• Tor 29 aug 2019 04:40
  312 visningar
  8 svar
  8
  312

  Jag blir snart på riktig dum i huvudet. HUR blir jag av med tvånget att vilja pilla,klämma och kratta på varenda lite prick på min kropp, som bara JAG SER! HJÄÄLP

  Som rubriken lyder..jag är extremt trött på mig själv. Jag vet inte hur det här avskyvärda beteendet kom till..men de bara hände, för kanske 6-7 År sedan så började jag att pilla och trycka på mina armar, inte konstant. Men det hände då och då. IDAG så är det konstant son jag piller, trycker och krattar på ALLT jag ser eller känner på mig kropp. Även fast att jag själv ser att den lilla ?pricken? eller vad man nu skall kalla det, det är inte ens något som man ens skulle lägg märke till. Men jag ser den, när jag står i spegeln, och då kan jag fastna där framför spegen mins 20 min.. är min sambo inte hemma, då kan jag stå i mer än en timme och bara helt jävla maniskt, leta och trycka på ?prickar? som jag liksom vet med största sannolikhet att det inte är något mer än en liiiiten knott, eller prick, vet inte vad jag skall kalla det. Jag trycker och piller oftast, eller jag gör det ALLTID. Jag pillar alltid tills att det kommer vätska och blod. Sen efter en stund, då börjar jag om ingen, på samma ställe. Och ska pilla. Jag blir sjukt trött på mig själv! Jag har jätte fin hy, MEN jag förstör den själv, om jag bara ger FAN att pilla så är såren och dem röda och inflammerade prickarna borta! Jag har lyckats att fixa det i perioder, då och då. Men sen kommer dem där kväsa demonerna tillbaka från ingenstans, och då börjar jag om! Precis när det läkt och blivit fint, så börjar jag om igen. Jag skämms så sjukt mycket för att visa min hud, Ansiktet är det enda jag inte tycker är jobbigt att visa. Men armarna och mina ben, och ibland på bröstkorgen så skäms jag för att visa huden. Den ser väldigt ofta röd prickig ut. Och ibland så bildas ju var i såren, och då det ser ju svin skabbigt ut. Det måste finnas någon mer än jag, som loger av det här sjukt fula beteendet, tvånget. Vad har ni gjort för att förhindra det? Vad har ni gjort för att idag, kunna säga att ?jag höll på som fan förr, jag var helt manisk, men idag så gör jag det inte alls. Har inte gjort det på flera år?

 • Svar på tråden Jag blir snart på riktig dum i huvudet. HUR blir jag av med tvånget att vilja pilla,klämma och kratta på varenda lite prick på min kropp, som bara JAG SER! HJÄÄLP
 • Anonym (TT)
  Tor 29 aug 2019 06:32
  #1

  Tror du uppfyller kriterierna för dermatillomani. Har haft perioder av det från tonår och uppåt. Läs om det och sök för det, är mitt råd.

 • Anonym (Ladyb­ug)
  Tor 29 aug 2019 06:36
  #2

  Har haft det så. Det slutade när jag fick barn, eftersom jag inte har en ledig stund över, inte ens 5 min.

  Sysselsätta dig med något som inte ger extratid?

 • Anonym (Ladyb­ug)
  Tor 29 aug 2019 06:36
  #3

  Har haft det så. Det slutade när jag fick barn, eftersom jag inte har en ledig stund över, inte ens 5 min.

  Sysselsätta dig med något som inte ger extratid?

 • Anonym (Ånges­t)
  Tor 29 aug 2019 06:59
  #4

  Jag hade ett annat tvångsmässigt beteende. Jag blev av med det så gott som helt genom att tvinga mig själv att inte lyda tanken och erfara att jag överlevde det. Det lättade också när olika stressfaktorer i mitt liv åtgärdades/försvann. Jag lärde mig att häva ångesten genom att andas, lugna ner mig själv innan det gick för långt. Man kan ta hjälp av en kbt-terapeut för att göra det.

 • Anonym (Jj)
  Tor 29 aug 2019 07:08
  #5

  Det är inte så att du egentligen bara har behov av att hålla på med händerna för att du har tråkigt, är stressad eller något? Jag själv måste alltid fingra med något, antingen fläta håret, förstöra naglar, prickar på kroppen, slå med fingrarna i bordet, dra i trådar från kläderna osv. Testa att hålla på med annat istället! Tex sticka, virka, fidget spinner, klottra osv.

 • Anonym (Hm)
  Tor 29 aug 2019 08:39
  #6

  Det låter som en skadebeteende du utvecklat. Jag hade en vän som var precis som du, .en hon pillade inte på kroppen - hon drog bort hårstrån från huvudet!

  Skaffa hjälp för detta så snabbt du kan. Du har säkert fått eller kommer med säkerhet få fula ärr på kroppen. Inte så attraktivt direkt.

 • Fre 30 aug 2019 16:54
  #7

  Tack för era svar. Jag tror att jag måste söks hjälp för det, kommer inte fixa det på egen hand. Det är ju egentligen helt sjukt hur man kan få nån typ av tillfredsställelse av att skapa sår på sin egen kropp. Sjukt att man inte klarar av att sitta med kortärmat för man vet att man kommer vara där och pilla. Jag tror att det började med när jag fick min ADHD medicin utskrivet för första gången. Det var då jag märkte att jag blev väldigt pillig, har inte ätit dem på snart 5 år. Men beteendet sitter ännu kvar.

 • Anonym (Jj)
  Fre 30 aug 2019 17:08
  #8

  Kan bero på adhd då

Svar på tråden Jag blir snart på riktig dum i huvudet. HUR blir jag av med tvånget att vilja pilla,klämma och kratta på varenda lite prick på min kropp, som bara JAG SER! HJÄÄLP
Logga in
Bli medlem