Forum Mode - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Mina kläder luktar unket/mögel och det går inte bort

  Tis 10 sep 2019 18:19 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av Hannabanna - Visa alla inlägg
  Tis 10 sep 2019 18:19

  Hej!

  Det är så att mina kläder luktar starkt unket, som en mögeldoft. Det gäller några av mina klädesplagg, inte alla (iallafall vad jag har märkt hittills). Och det konstiga är att det inte är hela plagget, utan det är alltid enbart en mindre punkt/ett område på plagget som denna lukten sitter i.

  Jag förstår inte vart det kommer ifrån (kan det bero på att man har problem med fukt/mögel hemma? Men isåfall borde väl alla mina plagg lukta unket/mögel och inte bara vissa och att det liksom sätter sig på vissa mindre ställen på plagget och inte hela?).

  Det konstiga är att det aldrig försvinner heller trots att jag tvättar dem. Vår tvättmaskin är bara några få år gammal, och verkar ren och fräsch. Jag låter klädesplaggen självklart hänga på tork ordentligt tills de är helt torra. Jag känner redan denna illaluktande doften när kläderna är nytvättade.

  Och när jag exempelvis har råkat blöta ner plagget lite pga det har skvätt från att jag har tvättat ansikttet, diskat eller vadsom, så känns det som att det stället där det luktar luktar ännu starkare som att det "aktiveras mer" av att bli blött. 

  Detta problemet har lett till att jag har fått slänga flera av mina klädesplagg för det luktar verkligen så hemskt tycker jag och jag står inte ut. Jag förstår inte vart den illaluktande doften kommer ifrån eller hur jag ska bli av med den.

  Hjälp mig med detta mysterium?! Tack på förhand!

 • Tis 10 sep 2019 20:31 #4
  AniieeHär skrev 2019-09-10 19:04:17 följande:

  Skölj upp ALLA dina kläder i ättika. Samtidigt. Eller ja, alltås, ta ut alla kläder ch stoppa i påsar eller något, för jag antar att du har mer kläder än som går i tvättmaskinen. Tvätta ur lådor och skåp ordentligt.


  Ja, har faktiskt läst om att ättika ska vara effektivt för att få bort illaluktande dofter. Ska prova detta. Men innan jag gör: det finns ingen risk att ättika-lukten sätter sig i kläderna istället? Glad
 • Tis 10 sep 2019 20:32 #5
  Litorina skrev 2019-09-10 19:09:00 följande:

  Det har kanske surnat. Kör dem i så fall i minst 60 grader. Häng ut dem i starkt solljus (när nu det kommer tillbaka igen...).


  Ska prova detta tipset också tack!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll