• Anonym (B)

    Klimatgreta för allmänheten

    Greta är ett stående skämt.

    > Hur var din semester i år då?
    > Vi flög till Rivieran där vi hade hyrt ett hus i två veckor. Jättretrevligt.
    > Jahaja, det var ingen Greta-godkänd semester det inte. Hahaha!
    > Nä, det var det inte. Hahaha!

  • Anonym (B)
    sextiotalist skrev 2019-08-26 14:47:02 följande:
    Nog för att det är Aftonbladet, men relaterar till Malenas ord om detta
    www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/RxMjyO/malen...

    Malena fokuserar bara på att Greta inte har fått betalt och att allt har varit ideellt. Det är inte samma sak som att inte ha en PR-byrå bakom sig.

    Och tvärtemot vad artikeln vill få oss att tro så bekräftar Malena faktiskt både samarbetet med bland annat Renthogs organisation och att hon tagit emot hjälp med "internationella förfrågningar".
  • Anonym (B)
    sextiotalist skrev 2019-08-26 15:13:39 följande:
    fast när det började bli lite större så är det inte alls konstigt, då måste man har proffs som sköter det juridiska. Men det är inte samma sak som Nja försökte antyda att man letade efter någon för att driva deras agenda.

    Teknikaliteter om vem som kom på idéen, för att spela bort korten. Precis som när Malena väljer att inte svara på frågan om hon har en PR-byrå bakom sig utan istället pekar på att Greta inte får betalt.

    Från dag 1 har Ingmar Rentzhog och hans företag funnits med. Det var han som av en ren slump "upptäckte" henne och spred ordet via sina upparbetade kanaler. Senare har en andra grupper tillkommit. Som till exempel Iles PR och One Foundation.
  • Anonym (B)
    Limajo skrev 2019-08-28 06:39:54 följande:
    Är man insatta i naturvetenskap och miljöforskning vet man att det enda Greta säger är att lyssna på forskningen, t.ex. IPCC- rapporterna och det är ju självklart. Man förväntar sig inte att en 16-åring ska sitta inne med lösningarna på klimatkrisen vilket många vanliga kritiserar och hånar henne för.
    Greta gör en sak till. Hon ägnar sig åt det som på engelska kallas fearmongering och det är illa. särskilt om hon görs till något slags sanningsvittne.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Fearmongering

    Fearmongering or scaremongering is the spreading of frightening and exaggerated rumors of an impending danger or the habit or tactic of purposely and needlessly arousing public fear about an issue.

    Hon talar inte bara om att man ska lyssna på vetenskapen. Hon lägger även till undergångsscenarion som inte har någon verklig bäring i forskningen. Kanske tror hon på det själv. Hon får i alla fall en del folk att tro på det.
  • Anonym (B)
    Limajo skrev 2019-08-28 09:31:48 följande:
    Det är lustigt med vuxna människor som kräver att en 16-åring ska vara fullkomligt balanserad i en fråga som potentiellt kan innebära slutet på civilisationen som vi känner den. 
    Precis det där.

    "slutet på civilisationen som vi känner den"

    Fearmongering.

    En 16-åring är inte balanserad. Då kan man begära att de vuxna är det istället och inte spär på galenskaperna.
  • Anonym (B)

    Det är så korkat så klockorna stannar.

    Människan är planetens genom eonerna mest anpassningsbara varesle. Vår civilisation, som vi känner den, kommer inte att upphöra. Inte ens om vattnet stiger med två meter och temperaturen med över två grader.

    Och DET är bara gissade värsta-scenarion med väldigt liten sannolikhet.

    https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/928806-greta-thunbergs-skarpa-varning-kommer-leda-till-slutet


    "Runt 2030 kommer vi att vara i en position där vi förmodligen satt igång en oåterkallelig kedjereaktion bortom mänsklig kontroll, som med stor sannolikhet kommer att leda till slutet för vår civilisation som vi känner till den idag", sade Greta i sitt tal.

Svar på tråden Klimatgreta för allmänheten