• Ess

    Ska jag lämna denna bonusfamilj?

    Anonym (Ester) skrev 2019-08-29 22:43:42 följande:

    Så det är barnens hem även när de är vuxna? Så pappan och hans käraste har inget att säga till om? Varför heter det då veckovis boende hos olika föräldrar?? Dessutom avskyr tjejen mig men älskar mamman som är singel. Varför vill hon då alltid springa i huset där jag är på mammans vecka? Om det är för att träffa pappan så borde det vara när han är hemma istället för när jag är hemma??! Varför är det alltid barnen som bestämmer och styr allt i svenska hushåll?


    Jag håller med dig att det daltas alldeles för mycket med ungar idag. Jag tycker det är långt över gränsen när man ska behandla 18-20 åringar som barn.

    Hade jag varit i ditt ställe så hade det antingen varit strikt vv och resor som ni bestämt tidigare, eller så hade jag gjort slut och sluppit dem allihop.
  • Ess

    Att bli nedknuffad från piedestalen är nog aldrig populärt, och sen dessutom få dela rampljuset med någon annan. Men hade pappan redan från början pratat med sina barn om hur verkligheten funkar, att han kommer få dela tid och uppmärksamhet på fler om han hittar en kvinna han gillar och vill dela sitt liv med, så hade han kunnat hänvisa till det nu och prata med dem igen.

  • Ess

    Vissa ensamstående föräldrar verkar ha en rätt underlig verklighetsuppfattning. Pappan här i tråden verkar tro att det är hans barn som bestämmer i deras hem.
    När jag flyttade ihop med maken så fick jag en vuxenroll där jag hade lika mycket att säga till om som han hade. Han kollade av med mig så att det var ok vid förändringar i umgänget. Var det så att jag var ensam hemma så var det också jag som hade beslutsrätten huruvida det var ok att de kom eller ej.

  • Ess
    Anonym (fick vinna?) skrev 2019-09-01 09:48:59 följande:
    Vaddå "fick vinna"? Konstigt resonemang. För du som vuxen kvinna en kamp med flickan?

    Detta låter som en kombination av att din man är konflikträdd och gömmer sig bakom argument som att han bara vill att ni ska bli en lycklig familj = orealistiskt och taskigt mot hans barn. 
    Samt att du vill ha en mogen vuxenrelation med resor och liknande ("1-2 ggr per år" som du skrev) och hans barn är för unga för att ni ska kunna ta det utrymmet och då blir du frustrerad och håller dig undan.

    Du verkar ha svårt att sätta dig in i hur det är att ha barn. 

    Tycker både du och din man verkar lite naiva och ha snickrat upp en livsbild som inte är applicerar på verkligheten.

    Tycker ni ska gå skilda vägar eller söka samtalsterapi och hitta en bild som ni båda kan leva efter.

    PS. har bara läst till det inlägg jag citerade.
    De är inte för unga, ts och mannen kan resa när de är hos sin mamma. 
    Felet är att ungarna är odrägligt bortskämda och vrider om pappans kulor så fort han gör något som inte passar dem. Ska förhållandet både mellan honom och ts och mellan honom och barnen fungera så måste han ta kontrollen över situationen och inte bara vända sig efter vinden. Varken ts eller barnen vet var de har honom vilket skapar osäkerhet och en situation där de ställs mot varann.
  • Ess
    Anonym (fick vinna?) skrev 2019-09-01 10:09:29 följande:
    Jag tycker inte man är så stor när man är 13 respektive 16 år. Men som jag skrev verkar pappan ha problem med gränssättning och TS riktar all sin frustration mot dottern istället för den mesiga sambon, vilket jag tycker är omoget. Då kan jag inte låta bli att stå på dotterns sida. 

    Och sen fortsätter tråden med folk som förfasar sig över dagens 16-åringar och så får TS mer ved på sin brasa om att dottern är problemet och TS tycker hon är "onormal" bara för att hon inte gör det som TS tycker är normalt för 16-åringar... Det låter rätt oskönt om du frågar mig.

    Men om vi nu riktar in oss på TS välbefinnande hade jag ställt ett ultimatum och sen flyttat om jag var hon. Om man får 2 styvbarn tillsammans med en man, så borde mannen åtminstone kunna sätta gränser.
    I den åldern så är man själv ansvarig för sitt beteende och fullt kapabel att inse att som man bemöter andra blir man själv bemött.
    Jag tycker det är en naturlig reaktion att härskna till på personen som bär sig illa åt, sen är det upp till pappan också att styra upp om han verkligen vill ha dem i sitt liv. För som det är nu så kommer de alla försvinna från honom.

