• Lady1986

    Syskonförsök IVF 2019

    Hej! Jag hoppar in här :) Vi är igång med vår fjärde ivf-behandling nu och försöker få ett syskon till vår son som är 3,5 år. Vår historia:

    Första ivf - inga ägg befruktades.

    Andra icsi - 13 ägg befruktades med microinjektion. Ett tredagars till mig som blev vår son. 6 tredagars till frysen, resten långtidsodlades men klarade sig inte.

    När det var dags för syskon skulle våra tredagars embryon långtidsodlas till dag fem, men de klarade sig inte. Vilken käftsmäll! Vi trodde verkligen att någon av dem skulle bli ett syskon.

    Tredje icsi - fem befruktade ägg, men inget klarade sig till dag fem.

    Nu är vi på fjärde behandlingen. Har börjat tro att vår son var en jäkla lyckträff. Men nu har vi testat byta till menopur från gonal-f så får vi se hur det går. Har ett andra ultraljud på måndag innan vi bestämmer äggplock.

  • Lady1986
    Lee*** skrev 2019-10-13 14:55:44 följande:

    Vi tror också att vår son är vår mirakel. Har gjort 3frysförsök med 5-6 dagars embroy som alla såg mkt fina ut. Nu ruvar jag igen på 2 st 2 dagars. Försöker att inte tänka så mkt o det ingen mening att försöka känna efter symtom då jag tar litunes, men lättare sagt gjort.

    Lycka till:)


    Åh, jag håller tummarna för er! När har ni testdag?
  • Lady1986
    Lee*** skrev 2019-10-13 21:17:46 följande:

    Den 29: e så det är ett bra tag till.

    Hoppas det ser bra ut för dig i morgon


    Ultraljudet idag såg fint ut. Det blir äggplock på onsdag. Sen antar jag att d blir insättning fredag för det är vad de har sagt tidigare. Dock så tog hon ett blodprov idag för att "ha mer att gå på innan de bestämmer fortsättningen". Jag bara nickade då men nu reflekterar jag. Varför tar man ett blodprov inför äp?
  • Lady1986
    Lee*** skrev 2019-10-14 15:49:08 följande:

    Vad bra att det såg bra ut.

    Jag vet inte, blir lätt att frågorna kommer efterhand. Du får ta och ringa kliniken ifall du vill ha svar:)


    Läste i min journal att det är för att typ ha något mer att gå på i framtiden ifall det blir dålig embryoutveckling denna gång
  • Lady1986
    Lee*** skrev 2019-10-14 17:31:39 följande:

    Vad bra att kliniken tänker lite längre


    Japp. Vilken går ni till? Vi går på reproduktionscentrum, Uppsala.
  • Lady1986

    Usch, nu är ångesten här. Behandlingarna har alltid gått bra för oss så här långt, men sen kommer befruktningen och embryoutvecklingen :( Har känt mig glad och stark så tänkte att vårt års uppehåll gjort gott, men nu är alla känslor tillbaka :( Försöker påminns mig själv om att det faktiskt funkade med vår son så bevisligen kan det ju gå vägen, men idag är det ingen bra dag. Skönt att skriva av sig!

  • Lady1986
    lillasnigelen skrev 2019-10-15 10:40:39 följande:

    Det är en jäkla bergochdalbana detta alltså. Hopp och förtvivlan vareviga månad. Och samtidigt skammen att inte ?nöja sig? med det underbara man har fått. Så kan jag känna i alla fall. Att jag gapar efter mycket... Men jag vill så innerligt ge henne ett syskon!!


    Så känner jag också! Är så evigt tacksam för min son och önskar jag kunde känna mig klar liksom. Men jag vill verkligen att han ska få ett syskon :( Han frågar ganska ofta om det ligger en bebis i min mage, men han är tre år så det är väl lite typiskt åldern han är i.
  • Lady1986
    Lee*** skrev 2019-10-15 21:49:02 följande:

    Jag önskade också att jag var den personen som inte vill ha mer barn. Ibland funderar jag på , vill jag verkligen ha ett barn till ( eller 2 :)) men ett barn är det mycket enklare o resa o vi kan ge vår son allt han önskar . Men så tycker jag ju inte , Vi önskar ju ett syskon till vår son. Vi har precis påbörjat fösta av 3 försök, sedan får vi nog vara nöjd. Men frågan är kommer vi vara nöjda??


    Exakt! Jag kan också känna att jag har haft tur som fått ett barn som är FRISKT, inte alla som får det. Men jag tror jag intalar mig sånt för att skydda mig själv liksom. Försöker lura mig själv att det är ok. Och jag ser familjer överallt på min sons fsk som har "bara" ett barn. Och det har väl sin anledningar där med.
  • Lady1986

    Nu sitter vi och väntar på äggplock. Pga tidigare dålig embryoutveckling till blastocysts så har de tidigare sagt att de vill sätta in dag två den här gången. Men nu har jag fått en tid för återinföring på måndag, alltså dag fem ändå. Total förvirrning!

  • Lady1986
    Lee*** skrev 2019-10-16 09:11:28 följande:

    Ja det kan jag förstå, sätta in dag eller dag 5 är rätt stor skillnad.

    Hoppas du får ut många fina ägg.

    Själv fick jag reda på att emproyt de odlade vidare inte klarade sig, var väntat men man hade ju ändå hoppas.

    Jag tycker det är så tuft för det jag känner nu kan lika väl vara graviditets symtom som litunes. Lång väntan till test. Fick 18 dagar efter insättning av 2 dagars.


    Åj vad synd att det inte klarade sig. Förstår att det känns som en lång väntan. Det är vidrigt!
Svar på tråden Syskonförsök IVF 2019