• LFF

    Vad ska män göra då?

    CFly skrev 2019-09-10 10:20:38 följande:
    Man hör ofta att kvinnor inte ska ändra på sig. De ska få vara som de är och inte nöja sig med mindre än vad de finner attraherade av. 

    Men du förespråkar alltså att män ska ändra på sig själva. Varför är det så att män ska läsa på om kvinnor, ändra på sig själva för att få framgång medans kvinnor inte behöver göra det?
    Om man inte attraherar det motsatta könet så är det ju självklart att man måste se vad man gör för fel och ändra på sig om man vill kunna hitta någon. Det gäller oavsett om man är man eller kvinna. 

    Men generellt sett så behöver män bli mer lyhörda, ta eget ansvar för att hela hushållet fungerar och inte anse att en relation och sex är en mänsklig rättighet. 
  • LFF
    CFly skrev 2019-09-17 11:56:53 följande:

    Fast nu ska vi ju inte försöka hitta bevis på det ena och andra att slänga på varandra. 

    Det intressanta är vad män ska göra för att få upp sina resultat med tjejer och samtidigt känna att det sker på en rättvis spelplan. 

    Ett experiment, en tjej och en kille går ut och ställer sig på krogen och ser allmänt trevlig ut. Båda har order om att inte aktivt ragga. 

    Vem kommer få det största urvalet att välja på? Inte sagt att den rätte finns där. Men ju större urval att välja bland desto större chans att en bra kille/tjej finns där eller hur.

    Tror inte vi behöver ens göra experimentet för att förstå att tjejen kommer ha 5-6 kanske 10 killar att ändå välja på under kvällen. 

    Killen, om han har tur och köpt en trisslott och fått en vinst. Ja skämt o sido kanske kan 1 tjej ha kommit och pratat med honom. 

    Ungefär så ser det ju ut. 

    Låt säga det här tar jag ur luften. Låt säga du behöver 100 personer för att hitta en bra du vill ligga med. 

    Tjejen som får 10 killar att välja på per kväll behöver då om jag kan matten rätt 10 utgångar för att få till det. = 2-3 mån.

    Killen behöver 100 utgångar för att få till det. = 1-2 år. 

    Så hur förbättrar man killarnas odds i detta??


    Ja, det är klart att tjejen kommer att ha fler att välja på. Både för att vi har en norm som säger att det är killar som ska "ragga" på tjejer och för att killar rent generellt testar att gå på allt. 

    Men sen är ju frågan vad du är ute efter att få reda på. Handlar det om sex för en natt eller handlar det om en relation? Och även om man bara är ute efter en natt så behöver man vara lite mer smidig än vad många killar är. Att gå fram till en tjej, bjuda henne på en drink betyder inte att man har halva inne. Det betyder inte att tjejen är skyldig killen att ställa upp på sex (vilket förvånansvärt många killar verkar tro). 

    Sen blir ju än mindre attraktivt när man som tjej påtalar att man inte är intresserad och då genast får höra fina saker som "vaddå? är du flata?", "varför inte?", "men kom igen då" och andra trevligheter på samma tema. Om man dessutom blir lite irriterad så är det inte sällan man får höra "jävla hora", "kukretare" eller några andra fina tillmälen.

    Nu är det visserligen länge sen jag själv var singel men det är tyvärr ingen ovanlighet hos mina yngre, kvinnliga singelvänner att få höra liknande saker när de varit ute för att roa sig en kväll. Allt bara för att de inte varit intresserade (oavsett anledning). 
  • LFF
    Kjell2 skrev 2019-09-18 10:07:00 följande:
    Med tanke på det utspridda användandet av preventivmedel så har numera sex väldigt lite med gener och avkomma att göra. 
    Absolut har preventivmedel gjort att sex inte har med gener och avkomma att göra men biologin i bakgrunden har ju inte ändrats på så kort tid som sen vi fick preventivmedel.
  • LFF
    Vattumankillen skrev 2019-09-18 13:27:24 följande:
    Det är ju sant men oftast brukar kvinnor ändå hitta någon, så det går inte sjunka lika lågt som männens situation. 
    Plus om det är bara utseendet som räcker så är det nog enklare att ändra sin situation jämfört med männen.
    "Om det bara är utseenet som räcker så är det nog enklare att ändra sin situation än för männen"???? Visst, om du har obegränsat med pengar etc. 

    För de flesta män räcker det med att köra en attitydsändring (inte se sex som en rättighet tex) samt förbättra sin levnadssituation i form av jobb och boende för att få det enklare att hitta någon. 

    För kvinnor beror det ju helt på vilka skönhetsideal mannen vill ha. Större bröst? Mindre bröst? Smalare? Kraftigare? Mer eller mindre vältränad? Gudinna i sängen men helst inte haft mer än max 2 partners innan. Gissa varför det är så sjukt mycket vanligare med ätstörningar hos tjejer än killar? Även om ätstörningarna har ökat bland killarna efter att det blivit mer och mer utseendehets även hos dem att man ska se ut på ett visst sätt för att duga... 
  • LFF
    CFly skrev 2019-09-19 09:20:51 följande:
    Varför är det männen som ska ta initiativet i de flesta fall även om kvinnor börjar göra det?
    För att män som regel vill jaga sitt byte, i detta fall en potentiell kvinna att göra gravid. 

    För hur civiliserade vi än låtsas vara så är det fortfarande biologi bakom och den är det svårt att komma ifrån helt och hållet. 
  • LFF
    CFly skrev 2019-09-19 13:35:42 följande:
    Där har du en bra point. 

    Så om vi samtidigt på något sätt skulle lära kvinnor att slappna av när det kommer till graviditeter och få kvinnor att slappna av kring antalet sexpartners så skulle balansen jämnas ut. 

    :)
    Nej, MÄN behöver slappna av kring antalet sexpartners hos en kvinna.

    Eller så får de ge faan i att sluta fråga hur många tjejen har legat med. Om man inte kan hantera svaret på en fråga utan att äcklas av personen eller få frispel av svartsjuka för att partnern (det gäller både tjejer och killar) haft "för många partners" innan så ska man inte ens tänka tanken på att ställa frågan!
Svar på tråden Vad ska män göra då?