Inlägg från: Bunny on speed |Visa alla inlägg
  • Bunny on speed

    Bred nackspalt upptäckt vid tidigt ultraljud

    Vår var mindre, men större än den skulle. Jag ville inte ha mkp pga missfallsrisken så bad om nipt istället. Visade sig att min bebis har trisomi 21.


    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Äppeljuicen skrev 2019-09-03 13:50:27 följande:

    Har barnet kommit ännu? Hur bred var nackspalten och i vilken vecka upptäcktes det? Vi själva är inte oroliga för om det bara är Downs men känner mig lite orolig för trisomi 13 och 18.

    Angående moderkaksprovet fick jag höra av läkaren igår att risken för missfall är ännu lägre nu än vad man tidigare trott och att det var mindre än 1 på 500 som fick det.


    Japp, en ljuvlig liten kille med downs fick jag :)

    Jag minns inte hur bred den var, men det var bara strax över normal. Men kombinerat med allt fick jag på kub väldigt hög risk för trisomi 13 och 18. 1:6. Var en lättnad med svaret trisomi 21 :)
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Äppeljuicen skrev 2019-09-04 11:05:41 följande:

    Idag gjordes moderkaksprovet. Läkaren som utförde det tyckte inte att fostret var så svullet som det var skrivet i journalen. Man får ju ingen bedövning i samband med provet men själva sticket gjorde inte ont, men det var ganska obehagligt.

    Återbesök den 19:de september och förhoppningsvis svar på snabbanalysen senast fredag nästa vecka.


    Håller tummar!
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Äppeljuicen skrev 2019-09-13 08:17:24 följande:

    Skulle ha fått de första provsvaren i onsdags eller senast idag så jag ringde till ultraljudsmottagningen eftersom de har begränsad telefontid. De har ännu inte fått in några provsvar ännu. Jag kände mig ganska hoppfull i och med att de inte ringt men nu när jag vet att de inte fått några svar så känner jag mig lite nedslagen igen. Känns ju inte alls hoppfullt längre...


    Stackare, jag vet hur hemsk väntan är :(
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Äppeljuicen skrev 2019-09-13 19:53:09 följande:

    Läkaren ringde efter 16 idag och meddelade att den fullständiga analysen såg normal ut! Ska försöka njuta av graviditeten nu. <3


    Så skönt
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Äppeljuicen skrev 2019-10-29 20:45:06 följande:

    Ja, det känns mycket bättre nu! Trots hjärtfelet så är det inte så farligt som läkaren hade målat upp det för oss från början. Kardiologen lugnade oss och svarade på våra frågor och det känns ändå bra. PEVA är också något som går att åtgärda så det oroar vi oss inte heller för. Lycka till med kommande förlossning!


    Hör av dig om du vill prata. Hade jobbig graviditet med olika besked, och mådde till slut rätt dåligt.
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Äppeljuicen skrev 2019-10-30 16:13:32 följande:

    Vad fin du är! Vi förberedde oss för att få barn med artogrypos osv men när det även misstänktes hjärtfel så blev det för mycket för mig och jag fick bli sjukskriven i ett par veckor. Har även stannat hemma efter ultraljuden som lugnade oss för att få landa lite. Inte kul alls att behöva bollas mellan hopp och förtvivlan. Förstår dig att du mådde dåligt också


    Skönt bli sjukskriven. Jag blev det rätt lång tid, för mycket krockade i livet samtidigt som alla dåliga besked om graviditeten, och det blev för mycket.

    Blir jag gravid igen kommer jag tvinga med min man på alla ultraljud, för nu fick jag själv ta emot dåliga besked.
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Äppeljuicen skrev 2020-04-10 17:28:36 följande:

    Hej! Tänkte uppdatera hur det gått.

    Vår tjej föddes 4 mars och hade svårt att andas. Nu är flera instanser inkopplade då det är otroligt mycket avvikelser som man missat på alla ultraljuden vi varit på. Vi bodde på neo fram tills hon var 4 veckor gammal och nu har vi redan hunnit vara på en massa återbesök sedan vi kom hem.

    Hon har fler hjärtfel än vad vi visste, man misstänker artrogrypos, extra fingrar och tår (otroligt söta), pierre robins sekvens, hon har ingen mjälte, cystor i hjärnan, mm... Vi är under en genutredning då de misstänker ett syndrom men snarare av en felkodning än extra/mindre av något då moderkaksprov var utan anmärkning.

    Det har varit en tuff start för oss och är fortfarande då känslorna av kärlek och sorg byts av men vi lever så gott vi kan dag för dag och försöker se framåt.


    Vilken tuff start <3 Skönt att hon mår bättre och att ni är på väg mot en vardag, även om den kanske är annorlunda än väntat <3
    Bunnies, it must be bunnies!
Svar på tråden Bred nackspalt upptäckt vid tidigt ultraljud