• Aiyana

    Svartsjuk kille

    Anonym (Ledsen) skrev 2019-09-13 08:10:59 följande:
    Jag har försökt anpassa mig också med att inte stirra men varje gång han har tagit upp något så har jag ingen aning om vem han pratar om och kan inte minnas situationen eller att jag har suttit och tittat på personen, så det blir helt omöjligt att bemöta. Jag har börjat att titta ned i backen när vi går och det känns som att jag är typ fånge i vår relation.
    När någon med en svartsjuk partner börjar anpassa sig är det riktigt illa. Du har all rätt som en fri individ att titta på vem du vill och hur mycket du vill. Att du ska behöva gå och titta ner i gatan för att han inte ska bli svartsjuk och sur är så jäkla fel. 

    En sån relation som du befinner dig i suger musten och livsglädjen ur dig. Och det kommer bara bli värre och värre. Tro mig. Du har bara ett kort liv och du är, precis som alla andra, värd ett bra, tryggt och kärleksfullt förhållande. Ert förhållande är inte sunt och varför ska en man få dlig att må så dåligt? Inse ditt eget värde, rätten till ett bra liv och gör slut med honom. 
  • Aiyana
    Anonym (Också svartsjuk kille) skrev 2019-09-13 09:37:29 följande:
    Samma här, han kan plötsligt bli skitarg för att han tyckte att jag kollade på en kille fast jag kanske knappt noterade att det stod en kille där, jag tittade åt det hållet men såg inte vem det var jag påstått stirrade på. Då blir det omöjligt att bemöta. Killen du påstår att jag kollade in, var han svart eller vit, var han ung eller gammal? Var det en eller två killar för jag lade ärligt talat inte ens märke till dem??

    Min kille har som sagt blivit mycket bättre och idag händer det nästan aldrig att han får sådana här utbrott. Jag har vant mig vid att han frågar vad jag gör och han ber mig visa med kameran runtomkring mig ibland så han ser att jag talar sanning om var jag är och att jag är ensam, men numera gör vi det kärleksfullt, nästan på skämt. Han känner sig lugnad och jag har valt att acceptera att han är sån här.

    Så ja, det finns hopp om att en svartsjuk partner kan ändra sig men det gäller att han själv inser att han har problem och vill göra något åt det. Och hur kontrollerande är han idag, hur stora problem har ni? Min kille är ändå inte vad jag skulle kalla sjukligt svartsjuk, han försöker inte isolera mig och jag får t.o.m umgås och chatta med manliga vänner. Är förhållandet bra i övrigt borde ni pröva terapi och kanske KBT-behandling om han är villig att försöka ändra på sig.
    Där ser man hur hjärntvättad man kan bli. Du tycker han har blivit mycket bättre och att det inte är så farligt att du ska visa med kameran vart du är, att han frågar vem du är med och han får "nästan aldrig" utbrott. Och du får "tom umgås med manliga vänner". 

    Det du nu tycker är acceptabelt hade de flesta aldrig accepterat. 
Svar på tråden Svartsjuk kille