• Anonym (hm)

    Barnens kompisar får inte leka hos oss

    Varför skäller han på barnens kompisar? Tillrättavisa är en sak, men skälla? Jag hade inte heller släppt iväg mina barn till kompisar vars föräldrar skäller på dem.
    Om de skulle bete sig illa och tillrättavisning inte skulle hjälpa så skulle jag hellre se att de blev hemskickade.

  • Anonym (hm)
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-19 22:18:22 följande:

    Jag har aldrig sett eller hört att något hänt när andra barn varit här. Men idag när vår 6-åring av misstag slog ner en ljuslykta (och blev ledsen och sa förlåt) så gormade han: ?vad gör du? Varför slår du sönder glas? Det är farligt, fattar du väl!?

    Inte över gränsen (IMO), men onödigt argt.


    Hon slår sönder det av misstag och får frågan "varför slår du sönder glas, det är farligt fattar du väl?" som om hon gjort det med flit.

    Det är faktiskt över gränsen. En normal reaktion från en förälder skulle ju snarare varit att bli rädd att barnet ska skada sig på glaset och trösta.
    Skulle du själv vilja ha sådana reaktioner på olyckor? Barn växer dessutom och har svårare för vuxna att hålla koll på armar och ben, och blir därför lite klumpiga emellanåt.
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-19 23:03:43 följande:

    Alltså, jag tycker att det är mer problematiskt att prata illa om ett annat barns förälder med sina barn i den åldern. Ingen av de vuxna i de berörda familjerna har ju någon egen inblick i vårt familjeliv eller hans föräldraskap. Vad lär man sina barn med detta? Min dotter har en kompis som jag inte vill att hon går hem till, då storebrodern är våldsam mot lillasystern. Jag hanterar det utan att dra in mitt barn i situationen.



    Du vet ju inte vad de sagt till sina barn?

    Det kanske till och med är dina egna barn som pratat med kompisarnas föräldrar om att pappa är dum och skriker, eller hur? Det är ju faktiskt det troligaste scenariot. Om kompisarna inte hört pappan skrika så måste det vara era egna barn som berättar att han gör det.
  • Anonym (hm)
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-19 22:40:01 följande:
    Tja, jag blir ju också rädd och stressad när jag ser mitt barn i ett hav av glassplitter. Att han höjer rösten är ju inte önskvärt, men nog finns det värre saker att göra som förälder.

    Nu var inte min fråga vad jag ska göra åt min sambo, utan hur jag ska agera i den uppkomna situationen med övriga föräldrar. Att fråga eller inte fråga.
    Förlåt men bara för att det finns värre saker så kan man ju inte blunda för de mindre, olämpliga sakerna heller? Det finns ju alltid något som är värre, vad man än jämför med.
    Och varför vill man att barnen ska uppleva något som inte är bra för dem, bara för att det "finns värre saker."?
Svar på tråden Barnens kompisar får inte leka hos oss