• Anonym (Kim)

    Konflikt med svärmor

    jrockyracoon skrev 2019-09-07 02:31:13 följande:
    Ok. Du tycker inte att man ska svälja saker för att lösa en konflikt. Då vet vi det.

    Då får TS själv ta ställning till vilket av förslagen hon följer eller om hon väljer en egen variant.

    Anonym (Louise) skrev 2019-09-07 00:49:15 följande:
    Och du, jag betackar mig för dina försök att leka hobbypsykolog och anklaga mig för brist på empati, omdöme och gud vet vad. Du vet intet om mig. Men det är väl så, när argumenten tryter så åker nävarna fram.
    Så för att summera din inställning enligt ditt tidigare inlägg. Om någon attackerar en person då ska man slå tillbaka och inte svälja och ta emot.

    När du sade att mitt inlägg var "ett av de mest vettlösa inläggen på FL", så valde jag faktiskt att följa ditt råd.

    Jag gav dig några nyp och sade några väl anpassade ord utifrån din okänslighet kring TS graviditet och att hon behövde lösa konflikten snabbt för att få lugn och ro.

    Men då blev du uppenbarligen lite trumpen att döma av det här inlägget.

    Så slutsatsen blir då. När du själv attackerar en annan person ska denna lägga sig platt. Men i samtliga andra fall ska man ta till stora yxan.

    Detta kallas dubbelmoral!
    Härskarteknik praktiserar du friskt i alla fall, nedlåtande är du också när du blir emotsagd.

    Du vet att din modell är inte en absolut sanning och att man inte alls behöver vara empatilös, lida brist på omdöme eller kunskap om konflikthantering för att man har en annan lösning?

    Nu håller jag inte med den andre heller som verkar i mitt tycke alltför hård. Det lär heller inte leda till någon familjefrid eller förbättrade relationer, vilket ju är det man vill uppnå.

    Dina förslag tycker jag heller inte är bra, där TS ska lägga sig platt och fjäska in absurdum. Det är inte konfliktlösning. Ge barnet hennes namn som mellannamn är ju bara helt befängt.

    Ett helt vanligt samtal om vad som skedde utan anklagelser och att lyssna på den andres känslor funkar för det mesta utmärkt såvida bägge parter är normalfuntade.
Svar på tråden Konflikt med svärmor