• Ess

    Kostnader bonusfamilj

    Jag tycker ni ska införa separat ekonomi, där ni delar på de gemensamma utgifterna eftersom ni har lika många barn vardera. Men sen så står varje föräldrapar för sina barns hobbys och övriga kostnader som rör deras barn.
    Era egna personliga utgifter står ni också själva för, så är det upp till var och en hur mycket de vill spendera respektive spara. 
    Det blir väldigt orättvist om en väljer att spendera större delen av bådas pengar på sina barn eller sig själv, så sätt er ner och diskutera hur ni ska lägga upp det för att inte den ena av er ska känna sig utnyttjad.

  • Ess
    neaaaak skrev 2019-09-29 12:10:33 följande:

    Men alltså ja förstår inte varför man väljer att leva tillsammans om man inte kan se alla barnens lika värde? Hur gör man i en grund familj om ett barn väljer att spela fotboll och en rida? Måste man då kompensera upp för det barnet som har ett billigare intresse eller hur tänker ni där?!

    Jag lever själv i bonus familj. Jag har 1, han har 1 och vi har 2 gemensama. Mitt barn tävlar i cross, hans barn spelar innebandy. 1 av vårat gemensamma barn kör också cross och 1 går på gymnastik. Vi delar på allt helt lika det känns som att manjan lägga sin energi på något betydligt bättre än att bry sig om pengar när det gäller barnens aktiviteter.


    Är det att se barnens lika värde när den enas barn har en dyr hobby som gör att den andras barn får stå tillbaks?
    Det känns som en tankevurpa!
  • Ess
    neaaaak skrev 2019-09-29 13:42:42 följande:
    Fast ts skriver ju att hennes barn inte kräver något. Du kan ju inte direkt tvinga ett barn att hålla på med en dyr aktivitet. Vad händer om 1 år när den ena kanske inte vill rida längre och hennes barn vill börja med något dyrare?

    Nej jag tycker absolut inte att man ska neka barnen aktiviteter som kostar pengar om man nu har dessa pengar, vilket det verkar som i ts fall... Det är inte något av barnens fel att deras föräldrar gått isär eller träffat en ny för den delen heller.
    Vissa barn och även vuxna är väldigt snälla och kräver inget, utan blir utnyttjade och får aldrig något själva för att det finns andra som inte har samma tankesätt och hela tiden ska ha och ha. Jag tror ts har börjat känna av detta nu och börjar tröttna på att det inte finns något över åt hennes barn.
    Jag har inte nämnt att neka barnen aktiviteter, snarare att kostnaden ska ligga på föräldrarna så att deras partners kan spendera sina pengar på något åt sig själv eller åt sina barn.
    Jag förstår inte varför ekonomierna ska slås ihop bara för att man ska bo ihop, det blir bara orättvisa och som nu när ts känner att det inte finns något över åt hennes barn. Med separat ekonomi hade hennes kanske kunnat få tex en bättre dator eller telefon, om deras intresse ligger mer åt det hållet och inte så mycket på aktiviteter utanför hemmet.
Svar på tråden Kostnader bonusfamilj