• Sassas19

    Syskonförsök IVF 2019

    Hej!

    Vi står precis i startgroparna för syskonförsök.

    Vi fick vår son 2016 på vårt andra ivf försök. Hade gjort ett ET och ett FET innan.

    Har efter det blivit spontant gravid två gånger men det har slutat i MA och MF tyvärr.

    Vi har två blastocyster i frysen, en 5-dagars och en 6-dagars. Vi hoppas så att något av dem ska ge ett syskon. De är vår enda chans till syskon. Jag är 42 år så jag får inte göra ny ivf.

    Vi var var på vårt första besök på kliniken förra veckan. Skulle kunna ha startat direkt i denna cykel, men då min sambo har lidit av depression och fortfarande äter medicin för det så ville de att vi skulle träffa en kurator för bedömning. Någon som varit med om detta?

  • Sassas19

    [quote=79964513][quote-nick]lillasnigelen skrev 2019-10-15 10:31:56 följande:

    Vad är det de vill bedöma då? Om ni är i stånd för ett försök rent psykiskt?[/quote]

    Ja, jag antar att det är det. Att de vill höra hur man mår och känner inför att skaffa ett till barn. Jag känner mig lugn inför det. Jag ser det som ett bra samtal och jag vet ju att det inte finns något hinder för oss att försöka få syskon. Vi vill verkligen det!

    På måndag har vi tid och jag hoppas att vi sen kan få komma igång direkt i den cykeln.

    Känner mig mer orolig över att jag inte har tagit hand om mig själv ordentligt. Mycket stress pga av flytt med jobbet, lite sömn, slarvat med folsyran, inte tränat som jag borde. Är rädd för att det inte ska ge de bästa förutsättningarna.

    Har ni förberett er på något särskilt sett?

    Hoppas också såklart att det ska gå bra för er som ruvar nu.

  • Sassas19

    Grattis till er som är gravida!

    Och jag känner så för er som inte lyckats ??

    Vårt syskonförsök har fördröjts tyvärr då min sambo var tvungen att vara utomlands flera veckor i slutet på förra året.

    Men idag var vi på kliniken och gjorde en plan. Jag ska tillbaka på cd 13 ( är nu på cd5) och göra ultraljud och sen börja med ägglissningsstickor. Jag brukar ha svårt att få dem att funka men vi ska testa. Förhoppningsvis har jag ägglossning i slutet på februari och kan sen sätta in ett 5-dagars embryo.

    Hoppas så att allt ska gå bra nu.

  • Sassas19

    Hej!

    Hur går det för er alla?

    Jag fick positivt på ägglossningsstickan imorse och har nu pratat med kliniken. På måndag ska jag dit och få ett 5-dagars embryo insatt. Ska börja med Lutinus på fredag. Åh, så nervös jag är. Ska det överleva upptiningen? Ska det stanna kvar?

    Åh så mycket känslor....

    Har ni förberett er på något särskilt sätt inför FET eller gjort något särskilt efter för att öka chansen till att det stannar kvar?

  • Sassas19
    lillasnigelen skrev 2020-03-02 23:18:53 följande:

    Hej! Hoppas att återförandet idag gick bra. Kanske lite sent att svara ang förberedelser inför FET nu, men vi valde att köpa in s k embryo glue som enligt somliga studier kan hjälpa embryot att fästa. Om det var det som gjorde susen eller inte får vi aldrig veta, men jag ångrar det i alla fall inte. (Kliniken säger varken bu eller bä.) Hoppas att du kan distrahera dig rejält periodvis nu under ruvartiden, trots Lutinus... Håller tummarna!


    Hej! Tack! Återförandet gick bra som tur var. Jag var så nervös innan, så när allt var klart och gått bra blev jag helt skakis i kroppen. Jag har stannat hemma från jobbet två dagar nu för att jag varit så trött. Men imorgon ska jag iväg igen och jag hoppas att det kan få mig att tänka på annat. Känner lite molvärk till och från, och imorse och nu på kvällen lite illamående. Det är väl för tidigt för att ev graviditet skulle orsaka det nu väl?
  • Sassas19

    Håller tummarna för er Lee!

    Jag är så himla ledsen nu. Har precis varit på vul inför vart andra och sista syskonförsök med frysåterföring. Det är dag 12 idag. Tyvärr upptäcktes det att jag har/har haft ägglossning och därför kan ingen återföring göras!!! Planen var att börja med stickor efter idag, men så är det för sent. Och på grund av Corona så stänger de om 2 veckor, så jag vet inte alls när vi kan få prova nästa gång.

  • Sassas19
    Lee*** skrev 2020-04-25 08:38:14 följande:

    Hej, har nästan inte vågat skriva här. Trodde verkligen inte på denna graviditeten. Här haft extremt sparsamma symtom. Var på extra ul igår o då såg allt bra ut. Är nu i vecka 10+0. Men vågar inte riktigt glädjas åt min graviditet ännu.


    Grattis Lee! Hoppas att allt ska fortsätta gå bra och att du kan våga känna glädje.

    Jag blev ruvare idag! Satte tillbaka en 6-dagars Blastocyst som såg bra ut. Testdag 13/5 så nu är det bara väntan som gäller.
  • Sassas19

    Åh, så jobbigt med denna oro du bär på. Det behöver inte betyda att graviditeten avstannat. Jag hade nästan inga symtom alls fram till v 16 ca när jag väntade vår son. Alla graviditeter är så olika. Jag hoppas verkligen att allt fortfarande är bra. Styrkekramar till dig!

    Vi ställde oss i kö för syskonförsök i februari 2019. Hade två blastocyster i frysen. Gjorde ett FET som misslyckades nu i februari, och satte i torsdags in vår andra och sista blastocyst. Jag hoppas verkligen att denna vill stanna.

  • Sassas19
    Lee*** skrev 2020-05-06 20:53:15 följande:

    Hej,

    Tack!

    Hade inte så mycket symtom med min son men mer än vad jag har nu. Gjorde nipt i måndags o ett snabbt ul för att se ifall fostret levde, jag kände att jag behövde det. Har svårt att ta in att jag är gravid för att jag trodde verkligen att det inte hade tagit sig o jag är rädd att det skall hända ngt, vet inte om jag skulle orka med en ivf till.

    Hur mår du? Hoppas att det är er tur denna gång:)


    Hej!

    Så bra att du gjorde ett extra ul så att du kunde slappna av lite. Hur känns det nu?

    Jag har testdag nu på onsdag och jag vågar inte gissa alls hur det ska bli. Har haft molvärk till och från och illamående till och från. Men allt det blev bättre i fredags. Symtomen kan ju också vara från lutinus så jag har ingen aning. Bara två dagar kvar att vänta och inte veta.....
Svar på tråden Syskonförsök IVF 2019