Litorina skrev 2019-09-19 14:43:36 följande:
Ang komposten. Tror vi har väldigt olika förutsättningar. Där jag bor lägger vi matavfall i komposterbar vattentät grön påse som slängs i samma soptunna som restavfallet (brännbart). Om det är lite matavfall gör det inget. Man kan tömma komposten varannan dag och behöver inte gå ut med soppåsen förrän den är full (den luktar ju inte).
Men bor man i en kommun som inte samlar in matavfall är situationen så klart helt annorlunda.
Bor i hyresrätt och tanken är väl att vi ska använda bruna papppåsar specifikt till matavfall, men det enda jag kan komma på att jag slänger är äggskal. Potatis äter vi alltid med skalet på. Kanske kan det komma ett och annat apelsinskal, men det är väldigt sällan. Då fungerar det inte med en påse som tar två månader att fylla, den blir för äcklig helt enkelt.
Bor man i villa och har "ekologisk tunna" att tömma i så är det givetvis mycket bättre förutsättningar för att slänga mat.