Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Äta fläskkött eller ej

    Har du och pappan kommit överens, så gäller den överenskommelsen till du och pappan kommer överens om något annat, eller tills barnet är gammalt nog att själv förstå vad han väljer att äta.

    Förstår inte hur så många kan vara av åsikten att man inte behöver följa gemensamma fattade beslut.

  • BurningDiamond
    Liberté skrev 2019-09-11 21:11:11 följande:
    Ja då får väl veganförälder servera sina linser och whatever på sina dagar med barnet och den andra får göra som den vill om denna propagerar blandkost.

    Vill man att barnet ska äta blandkost så är det inte så att kosher, halal, veganskt osv ska ha företräde. på dina dagar får du ge barnet all fan tokig kost du önskar men sen är det den andras vecka och då får man acceptera detta.
    Men det handlar inte om kosten i sig, det handlar om att gå bakom pappans rygg och motverka ett gemensamt beslut, istället för att som en normal vuxen ha en dialog med pappan och göra en ny överenskommelse, eller i vrästa fall säga rakt ut att "på mina dagar gäller mina regler och på dina dagar gäller dina regler".
  • BurningDiamond
    Tow2Mater skrev 2019-09-11 21:51:25 följande:
    Gemensamt fattade beslut som funkar i ett gemensamt hushåll overfors inte nodvändigtvis automatiskt när hushållet splittras i två olika.... forutsättningarna ändras.
    Inte konstigt att världen går åt helvete om folk har den inställningen. Ja, livet förändras. Nej, inte OK att sluta kommunicera om gemensamma barn.

    Förövrigt vet vi inte om TS och pappan kom överens innan eller efter de bröt, det är inte angivet.
  • BurningDiamond
    Anonym (fd) skrev 2019-09-12 11:15:59 följande:

    När man skilt sig bestämmer var och en i sitt hem.
    Om mamman är vegetarian kan hon inte tvinga pappan att laga vegetariskt på sin vecka.


    Men om man som föräldrar har gjort en överenskommelse så gäller den. Är den ena föräldern missnöjd så får denna tala om detta, inte bara gå bakom ryggen.
    Anonym (fd) skrev 2019-09-12 12:11:50 följande:
    Ser här nu att pappan inte tänker dela hälften på omsorg, tillsyn eller matlagning. Han dyker upp någon gång i veckan. I övrigt lassar han över allt på mamman. Och ställer krav på vilken slags mat mamman ska laga.
    Ett första steg kan ju vara att pappan tar hälften av ansvaret.
    Pappan ställer inga krav enl TS, pappan och mamman har kommit överens om kosten. Det handlar inte om att mamman vill ändra på överenskommelsen, det handlar om att mamman inte vill kommunicera med pappan utan väljer att föra pappan bakom ljuset.
    Liberté skrev 2019-09-12 12:41:51 följande:
    Fast det är just en uppoffring för ingenting då barnet inte är troende. Mamman vill äta fläsk och troligtvis att barnet smakar så då är det en uppoffring per definition.

    Ska de skära om barnet och skicka iväg till moskén också varje fredag för att pappan säger det om mamman inte håller med ?

    Det handlar om att pappans åsikt inte står över mammans, sen att pappan knappt är där gör inte saken bättre i min bok.

    Det är lätt att ställa krav när man inte tar något ansvar så faller det platt.
    Åter igen, det är en överenskommelse, inte pappan som dikterar om vi ska tro på TS.
    Kverulant67 skrev 2019-09-12 13:25:07 följande:
    Klart som fasen det är! Tex blandfärs använder ju det flesta av oss när vi gör en rad av maträtter till vardags. Att byta ut det med ren nötfärs är ju inget idiare då maten blir torr och tråkig tex.

    Och varför i hela friden skall han följa vad han tycker när hon är huvudansvarig för uppfostran och barnet inte är muslimskt???
    För att det är vad de bestämt tillsammans.
    Kverulant67 skrev 2019-09-12 13:57:13 följande:
    Absolut! Men då för ala bästa så kan pappan ha sina traditioner när barnet är hos honom och mamman ha våra tradioner när barnet är hos henne!
    Självklart, men eftersom det finns ett gemensamt beslut så följer man detta tills man pratat med varandra.
    Smillefix skrev 2019-09-12 15:22:51 följande:

    Nej du kan absolut inte börja ge barnet fläskkött utan att diskutera det med ditt ex och få hans godkännande.

    Du valde att skaffa barn med en muslimsk man och ni har varit överens om att inte ge barnet fläskkött. Det är haram för en muslim att äta fläsk, tänk dig om ditt ex skulle få för sig att ge ert barn självdöda djur att äta, eller något annat som du tycker är otänkbart och vidrigt.. människokött eller hund? Skulle du tycka det vore ok att ditt ex serverar sådant du mår dåligt av att veta att ditt barn äter? Det är en liten uppoffring för dig att undvika fläskkött men det är antagligen en stor sak för honom så varför ens ta den kampen? Ät vad du vill när du är ensam, när du har barnet hos dig undviker ni att äta fläsk.


    Nej, TS behöver inte pappans tillåtelse. TS behöver ta upp ämnet för diskussion, och om pappan informera pappan om att i hennes hem gäller hennes regler.
Svar på tråden Äta fläskkött eller ej