    Kommer dottern över när ts är ensam så tycker jag att ts ska säga åt henne att gå och komma tillbaks när hennes pappa är hemma. Jag hade sagt rakt på sak att jag inte ville ha henne där eftersom hon bär sig illa åt och jag tycker direkt illa om henne.
    Man får nog inse att pappan misslyckats och inte klarar av att få ihop både barn och partner i sitt liv. Det är nog försent att försöka rätta upp situationen nu.
  • Ess
    Anonym (Ester) skrev 2019-09-06 21:48:50 följande:

    Jag förstår inte honom! Han säger att ?jag? måste ge och anpassa mig till barnen och denna familj medan jag står fast vid att barnen också bör ha respekt för vuxna och pappas sambo och käresta! Han håller inte med!

    Jag pratade med dottern att jag behöver några dagar med min dotter! Så nu sitter sambon där ensam med sina barn torsdag till söndag! Han lider och tycker att jag överger honom! Jag tycker att han kan passa på att umgås med sina barn och slipper ?häxan?!

    Ändå fortsätter han att säga att jag borde anstränga mig mer för hans stackars söta dotter ! Han tycker absolut inte att en snart 17 åring vet vad hon gör och därför borde jag anstränga mig mer! Såå tröttsamt! Jag säger att alla måste ge o ta i denna familj. Han tycker bara att jag ska ge som kom in i familjen! Ändå var det han som bad o bönade mig in i denna familj ! Konstigt


    Be honom ta sina ungar och hoppa åt helvete!

  • Ess

    Har du hört något mer om lägenheten?

    Så länge du behöver bo kvar hos honom så tycker jag att du ska släppa allt och totalt skita i dottern. Kommer hon när bara du är hemma så släng ut henne och säg som det är att du inte vill se henne för så illa tycker du om henne.
    Ska du och mannen åka någonstans och det visar sig att dottern ska med, skit då i att följa med. Försök bara att ta dig igenom tiden tills du får en egen bostad.
    Jag håller fullt med ovanstående som beskrev dem som en inavlad apfamilj!!

  • Ess
    Anonym (Ester) skrev 2019-09-07 10:51:03 följande:

    Fick inte lägenheten suck. 

    Jag ska göra det du skriver att bara ta mig igenom och ignorera tjejen, vilket jag faktiskt har gjort de senaste veckorna, men  då hoppar han på mig och tvingar in mig i hennes rum att jag är vuxen och måste gå in och prata med henne och hälsa på henne och visa att jag är den vuxna. Tycker det är så sjukt att tvinga mig in i en tonårings rum för att prata. Hon bryr sig inte och jag bryr mig inte.


    Synd, men fortsätt leta.

    Säg bara åt honom att Nej, du vill inte prata med henne.

    Iom du letar bostad så har han förlorat kontrollen över dig, så bara ryck på axlarna, skit i honom och gå därifrån. Det finns inget att försöka rädda längre, du är på väg ut.
  • Ess
    Anonym (Ester) skrev 2019-10-07 11:55:03 följande:

    Nu har hans son uttryckt att han har ångest att komma till oss varannan helg för att jag och sambon en gång för 2 år sedan drack för myket på en fest och blev fulla. Sedan gillar han inte att jag då och då tar ett glas vin framför honom. Sedan sa han att han inte vill sova över för att han för 2 år sedan hörde en gång när vi hade sex i rummet på natten. Pojken är 13 år och håller på så. Tycker inte det är normalt. Att ha sex är normalt och att ta ett glas vin som vuxen då och då är också normalt. Nu säger sambon att jag inte får dricka vin framför pojken när han är där och inte heller någon sex när barnen är där.

    I denna familjen har barnen helt och hållet tagit över kommandot. De styr och ställer och vi måste anpassa oss. Är det jag som är konstig?


    Jag hade korkat upp en flaska och halsat rätt ur den mitt framför honom.
    Hoppas du letar boende, för ja! du är konstig om du stannar kvar och dessutom dansar efter deras pipa.
  • Ess
    Anonym (Ester) skrev 2019-10-20 20:02:23 följande:

    Däremot tål han inte skit och blir galen om jag skulle säga minsta lilla illa om hans barn. Jag ska bara höja dem till skyarna eller vara tyst


    Snacka om att det varit ett knäpptyst hem då....
  • Ess
    Anonym (Ester) skrev 2019-10-20 20:02:23 följande:

    Jag är väl inte singel om jag bor ihop med min sambo och hans barn? Förstår inte!!

    Mannen älskar verkligen mig, eftersom han tidigare aldrig släppte in någon kvinna i hans och barnens liv. Med mig ville han allt. Han insåg bara inte att barnen skulle ställa till det för honom när han plötsligt visade kärlek för en kvinna samtidigt som han visade dem kärlek. de ville inte dela honom med någon annan.

    Däremot tål han inte skit och blir galen om jag skulle säga minsta lilla illa om hans barn. Jag ska bara höja dem till skyarna eller vara tyst


    Alltså helt ärligt, han älskar dig så länge han styr dig och du bara frågar hur högt han och barnen vill att du ska hoppa.
    Anledningen till att han inte släppt in en kvinna innan är mest troligt att de lite krav på sin situation och vänt i dörröppningen.
Svar på tråden Ska jag lämna denna bonusfamilj?