Inlägg från: plättarmedsylt |Visa alla inlägg
  • plättarmedsylt

    Min man vill använda blöja

    TS, din man har ingen psykisk störning, han har en fetisch. Det finns ingen anledning för honom att prata med en psykolog så länge han inte mår dåligt eller skadar någon. Däremot ska du självklart inte delta i hans blöjlekar om du inte själv vill. Du får helt enkelt förklara för honom att detta inte är något för dig och att han får leva ut sin blöjfetisch på egen hand.

  • plättarmedsylt
    Anonym (Lisa) skrev 2019-09-30 04:49:53 följande:

    Varför minus på den?

    Jag håller helt med :)


    För att folk är inskränkta och fördomsfulla. De tror att alla former av sex de själva finner motbjudande måste vara tecken på störning :)
  • plättarmedsylt
    Anonym (Signe) skrev 2019-09-30 08:54:10 följande:

    Jaaa det är ju frågan. Han säger själv att han känner att det fel och han mår dåligt över att han behöver dom. Men då mår han dåligt, känner sig mer stressad och behöver dom mer. Blir snabbt en ond cirkel.

    Men han ska få prata med någon om sin stress i alla fall så får vi ta det därifrån


    Att han mår dåligt över att han behöver blöjorna och tycker att det känns fel, beror sannolikt på skamkänslor. Sådana ska han inte behöva ha. Han skadar varken sig själv eller någon annan och dessutom är han inte ensam om att gilla blöjor/ha en blöjfetisch. Han skulle nog må bra av att komma i kontakt med andra med samma intresse. Inte för att utöva fetischen (eller vad man ska kalla det, du skrev ju att det inte fanns sexuell njutning inblandat), utan bara för att få prata med någon som förstår honom.

    Hur du själv ska hantera det här vet bara du. Känner du att det räcker med att bara låta honom hålla på med detta själv, så är ju det bra. Känner du att även det är för mycket för dig, så får du väl överväga om du vill lämna honom. Du avgör själv vad som är bäst för dig.
  • plättarmedsylt
    Anonym (Signe) skrev 2019-09-30 15:14:48 följande:

    Ja det är nog en hel del skam i det hela. Han tyckte det var skönt att berätta för mig men tyckte samtidigt att det var pinsamt och han tycker själv att det är sjukt men han kan inte motstå. Jag har varit förstående och inte sagt att han är knäpp eller nåt sånt men det är ju extremt jobbigt det här även för mig. Försöker vara stöttande men det finns ju gränser


    Jag förstår mycket väl att du tycker att det är jobbigt. Tyvärr har jag inget svar på hur du ska komma över det hela, men någon annan skrev ju i tråden att hon har vant sig vid att hennes man har blöja. Det kanske kan ge lite hopp? Sedan får du väl vara tydlig med, om du väljer att stanna, att du inte vill bli påmind om hans blöja, utan att han får sköta det diskret.
  • plättarmedsylt
    TriC skrev 2019-09-30 15:58:16 följande:

    Jag håller inte med. Man måste ha sin gräns för hur långt man ska gå när det gäller att förnedra sig själv. Att som kvinna bli ombedd av sin make att ställa upp på att han först ska ta på sig en blöja (utan medicinska skäl), kissa i den och sedan att hon byter blöjan på honom.....det är nog över de flesta kvinnors gräns. Att han har den här sexuella driften (för det är på något vis felkopplat till sexualitet) är något han får behålla för sig själv och inte tvinga in sin hustru i. Synd om honom?......ja, kanske. Men han bad om för mycket nu. 


    Hur är det ?felkopplat??
  • plättarmedsylt
    TriC skrev 2019-09-30 17:13:09 följande:

    Ska försöka förklara enkelt så det är lättare att förstå; Under uppväxten så händer det att vissa till synes icke-sexuella ting eller situationer kopplas samman med sexuell lust och sexuell attraktion. Detta leder till att en del människor tänder sexuellt på t ex skor och andra föremål. Eller, som i TS makes fall, att kissa i en blöja och få den bytt. Det är helt enkelt en sexuell betingning till föremål och situationer som vanligen inte förknippas med sexualitet. 


