• Anna60

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Därför att det provocerar dom att en 16-åring med Asperger får så enormt mycket uppmärksamhet. Ingen vuxen man på 40+ hade fått den respekten om han gjort likadant (skolkat från jobbet och satt sig med plakat).

  • Anna60
    Anonym (Pinsamt) skrev 2019-09-02 13:53:51 följande:
    Vad lever du i för värld? Är det ens möjligt att tänka så?
    Frågan var ju VARFÖR. Jag tror det är ren avundsjuka. Och JAG blir provocerad när män driver med henne på sociala forum. Så jävligt så det är inte sant.
  • Anna60
    sextiotalist skrev 2019-09-02 14:14:49 följande:
    Att inte sjunga med i lovsången är en sak, men det är inte sådant som man reagerar för. Jag har läst en del kommentarer (även här på FL) som inte har något med att inte sjunga med i lovsången, utan direkta elaka saker, personpåhopp.
    Sedan har det varit önskningar att båten ska förlisa, direkt mordhot.
    Så ja, det har varit rent kränkande saker, saker som jag är rätt säker på att, om de är fäder, hade blivit vansinniga om det hade sagts till deras dotter.
    En kommentar jag läste på FB (mannen som skrev detta var nog kring 40) som ändå inte var det värsta, men sammanfattar nog hur dessa män tänker "Greta ska hatas"
    Tänk att vi inte kommit längre än att vi kan mobba en ung tjej som verkligen brinner för något. Hon skall tryckas ner och inte tro hon är något. Det är fruktansvärt hemskt. Man behöver inte säga något alls, om man inte har något positivt att säga. 

    Dagens sociala forum är farliga på det sättat, att allt går att skriva vare sig man är en vidrig person eller inte. Och i affekt och fylla kan folk skriva vad som helst. Och detta skall både Greta och hennes föräldrar behöva läsa.
  • Anna60
    Tecum skrev 2019-09-02 15:14:07 följande:
    Menar ni på fullt allvar att man inte ska få ifrågasätta en så mäktig influencer som Greta bara för att hon är ung och kvinna? Demokrati, någon...? Gäller det allt som unga kvinnor säger, ska de ha en gräddfil i debatten? Då måste vi ifrågasätta jämlikheten också... Många har åsikter om klimatet och vad vi ska göra men alla har inte rätt, inte forskare heller. Att inte få ifrågasätta ett påstående bara för att vederbörande har goda intentioner är inget annat än fundamentalism med religiösa förtecken.

    Vad jag kan se finns det lika många kvinnor som män som ifrågasätter Greta, eller rättare sagt, vi ifrågasätter det inflytande hon har och de reaktioner hon får från de som borde lägga sin tid på att göra något konkret för klimatet istället för att bara prata. Greta som person, hennes åsikter och engagemang är det bara några få som ifrågasätter, även om de som alla hatare är högljudda
    Självklart får man ifrågasätta. Men att säga att man hoppas att segelbåten skall kapsejsa, kalla henne för liten hora osv osv, är inte ok nånstans. Man behöver inte sjunka ner till underjorden bara för att man har en åsikt EMOT henne. Nivån kan hållas bra ändå.
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?