• Tiina87

    Barnens kompisar får inte leka hos oss

    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-19 21:55:36 följande:

    Otydligt formulerat. Han har aldrig skällt på barnens kompisar. Jag menade att den enda brist han kan lastas för är att han brusar upp för lätt (enligt mig) när barnen gjort något de inte borde.


    Och där har du en bra anledning till att dina barns kompisar inge får leka hos er när bara han är hemma.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-19 22:18:22 följande:

    Jag har aldrig sett eller hört att något hänt när andra barn varit här. Men idag när vår 6-åring av misstag slog ner en ljuslykta (och blev ledsen och sa förlåt) så gormade han: ?vad gör du? Varför slår du sönder glas? Det är farligt, fattar du väl!?

    Inte över gränsen (IMO), men onödigt argt.


    Att du inte tycker det är över gränsen innebär inte att det per automatik är så. De andra föräldrarna kan myclet väl tycka det är över gränsen och vill därför inte att barnen leker hos är när bara han är hemma. Det är bara för dig att acceptera det. Och ta upp din sambos beteende med honom så att han ändrar beteende innan det blir ett större och allvarligare problem.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-19 22:40:01 följande:

    Tja, jag blir ju också rädd och stressad när jag ser mitt barn i ett hav av glassplitter. Att han höjer rösten är ju inte önskvärt, men nog finns det värre saker att göra som förälder.

    Nu var inte min fråga vad jag ska göra åt min sambo, utan hur jag ska agera i den uppkomna situationen med övriga föräldrar. Att fråga eller inte fråga.


    Du ska prata med din sambo och få han att ändra beteende.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-20 15:53:02 följande:

    Så gjorde jag också i samma händelse. Min sambo har ADHD och inte samma impulskontroll. Min 6-åring blev ledsen för att hon blev rädd av smällen (det var en stor, tjock glaslykta som exploderade vid hennes fötter).


    Då borde han få gå i terapi för att kunna kontrollera sin ilska och få hjälp med att bättra sin impulskontroll.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-20 19:16:45 följande:

    Herre jisses. Inte konstigt att det finns så mycket barn och vuxna med beteendeproblem, när man hör er skenhelighet.

    Jag ringde en mamma idag och frågade. Hon sa att deras dotter sagt att det var jobbigt att vara hos oss när jag inte var hemma eftersom min man talar franska (sitt modersmål) med barnen och hon inte förstår. Jag lovade att be honom hålla sig till svenska när vi har besök.

    Nu kan ni alla återgå till att putsa era glorior.


    Tvivlar dock på att det är enda anledningen. Det är dax för dig att inse att din sambo har ett beteendeproblem.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-20 20:52:54 följande:

    Utöver att du är spydig mot främlingar på nätet utan anledning, har en uppenbart bristande metakognitiv förmåga och underutvecklad källkritisk förmåga?


    Och din sambo har problem med impulskontrollen och sitt beteende. Det där med franskan är en fin rekonstruktion.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2019-09-20 20:52:54 följande:

    Utöver att du är spydig mot främlingar på nätet utan anledning, har en uppenbart bristande metakognitiv förmåga och underutvecklad källkritisk förmåga?


    Mina barn hade inte heller fått leka hos er om din sambo varit hemma, och det har inte med franskan (som de förvisso talar nästintill flytande) att göra utan din sambos beteendeproblem. Vilket med stor sannorlighet är de andra föräldrarnas problem också.
Svar på tråden Barnens kompisar får inte leka hos oss