• Anonym (Fe)

    Min man vill använda blöja

    Uppenbarligen mår han inte bra alls. Jag tror det gör mer skada i längden om du uppmuntrar ett sjukt beteende. Det bästa vore att få han att börja gå till en psykolog och bearbeta detta.

  • Anonym (Fe)
    Anonym (Bill) skrev 2019-10-03 11:17:03 följande:

    Varför blanda in psykologer o försöka "bota"? Det var samma inställning som man förr hade till homosexualitet. 

    Det här är ju ett kink som man kan leva med utan att det borde störa någon annan, varför inte bara acceptera?

    Hade det handlat om pedofili eller våldsbenägenhet vore det säkert bra att ta hjälp - men för en inte helt ovanlig sexuell läggning verkar det närmast löjligt. 


    Jag tycker det är ganska mycket upp till TS som ska leva i ett förhållandet med honom. Om det gällt min egna sambo hade det varit psykolog eller göra slut som gällde. För mig hade det stört något så fruktansvärt då all min attraktion till min sambo hade försvunnit. Men eftersom jag älskar min sambo hade jag velat prova med psykolog innan ett uppbrott blev aktuellt.

    Jag skulle nog mer jämföra det som att man lever i ett heterosexuellt förhållande, och en dag kommer ens partner ut som homosexuell, i det fallet är nog ett uppbrott mest rättvist, för båda parter.
  • Anonym (Fe)
    Anonym (Bill) skrev 2019-10-03 17:23:09 följande:
    Det finns ju många åsikter..
    Mitt förslag är att lära sig tolerera men att han får sköta det själv utan inblandning av TS.

    Känns ganska löjligt att lämna sin partner för att hen har vissa sexuella kinks som man själv inte delar. En sån intolerans förstör så mycket. Man behöver liksom inte dela allt i ett förhållande, alla har rätt till sin egen privata sfär. 
    Jag tror själv det är viktigt att sätta sina gränser, man kan inte tolerera vad som helst, var gränsen går är u väldigt individuellt. Att säga att någon som äcklas av blöjfetischer är intolerant har jag svårt att förstå dock, tycker inte alls det är löjligt att lämna. För många är blöjor och liknande så långt ifrån sex man bara kan komma.
  • Anonym (Fe)
    Anonym (Signe) skrev 2019-10-05 16:18:09 följande:
    Han har fått en tid på tisdag. Vi funderade på att använda via nätet men kom fram till att personliga besök är bättre alla fall i början

    Vi har pratat jättemycket. Barnen är inte hemma så vi har pratat och gråtit en skvätt tillsammans. Han mår inte bra på många plan pga stress och att han ska må bra är prio ett.. Det innebär inte att jag går med på allt men att jag accepterar och underlättar så mkt jag orkar med. Vi ska även gå till familjerådgivning tillsammans bara för att kunna prata ordentligt (även om jag tycker vi klarat det bra än så länge) men ja jag tycker fortfarande det är jobbigt. Mkt pga av ett liv tillsammans som samtidigt har varit en del av en lögn men även för att jag faktiskt helt ärligt tycker att det är ett sjukt beteende.
    Okej, kan väl inte göra annat än att hoppas att han kan botas. Förstår att det måste vara väldigt kämpigt och att all attraktion är försvunnen, kan låta ytligt, men det är ju faktiskt grunden i ett förhållande.

    Jag hoppas det löser sig för det bästa.
  • Anonym (Fe)
    Änglarna1904 skrev 2019-10-05 20:33:36 följande:
    Botas? Får jag fråga vad det är som ska botas? Att vilja bära blöja är ingen sjukdom. Han är stressad, matt, ledsen och vill ha närhet och omhändertagande. Folk får ha vilka åsikter de vill men jag blir lite irriterad när folk skriver att han är sjuk och behöver botas. Som om han hade värsta sjukdomen.

    Ett besök hos en psykolog kommer troligtvis inte få honom särart sluta vilja ha blöja på sig. Men det kan vara nog så skönt att behöva prata av dig, varför han befinner sig i det läget han gör osv. Och för TS relation kan jag bara hoppas att familjerådgivningen faller väl ut. För även om det är han som bär på stress och inte mår bra så mår ju TS inte heller bra.

    All lycka till och jag hoppas verkligen att det löser sig för alla inblandade.
    Nej värsta sjukdomen är det nog inte. Men inte speciellt friskt, och i det här fallet ogillar TS bara själva tanken på att mannen ska bära blöja.

    Men framförallt är det hans stress och ledsamhet som behöver botas, förhoppningsvis försvinner blöjan i samband med det.

    Så för att svara på din fråga, först och främst ska stressen och den psykiska ohälsan botas, sekundärt ska viljan att bära blöja botas.
  • Anonym (Fe)
    Anonym (Galet) skrev 2019-10-05 23:04:08 följande:
    Även om man kan hoppas på det bästa så ser jag inget fel som måste botas i detta läget. Han behöver bara se ett bredare perspektiv och hitta andra verktyg som funkar bättre i deras relation för ts skull och för att slippa eventuella skuldkänslor. Framförallt hantera sin stress.
    Okej, ja det handlar väl om perspektiv.
  • Anonym (Fe)

    Också nyfiken på om lockelsen för blöjor försvunnit. Dock förstår jag om det kan ta tid.

  • Anonym (Fe)
    Anonym (L) skrev 2019-12-06 16:04:28 följande:
    "Botad" från? Det här med att vilja ha blöja i vuxen ålder är väl en läggning har jag för mig om? Sexuella läggningar kan man inte botas ifrån.
    Aha, tråkigt att man inte kan bota sådant, då är kanske bästa alternativet att undantränga det helt istället.
Svar på tråden Min man vill använda blöja