Inlägg från: helaminvärld |Visa alla inlägg
  • helaminvärld

    Vi som försöker bli gravida med Bf 2020

    Hoppar gärna in här med er också! Slutade med p-ring i juli, så detta blir vårt andra försök. Använder ej ägglossningstester, försöker utgå från menscykeln. Borde ha ägglossning nu i dagarna, så får vi se sen då i mitten på september vad resultatet blev! :)

    All lycka åt er andra också!

  • helaminvärld
    Anonym (Snole) skrev 2019-08-27 17:43:47 följande:

    Hej alla! 

    Jag hoppar in här. Tog ut min spiral (Jaydess) 2/8 och fick någon form av mens dagen efter som höll i sig i 3-4 dgr. Mitt problem är att jag har använt hormonpreventivmedel så länge att jag har noll koll på min cykel. Har räknat på genomsnittlig cykel på 29 dagar och hade sex under dagarna innan och på självaste dagen som jag isf skulle haft ÄL. De här veckorna har gått sååå långsamt och jag har redan gjort 3 early detection-test, trots att jag vet att det är omöjligt med utslag även om det hade vart en mycket tidig graviditet. Varför blir man såhär konstig och otålig? Trodde inte det om mig själv, haha. Jag har precis fyllt 30 och har gjort 2 tidiga aborter tidigare i livet, iaf ett tecken på att "systemet" iaf har funkat förr.

    Någon som är i samma sits och som inte har koll på sin cykel? Generella tips på hur man kan chilla lite och inte bli helt besatt av detta, haha..? Så orolig att jag, som så många andra, ska ha svårt att bli gravid. Vill inte att detta ska ta upp hela min tankeverksamhet - men det är svårt att undvika. :)


    Jag är i ganska liknande sits som dig nu också! Haft hormonpreventivmedel i över 10år så ingen susning om hur lång eller regelbunden min normala cykel är, men har också som dig räknat med ca. 29dagars cykel. Jag slutade med p-ring i början på Juli, alltså blir detta försök nummer 2. Testade att ta ett äl-test ikväll bara för att se om det skulle ge utslag eftersom jag är på cd14, och visst hade jag stegring, men inte positivt ännu, så det borde ske de kommande dagarna. :)
  • helaminvärld
    Anonym (Snole) skrev 2019-08-27 21:02:36 följande:

    Visst är det psykande. Så besviken på mig själv att jag inte i yngre dagar förde bok på min cykel, så hade jag åtminstone haft ngn form av referens. Men har aldrig i hela mitt liv haft ngn koll, dumt nog. ÄL-test har jag aldrig kört, rekommenderar du? Nu går jag runt och är skengravid, känner massa symptom (räknat på 29-dgr är jag alltså BIM - 6) så är säkert bara inbillning. Intalar mig själv att det nog inte blir ngt förrän november kanske. Nog klokt att ha låga förväntningar, även om jag kommer bli superbesviken vid varje mens såklart... 

    Lycka till nu de närmsta dagarna :)


    Ja men visst är det! Det var faktist första äl-testet i mitt liv jag tog! Underlättar säkert om man vill ha lite koll på var i cykeln man befinner sig, så tänker ja iaf :) det hade jag med förra cykeln, men konstaterade att det var samma symptom som för mens :) när vi bestämde oss för att börja försöka gick vi in med den inställningen att det kan ta allt från 1män till 1,5 år t.ex. Tack :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med Bf 2020