    Jag förstod att det var så du menade. Jag reagerade på att du kallade det FELkopplat. Det finns inget fel i att ha en fetisch.
  • plättarmedsylt
    Pappelelle skrev 2019-09-30 17:18:58 följande:

    Låter klart som något som kan lösas med terapi, så att man kan avbetinga denna sexuella betingning.


    Exakt så såg man på homosexualitet förr. Idag vet man bättre. Det finns ingen anledning att försöka få bort en fetisch (eller en sexuell läggning) så länge man inte skadar sig själv eller någon annan.
  • plättarmedsylt
    Anonym (Bill) skrev 2019-10-03 11:17:03 följande:

    Varför blanda in psykologer o försöka "bota"? Det var samma inställning som man förr hade till homosexualitet. 

    Det här är ju ett kink som man kan leva med utan att det borde störa någon annan, varför inte bara acceptera?

    Hade det handlat om pedofili eller våldsbenägenhet vore det säkert bra att ta hjälp - men för en inte helt ovanlig sexuell läggning verkar det närmast löjligt. 


    Exakt, folk är väldigt okunniga i den här tråden.
  • plättarmedsylt
    Anonym (Galet) skrev 2019-10-03 16:27:09 följande:

    Kan inte ni som är kunniga berätta exakt vad ni tycker att ts ska göra? Konkret, inte konstaterande.


    Se mina inlägg 53 och 61. Jag har för övrigt ingen skyldighet att berätta för TS exakt vad hon ska göra, bara för att jag anser det okunnigt att tro att en blöjfetisch är en störning som kan botas med psykoanalys.
  • plättarmedsylt
    Anonym (Galet) skrev 2019-10-03 17:29:43 följande:

    Du förutsätter att det är en fetisch. Hur kan du vara så säker på att det är det och inte ett substitut för en ?snuttefilt?? Det är det jag är nyfiken på när du säger att andra är okunniga. Vad kan och vet du som ts kan ha nytta av? Det framgår inte av dina tidigare inlägg.


    Det jag kan och vet är att TS man inte skadar varken sig själv eller någon annan genom att bära blöja. Då finns heller ingen anledning att försöka ?bota? honom. Det har jag skrivit upprepade gånger i tråden. Vad jag också kan och vet är att fetischer inte längre betraktas som psykiska störningar inom psykiatrin. Om blöjorna är ett ?substitut för en snuttefilt?, so what? Det är väl bara bra om han har hittat ett sätt att lindra sin stress. Att han gör det på ett ovanligt sätt är ovidkommande. Däremot är det givetvis bra om han kan förebygga sin stress. Men då hjälper det ju knappast att ?bota? blöjbehovet, eftersom det ju är en följd av, och inte orsaken, till stressen. Om det nu verkligen är pga av stress som han vill bära blöja. Någon skrev att han kanske använder det påståendet som en ursäkt.

    Varför skulle det inte vara en fetisch? Att blöjfetischen existerar hos människor är välkänt. Om det kallas blöjfetisch när andra har detta behov, så är det ju en blöjfetisch även när TS man har detta behov. Men egentligen är det ganska oväsentligt vad vi kallar det. Kärnan ligger i det jag skriver i första meningen i detta inlägg.
  • plättarmedsylt
    Anonym (Galet) skrev 2019-10-03 18:30:28 följande:
    Vad jag kan se så skriver du tidigare att du tror att ts man känner skam för sin sk fetisch. Skulle du fortsätta rekommendera en person känner skam för något att fortsätta med det, eller skulle du råda personen att söka hjälp för sin skam? Vem hjälper honom bäst om inte de som är utbildade? Jag har föreslagit både sexolog och psykoterapeut. Ts tycker inte om hans ?fetisch?, så därför kan hon inte heller säga att det är okej, eller känna sympati för det han utövar.

