• Coconut

    Förlossningsdepression?

    Känner igen mig så i det du skriver! Alla barn är olika, min dotter har varit väldigt gnällig och spenderade helst all sin första tid i min famn. Blivit bättre och bättre med tiden, jag har valt att alltid ha henne nära vilket tillslut gjorde att hon själv tryggt började ?söka sig bort?, 11månader idag. Numera leker hon själv men kommer över till mig ibland för att tanka lite närhet genom att sitta i famnen eller pussas.

    Hon HATADE btw också att ligga på mage, jag fick rådet av bvc att lägga henne på mage 30sekunder om dagen och att det skulle räcka. Ökade med tiden och vid 5månader började hon gilla det (ibland)! Vagnen avskydde hon också, funkade att ha babyskyddet som vagn ibland eller helst bärsele, hon bodde typ i sin bärsele först 4månaderna, blev bättre när vi bytte till sittdelen, vi bytte redan vid 4mån och köpte då en inovi sittdyna med kanter som stöttade henne.

    Kan rekommendera en app som heter ?VäxaUppOchUpptäckaVärlden/ the wonder weeks? där kan man följa när bebisen är i ett utvecklingssprång, de brukar vara gnälligare då. Hjälpte mig och min kille mkt att kunna se att hon typ ?förväntades? va jobbigare vissa perioder, då kunde vi typ stålsätta oss och gemensamt rikta in oss på att nu blir det en tuffare period. Under dessa perioder sov hon oftast sämre, var mammigare, ville amma tätare och allmänt gnällig.

    Jag och min sambo bråkade otroligt mkt de första månaderna, vi pratade igenom allt, hur vi kände och varför, sen bestämde vi oss för att bl.a kramas varje dag innan han gick till jobbet och direkt när han kom hem, oavsett att lilltjejen blev sur. Allt blir oftast bättre med tiden! Kärlek och styrka till dog ts, vet hur tufft det är <3

Svar på tråden Förlossningsdepression?