Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Två hem - splittrad

    Anonym (Splittrad) skrev 2019-09-14 21:17:52 följande:
    Har inte ekonomi att köpa ett boende till.
    Då får du väl hyra?

    I vilket fall som helst är det inte din nyes problem, speciellt inte efter ynka 6 mån.

    Det verkar helt världsfrånvänt att flytta ihop och leka familj med en person efter bara 6 mån, speciellt när det finns flera barn i två olika kullar involverade.

    Hur skulle du ha löst det om du inte skaffat en ny partner som kunnat agera gratis hotell?
  • BurningDiamond
    Anonym (Splittrad) skrev 2019-09-14 21:39:13 följande:
    Hänger inte med i ditt resonemang. Det är mitt hus. För barnens skull har vi nu ändrat om arrangemanget så exmaken bor i huset med barnen den veckan jag inte är hemma. Om jag inte hade träffat en ny hade exmaken inte kunnat flytta in till barnen varannan vecka, det här handlar inte om att skaffa sig ett ?gratis hotell?. Jösses.

    Däremot lyssnar jag intresserat på ditt resonemang om att 6 månader är för kort tid för att vi ska kunna bo ihop varannan vecka, nu gör vi det, men det är hans hem och inte mitt. Hur länge tänker du att vi borde bo ihop varannan vecka innan jag kan få en hylla i garderoben? Låter som du har många svar tillhands!
    Jag förstår inte vad som är så komplicerat för dig. Du och ditt ex behöver upprätthålla totalt 3 boenden på det vis ni lagt upp det. Spelar ingen roll vem som äger vad. Det betyder att exet bör betala 100% av sitt eget boende (eller sin del i sitt nya boende) och 50% för boendet hos barnen. Du får betala 100% för ditt eget boende (eller din del i ditt nya boende) och 50% för boendet hos barnen.

    Om vi spolar tillbaka bandet lite, vad gjorde du och din nye för överenskommelse gällande ditt vv-boende, innan du flyttade dit?
    För att flytta in hos någon (på ett vettigt vis) kräver ju att man har pratat ihop sig ordentligt om värderingar, ekonomi, ansvarsfördelning, barnuppfostran, framtidsvisioner, etc. Har den nye nu när du bott där ett tag insett att överenskommelsen inte fungerar? Eller fungerar överenskommelsen som ni förväntat er, men han trivs helt enkelt inte med den?
  • BurningDiamond
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-09-14 21:51:46 följande:

    Tycker dessutom att din nya inte verkar vara något att hänga i julgranen med tanke på att han inte kan tänka sig att åka till dig, det är ju liksom lika långt för dig att åka till honom som tvärtom?
    Fast det är det ju inte om hans boende ligger "ett stenkast från jobb", som TS uttrycker det. TS åker ju inte från kranskommunen till sin nye ToR varje dag, utan från jobb till den nye varje dag.
  • BurningDiamond
    Ess skrev 2019-09-15 10:05:05 följande:
    Det är rätt stor skillnad mellan barn och vuxna. De vuxna har ansvar för att sköta bostaden, vilket de varken hinner eller har någon större lust till när de bara bor vv.
    Det blir inget hem utan bara en passage där ingen egentligen känner sig hemma.
    Med den logiken så behöver inte barnen vara delaktiga i eller ta ansvar för att hålla ordning på sina rum eller ta del av vardagssysslorna i hemmet. För barnen varken hinner eller har lust med det när de bara bor vv.
  • BurningDiamond
    Ess skrev 2019-09-15 12:58:11 följande:
    Hur hemtrevligt blir ett hem när man känslomässigt lämnat det och ser det som ett tillfälligt boende?
    Det är en stor skillnad mellan barn och vuxna, de går inte att jämföra.
    Det är fullt jämförbart. En vuxen har "rätt" att känslomässigt lämna en bostad för att de gjort livsval som tvingar dem flänga runt, men ett barn som inte har minsta möjlighet att påverka sin livssituation ska förväntas vara glad, lycklig och harmonisk i båda hemmen. Förmodligen blir barnen påtvingade plast-mammor och plast-pappor och plast-syskon och halv-syskon huller om buller inom de närmaste 5 åren i båda hemmen. Ändå ska de förväntas anpassa sig och acceptera läget. Men en vuxen slipper fri, för det är minsann såååå mycket svåååårare för dem att ha två boenden än ett barn.
  • BurningDiamond
    Ess skrev 2019-09-15 13:25:42 följande:
    De har möjligheten att välja bo på ett ställe och hälsa på hos den andra, men mer än det har de ingen påverkan på.
    Det gäller samma i en kärnfamilj, väljer de vuxna att flytta så påverkas barnen och måste också flytta med oavsett vad de tycker om saken.
    Men som sagt så verkar det som om vissa har svårt att se skillnaden mellan barns och vuxnas befogenheter.....
    Du verkar inte riktigt insatt i hur det fungerar i verkligheten. en 3-åring  har inget val. en 14-åring som vill bo hos ena föräldern framför den andra kommer inte kunna välja det om inte de vuxna väljer att tillåta det.

    Att jämföra ett vv-boende med en flytt är inte relevant.
  • BurningDiamond
    Ess skrev 2019-09-15 13:43:27 följande:
    En treåring har lättare att vänja sig än en 14 åring. När treåringen är 14, så har hen provat att bo vv så länge att hen kan ta ett beslut grundat på fakta.
    Sen är det upp till föräldrarna om de vill fortsätta vv eller väljer ta hänsyn till barnets önskan.

    Mer relevant än att jämföra barn och vuxna!

    Sen är det helt krasst så att de vuxna står för hemtrevnaden när de fixar och donar i hemmet. En vv genomfartsled som man delar med någon annan blir lika personligt som ett hotellrum, funktionellt men utan det lilla extra som gör det till ett hem.
    Så länge de vuxna har rätt att "checka ut" från sina förpliktelser till hem och familj om de bor VV så ska barnen ha exakt samma rätt att "checka ut" från sina förpliktelser till hem och familj vid VV.

    Men som konstaterats av andra, ditt hat och förakt mot barn generellt och dina bonusar specifikt, gör att det är svårt att ha en fruktsam diskussion med dig.
Svar på tråden Två hem - splittrad