Inlägg från: Anonym (Mom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mom)

    Sova borta? (Barn under 1 år)

    EbSmith skrev 2019-09-07 12:40:08 följande:

    Vet att det är en väldans massa åsikter kring detta, men en sak jag funderar över är om det är själva grejen att ?lämna bort? sitt barn när det bara är några månader gammalt som eventuellt kan va dåligt för barnet eller är det att sova borta i allmänhet? Tänker om man tar med ungen och övernattar hos släkten en helg eller så.

    Jag och min man har haft det ganska tufft senaste tiden och pratar om att ta en spa-övernattning framöver, bara jag och han. Det är isf i samma stad, men får lite panik av tanken på att vara utan min son över natten som är drygt 2 månader ft, även om jag litar på svärmor till 110%. Funderar samtidigt på om man överreagerar, jag menar, hur gör de i andra länder där de bara har nån månads föräldraledighet?

    Så andra frågan är till er som haft barnvakt över natten till sin lilla utan problem och kan ni isf ge några tips på hur man kan göra det så bra som möjligt för barnet? Och ni som tycker det är big no no innan han fyller 1?


    Om ni är trygga med det, er bebis och er barnvakt är trygga och det funkar rent praktiskt så ska det nog inte vara några problem.

    Det ni kan göra för att underlätta är att e till att barnvakten känner sonen väl och kan alla rutiner samt att ni ser att er son är trygg med barnvakten.

    Jag minns inte exakt men mina barn har haft barnvakt över natten tidigast när de varit över året. Det har främst varit för att jag inte velat lämna bort mina barn över natten tidigare. Men tror inte heller att jag har haft någon barnvakt som varit beredd på övernattning med ett så litet barn.
Svar på tråden Sova borta? (Barn under 1 år)