Inlägg från: uhsumkat |Visa alla inlägg
  • uhsumkat

    Hjälp!! Vem har rätt i denna händelse!!!???

    Men herregud, ni vuxna har en konflikt på flera plan och du vänder dig till familjeliv för att pöbeln ska döma vem som har rätt och vem som gjort fel?
    Sen då, ska du triumfera att du har rätt? Eller hålla käft om att du gjort fel?

    Självklart är det inte svart eller vitt rätt eller fel i relationer och gräl. It takes two to tango...

    Ska du ta till dig något så läs det Rudbeckius skriver. Så himla rätt och bra i sammanhanget, i alla relationssammanhang...


    Rudbeckius skrev 2019-09-10 07:41:40 följande:
    Ni behöver ta hjälp med hur man ska hantera vardagen med en i familjen som har en NPD. Bup borde kunna hjälpa familjen med åtgärder för att lära sig olika förhållningssätt och tekniker när vanliga saker ska göras i familjen.

    Viktigt att inte ni vuxna splittras. Håll ihop. En ensam vuxen hanterar inte alls detta bättre, tvärtom. Detta är mitt ex stora misstag - hon trodde att hennes moderskärlek ensam skulle fixa allt. De har nästan gått under i förtvivlan och lever avskilt. Det fanns ingen diagnos heller då, den har jag på avstånd lyckligtvis kunnat ordna fram. Vårt barn fick den strax före myndighetsdagen.
    Rudbeckius skrev 2019-09-10 07:48:03 följande:
    Mitt tips är också att kraftigt begränsa skärmtiden i familjen för alla.

    Öka kramtiden och lev enkelt inrutat liv med fasta vanor.


  • uhsumkat
    Kaninkramen skrev 2019-09-10 12:52:18 följande:
    Tack för all input. Ja, vi behöver förändra upplägg och förhållningsätt båda. Nu har jag blivit tvungen att kräva en ursäkt för att kunna gå vidare och prata om det här. Min sambo har ALDRIG, under vårt 14 år långa förhållande bett om ursäkt för nått. Hon kan inte ens se att hon gjort nått fel i detta heller. Om jag ber om ursäkt för det jag sa, så kommer hon inte be om ursäkt sen för sin totalt ansvarlösa överreaktion. Så har det alltid varit. Och detta handlar inte om mig utan om våra barn. Hon kommer återupprepa det här om jag inte får klart för mig att hon förstår.
    Men sluta peka finger och kland7ra henne för hennes fel.
    Den enda du kan förändra är dig själv. Hur mycket du än tjatar om hennes fel kommer hon inte ändra på sig förrän hon vill det själv. Det enda du kan göra är att välja att tackla det på olika sätt. Och naturligtvis, ändra dig på det du behöver ändra...
Svar på tråden Hjälp!! Vem har rätt i denna händelse!!!???