Inlägg från: Anonym (Sofi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sofi)

    Sömnbesvär länge

    Jag använder Lergigan för sömnen, men inte Lergigan comp, det får du kolla upp för jag vet inte vad skillnaden är. Jag använder också melatonin, inte samtidigt utan varierar mellan dessa två. Kbt är väl annars det som är att föredra. Gå till vårdcentralen igen, du kan inte vara för ung för kbt.

  • Anonym (Sofi)
    Anonym (Byt läkare) skrev 2019-09-02 09:11:44 följande:

    Mitt råd är att kräva att få träffa en annan läkare. Att du skulle va för ung är ren bullshit. Du är vuxen, inte ett barn. Sen står du på dig och berättar också allt du redan provat som inte fungerar och säger att du måste få sova innan du blir galen. Jag fick mina första sömntabletter utskrivet i gymnasiet. Dock ska man ju va försiktig beroende på vad man har för tabletter såklart. Har också haft stora problem med sömnen sen ung ålder, men blivit bättre med åren och bättre generellt sen barnen kom.

    Har provat lite olika men som för många andra som svarat så fungerar oftast Lergigan om jag är i en period med sömnproblem. Var skeptisk från början men blir skönt avslappnad och dåsig av Lergigan. Om jag mår väldigt dåligt i livet och har mkt ångest och stress så behöver jag tyngre saker eller en kombination. Har Zopiklon som är en insomningstablett vid behov, men tar det endast nån enstaka gång då jag upplever mig må sämre om jag tar det flera nätter i rad. En annan sak som har hjälpt för mig ibland om insomnandet är svårt är spikmatta.

    Men ta ny kontakt och stå på dig!:)


    Blir nyfiken, hur använder du spikmatta för att sova? Har hört förut om att spikmatta kan fungera.

    Kommer att tänka på tyngdtäcke också, som tips till trådstartaren. Har inte testat själv men en del tycker att det är en bra hjälp. 
  • Anonym (Sofi)
    Eva8886 skrev 2019-09-02 22:26:18 följande:

    Du inger säkert ett pundigt intryck varför ingen läkare vill skriva ut sömnmedicin till dig. Till och med barn får melatonin utskrivet så då förstår du nog att din trovärdighet är 0.


    Min läkare ville inte heller skriva ut melatonin till en början men då köpte jag från nätet. När jag berättade det för honom så skrev han ut cirkadin. Jag testade cirkadin och fick jämförbar effekt, cirkadin var svindyrt så nu köper jag melatonin från nätet ändå. Jag har bytt läkare nu, av fler orsaker än den här.
  • Anonym (Sofi)
    Anonym (Byt läkare) skrev 2019-09-02 21:52:06 följande:

    Jag har en svensk spikmatta helt i plast. Jag har en t-shirt på och lägger mig då på spikmattan, blir nästan alltid väldigt avslappnad och sömnig efter sådär en 20 min och då drar jag bort den och somnar i bästa fall. Ibland somnar jag på den, brukar då vakna till efter en stund, ta bort den och så fortsätta sova. Funkar om jag bara har lite svårt att slappna av men inte om jag är väldigt stressad eller har ångest.


    Tack för ditt svar och tipset!
  • Anonym (Sofi)
    ungkvinna1 skrev 2019-09-12 20:49:13 följande:

    Hej!

    Det är fortfarande inte 100% med sömnen men jag har goda nyheter. Från att ha tagit ibland 4 timmar att somna har insomningen minskat till 1 timme!!!

    Jag har börjat meditera mer på dagarna, jag tror det har haft stor betydelse... tackar som frågar :)


    Bra. Du vore kanske behjälot av KBT, kolla med vårdcentralen vad de har för alternativ för det. En del har egna psykologer för det andra erbjuder en internetvariant, men det blir billigare att gå via vc änn privat.

    Och det kan du inte vara för ung för.
Svar på tråden Sömnbesvär länge