Inlägg från: Anonym (fick vinna?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fick vinna?)

    Ska jag lämna denna bonusfamilj?

    Anonym (Ester) skrev 2019-08-29 22:04:12 följande: 

    Jag hade mått bättre som särbo, även om det betyder att ta ett steg tillbaka i relationen och att dottern fick vinna. 


    Vaddå "fick vinna"? Konstigt resonemang. För du som vuxen kvinna en kamp med flickan?

    Detta låter som en kombination av att din man är konflikträdd och gömmer sig bakom argument som att han bara vill att ni ska bli en lycklig familj = orealistiskt och taskigt mot hans barn. 
    Samt att du vill ha en mogen vuxenrelation med resor och liknande ("1-2 ggr per år" som du skrev) och hans barn är för unga för att ni ska kunna ta det utrymmet och då blir du frustrerad och håller dig undan.

    Du verkar ha svårt att sätta dig in i hur det är att ha barn. 

    Tycker både du och din man verkar lite naiva och ha snickrat upp en livsbild som inte är applicerar på verkligheten.

    Tycker ni ska gå skilda vägar eller söka samtalsterapi och hitta en bild som ni båda kan leva efter.

    PS. har bara läst till det inlägg jag citerade.
  • Anonym (fick vinna?)

    PS. Jag tror en stor del av obalansen i er relation är att din man är en mes som inte vågar sätta gränser. Sen upplever jag att du tar ut frustrationen på dottern. = fegt av dig.

  • Anonym (fick vinna?)
    Ess skrev 2019-09-01 10:01:12 följande:
    De är inte för unga, ts och mannen kan resa när de är hos sin mamma. 
    Felet är att ungarna är odrägligt bortskämda och vrider om pappans kulor så fort han gör något som inte passar dem. Ska förhållandet både mellan honom och ts och mellan honom och barnen fungera så måste han ta kontrollen över situationen och inte bara vända sig efter vinden. Varken ts eller barnen vet var de har honom vilket skapar osäkerhet och en situation där de ställs mot varann.
    Jag tycker inte man är så stor när man är 13 respektive 16 år. Men som jag skrev verkar pappan ha problem med gränssättning och TS riktar all sin frustration mot dottern istället för den mesiga sambon, vilket jag tycker är omoget. Då kan jag inte låta bli att stå på dotterns sida. 

    Och sen fortsätter tråden med folk som förfasar sig över dagens 16-åringar och så får TS mer ved på sin brasa om att dottern är problemet och TS tycker hon är "onormal" bara för att hon inte gör det som TS tycker är normalt för 16-åringar... Det låter rätt oskönt om du frågar mig.

    Men om vi nu riktar in oss på TS välbefinnande hade jag ställt ett ultimatum och sen flyttat om jag var hon. Om man får 2 styvbarn tillsammans med en man, så borde mannen åtminstone kunna sätta gränser.
Svar på tråden Ska jag lämna denna bonusfamilj?