    Vem skriver att han bör ?botas? förresten?
    Om TS man känner skam för sin fetisch så beror det ju på omgivningen och deras reaktioner, ja synen på blöjfetischen i hela vårt samhälle, vilken tydligt framkommer i den här tråden. Att försöka bli av med sin fetisch för att samhället är fördomsfullt är inte rätt lösning. Jag skrev ju också att TS man nog skulle må bra av att prata med likasinnade. Detta skulle sannolikt minska den skam han känner. En sexolog kan nog också hjälpa till. Det viktiga är att han inte pratar med någon som anser att han bör försöka bli av med sin fetisch.

    Ingen kanske har använt just ordet bota, men ni är ju flera som har sagt att hans blöjbehov utgör, eller beror på, en psykisk störning eller psykiska problem och att han borde prata med psykolog så att han blir av med sitt blöjbehov. Såvitt jag kan se säger ni alltså att han behöver bota sitt blöjbehov, även om ni använder andra ord för att beskriva det.
  • plättarmedsylt
    Anonym (Signe) skrev 2019-10-15 20:39:23 följande:
    Anonym (Fe) skrev 2019-10-14 09:28:05 följande:

    Också nyfiken på om lockelsen för blöjor försvunnit. Dock förstår jag om det kan ta tid.


    Han har träffat psykolog en gång så inte så mkt har hänt, han har inbokat nästa vecka också.

    Så nej behovet är inte borta och det kanske inte heller försvinner men det finns en förhoppning om att han ska kunna klara av detta själv utan att vara beroende av mig samtidigt. Jag blir kvävd av närheten. Och jag har ingen lust att "amma" en vuxen man. Visst kan jag ge mitt men alltså det gör ont efter ett tag.

    Sedan så har han hamnat i lite av en ond cirkel han skäms, får ångest, behovet ökar... Han måste få bort skammen och ångesten även om behovet kanske finns kvar så ska det inte vara något han mår sämre av. Sedan måste jag I min tur fundera om jag vill leva med en partner som har detta behovet. Är jag villig att göra detta till en vardag för mig också. Där är jag inte ännu.
    Vänta, har jag missat något? Vill han att du ammar honom?
  • plättarmedsylt
    Anonym (Signe) skrev 2019-10-15 21:39:31 följande:
    Ja för att kunna slappna och och känna trygghet och lugn så vill han gärna suga på bröstet. Helt sjukt jag vet. Men hellre det än att byta blöja och lite har det varit en prioritering att få upp honom från den botten han befunnit sig på eftersom han mått väldigt psykiskt dåligt. Både pga skam över sitt behov men även över att mer eller mindre gå in i väggen pga stress.
    Du går alltså med på att amma honom? Förstår jag dig rätt? Hur känns det för dig? Känner du dig ok med det? Eller känns det bara obehagligt?
  • plättarmedsylt
    Anonym (Signe) skrev 2019-10-16 16:06:08 följande:
    Till viss del går jag med på det. En kort stund när vi lagt oss går jag med på. Känns ändå ok men mina bröst kommer aldrig mer blir erogena zoner. Jag vet att han helt vill och har behov av mer men han respekterar min gräns där. Det är nog mest jag som tänker att vad som helst ( nästan) så att mående blir bättre och det kanske går över för den här gången och det blir lungt och han kan jobba på det nästa gång han känner behovet. Nog dumt tänkt men, men
    Du väljer ju själv, men jag tycker absolut inte att du ska ställa upp på en sådan här sak om du inte vill. Det är ju din kropp.
  • plättarmedsylt
    Anonym (Signe) skrev 2019-10-16 17:39:24 följande:
    Ja så är det ju absolut. Känner mig inte tvingad på det sättet ibland får han inte komma nära alls men har även hänt när jag sett på honom att han haft det jobbigt att jag själv sagt att kom så lägger vi oss en stund. Känns lite som att det är en liten sak att göra för den man älskar när han mår dåligt. Men jag säger absolut nej om det inte känns bra vilket har hänt vissa dagar
    Ok, det låter bra. Fint att du månar om din man.
Svar på tråden Min man vill använda blöja