Inlägg från: flygrl |Visa alla inlägg
  • flygrl

    I vilken yrkesgrupp finns det flest rasister i Sverige?

    Som svart utsätts jag för särklass mest rasism från somliga (betoning på somliga!) med bakgrund i Mellanöstern typ araber, kurder, syrianer, perser osv så kanske taxichaffis eller imam är mitt tips då.

    Bland det mindre antal svenskar som utsatt mig för rasism är raggare klart överrepresenterade. Raggare är inget arbete men dom som är det är väl oftast arbetare och det är väl också mitt tips va gäller svenskar. Obs att jag också här avser somliga arbetare, inte alla (är förresten själv servitris så är väl också arbetare).

  • flygrl
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-09 18:29:21 följande:

    Jag håller inte med dig om det mesta.

    Jag vill inte ha oskötsamma folk i min närhet.

    Jag tror det är mänskligt och har inget med rasism att göra.

    Sedan är vi människor oavsett härkomst lite rasister ja och det är ok för att skydda sin grupp.

    Alla kulturer har starka och svaga sidor men få erkänner sin kulturs svaghet.

    Jag är etnisk svensk men avskyr vår importerade kultur!

    Lågutbildade är rasister på ett lågt sätt

    Högutbildade är rasister på ett högt sätt


    Du upphör inte att förvåna. Fast människor är komplexa varelser. Sammansatta. Så konstigt är det väl inte egentligen. Ärligt av dig att öppet kunna stå för det.

    Men ändå...visst att det finns stora problem kopplade till migration...men va menar du egentligen med du ?avskyr vår importerade kultur?? Avskyr du allt som kommit med oss invandrare eller avskyr du rentav oss allihop?

    Blir inte riktigt klok på ditt sätt att resonera.
  • flygrl
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-09 20:01:20 följande:

    Jag tror du missförstår mig.

    Jag ser inte migration som ett problem men däremot våra politiker som inte kan hantera den lilla klicken kriminella och oanpassbara oavsett härkomst.

    Importerade kultur är julen tex där vi berättar för det vi kallar våra käraste barn den första stora lögen om tomten tex.

    Små bebisar som döps utan att själva säga till något om m. m. Rent övergrepp.

    Alkoholrelaterade kostnader som kostar miljarder oss skattebetalarna m. m


    Ok, då tror jag jag förstår lite bättre.

    Att ha fungerande rutiner när invandrare begår brott eller på andra sätt ställer till stora problem är en av grunderna om man ska kunna ha en fungerande migration/invandring. Naturligtvis ska även etniskt svenska kriminella sättas åt hårt. Alla ska va lika inför lagen.

    Sen ska det va stränga krav på att integrera sig och lära sig svenska, ännu en av grundpelarna om ska finnas nån chans få det hela att funka.

    Som det är nu funkar det helt enkelt inte och vi är många med invandrarbakgrund som ser det och är jävligt trötta på att man mest verkar stoppa huvet i sanden. Det är inte bra för varken svenskar eller skötsamma invandrare.

    Sen tycker jag du har en väl hård syn på svensk kultur, importerad eller inte. Tomten va inget nytt för mina föräldrar när dom kom till Sverige men däremot förstås snön och kylan. Dom höll masken om att tomten fanns och det är jag glad för. Barn måste ha rätten att få leva i en värld med sagoväsen och annat fantastiskt enligt mig. Jag tror inte barn tar skada av det.

    Jag är också barndöpt och glad för det. Tron har genom århundraden vart ett sätt för mina förfäder stå ut med umbäranden och förtryck och jag är stolt att få va en del av den traditionen. Och jag kan ju lämna kyrkan om jag vill. Visst skulle mina föräldrar nog bli ledsna för det men dom skulle acceptera det ändå.

    Ohejdad alkoholism är ju förstås inget bra men många svenskar verkar kunna sköta alkoholen bra med...men visst alkoholen ställer till med stora problem i samhället.
Svar på tråden I vilken yrkesgrupp finns det flest rasister i Sverige?