inlägget du vill citera! Se bild :)

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med Bf 2020