Inlägg från: Anonym (hmmmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmmmmm)

    Får man inte göra roliga saker med barnet vid vab?

    Nja.. är barnet friskt och ts frisk så känns det konstigt att skattemedel ska gå till roliga saker, dom pengarna skulle jag hellre se gå till just vård av barn inte vård av mormor som är den enda som är sjuk

  • Anonym (hmmmmm)
    Thatwillbetheday skrev 2019-09-24 13:32:29 följande:

    Så här är det alltid. Folk blir rasande på att regelverket ser ut som det gör, och KRÄVER att folk ska avstå från det. Själva skulle de aldrig avstå från nåt de anser sig ha rätt till. Då handlar det minsann om rättigheter.


     


    Felet är ju att så många föräldrar fuskar just med VAB, att det sen då på det finns även såna här helt tokiga regler gör ju att folk reagerar, inget kostigt med det alltså.


  • Anonym (hmmmmm)

    vab borde ändras, hela systemet inbjuder ju till fuskså inte konstigt att de regler som finns utnyttjas till max

    "Under 2018 har Försäkringskassan också krävt tillbaka och fått skadestånd för över 60 miljoner kronor ? en ökning med 25 miljoner på bara ett år. Från och med årsskiftet ska kontrollerna bli ännu fler - och framförallt  göras tidigare, säger Alexandra Wallin på Försäkringskassan."

    ts har enligt reglerna rätt att ta ut vab i sitt fall men moraliskt är det ju vansinnigt att reglerna finns

  • Anonym (hmmmmm)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-09-24 14:24:01 följande:
    Jättebra att man uteder vab hårdare, att fuska är moraliskt fel.
    men du tycker inte det är moraliskt fel att utnyttja systemet?
  • Anonym (hmmmmm)
    LaFontaine skrev 2019-09-24 14:33:08 följande:

    VAB har ju, precis som sjukpenning och föräldrapenning, en inkomstgräns, vilket i praktiken ger en behovsprövning.

    Frågan om att behovspröva barnbidrag kommer upp nu och då. Nästan varje år motioneras det i riksdagen kring detta. När jag jobbade med frågan fick Riksdagens utredningstjänst (RUT) i uppdrag att titta på frågan, men man kom fram till att det inte skulle spara staten särskilt många kronor. Det finns alltid en risk att folk väljer att jobba mindre för att kunna få barnbidrag (vilket går helt emot regeringens och kommunernas arbete med heltid som norm) och själva behovsprövningen innebär också att det behövs en kontrollfunktion som inte heller är gratis. Man avskaffade VAB-intygen, bland annat för att det var administrativt krångligt och dyrt. Varje person ska ska titta på ett papper kostar pengar. Varje gång någon på förskolan skulle signera ett sådant papper, kostade det pengar. Varje gång en handläggare på f-kassan skulle granska ett intyg, kostade det pengar.


    60 miljoner kr bara nåt år sen i återbetalningskrav pga av fusk med vab och då är det bara dom som man har avslöjat, betänk om man sen kollade upp ALLA som vabbat

    år efter år fuskas det inom vab utan att något händer egentligen, varför daltar man med dessa ekonomiska brottslingar?


  • Anonym (hmmmmm)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-09-24 14:38:18 följande:

    Du får tycka vad du vill, det är skillnad på att uttrycka sin åsikt och att gå till angrepp mot en särskild person. Det är skillnad i hur man uttrycker sig. Kanske DU inte ska vara på ett diskussionsforum om du inte kan tåla andra människors åsikter utan att gå till personangrepp. Du gör det ju uppenbarligen utan att du märker det, igen, med att kalla mig offer. Hur som helst, jag kommer inte ligga sömnlös över det.

    Vi tycker olika, helt enkelt. Det är helt ok.
    Grejen är dock, du har inte en aning om vem som är i behov att en sådan här försäkring eller inte. Inte man sätter sig till doms över andra kanske man ska tänka till ett varv till.

    Känner att vi ganska mycket uttömt detta diskussionsområde nu. Som sagt vabbar jag väldigt sällan, ens när barnet är sjukt, men jag kommer göra det när jag måste. Jag kommer att göra det i denna exakta situation igen, om jag måste.

    Hej på'rej!


    det där är faktiskt inte ok, ska du anklaga mig och andra för personagrepp också för att vi inte delar din åsikt?

    skilj på person och sak i fortsättningen tack


  • Anonym (hmmmmm)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-09-24 14:44:40 följande:
    För att inte tala om assistansersättningen...fusket där kostar många, många miljoner där också.
    det gör det men det uppmärksammas också mycket mer i media etc det är mycket tystare i debatten när det gäller fusket med vabben trots att båda kostar samhället enorma summor

    jag vill ha fokus och lösning på båda problemen ja allt fusk för rotadvrag och bostadsbidrag är inte fria från fusk heller tyvärr


  • Anonym (hmmmmm)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-09-24 14:48:40 följande:

    Oh, too close to home?


    Orkar inte plöja tråden för att se om just nu gått till personangrepp, men genom att säga att folk som gör som jag är myglare så är det ett personangrepp även om man inte skriver direkt "DU ÄR MYGLARE". Man måste inte sätta ett DU ÄR framför.


    Men bra där, skilj på sak och person - det är väl exakt det vissa här inne inte kan göra. Att tycka en lag är fel är en sak, att kalla folk som följer de lagen för myglare och utnyttjare av system (i negativ bemärkelse) är inte att skilja på sak och person.


    too close to home? jaha så du anklagar alltså även mig för persongrepp nu?

    vet du jag  avstår från att diskutera mer med dig för jag finner inget värde i att diskutera med personer som inte kan debattera på en god nivå
Svar på tråden Får man inte göra roliga saker med barnet vid vab?