Inlägg från: Anonym (Julia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Julia)

    V 16 - maken vägrar barn

    Anonym (Stina) skrev 2019-09-29 17:17:02 följande:

    Ts, om din man är en schysst, vettig människa kan han kanske ta och prata med en bm om vad en sen abort i v. 16-18 innebär och hur det går till. Att det inte bara är som att snyta sig och sen är det klart. Kanske han faktiskt fattar att det inte är något du absolut vill göra eller ser som ett enkelt beslut. Som någon annan sa, om ni hade märkt graviditeten efter gränsen för fri abort, vad hade han gjort då? Lämnat dig ändå fastän du inte ens hade valet att göra abort längre?

    Tycker absolut inte att du ska göra abort om du inte vill. Det kommer lösa sig ekonomiskt, det finns massor av hjälp att få, så det fixar du oavsett om du blir själv i det hela eller inte.

    Tycker du ska påminna din man om det där löftet om ?i nöd och lust? och att det här är en situation som ni måste lösa tillsammans. Det fungerar inte att säga att man vägrar och lämpa över allt ansvar på dig.

    Sen, om ni håller ihop efter allt det här, bör han nog fundera på att sterilisera sig om han absolut inte vill ha fler barn.


    Bra skrivet!
  • Anonym (Julia)
    Anonym (Svårt) skrev 2021-02-23 01:00:45 följande:
    Alltså, jag har lärt mina söner att använda kondom (ja inte praktiskt då :) ) , men jag har pratat om vikten av att använda kondom vid tillfälliga relationer, och med nya flickvänner. MEN i ett fast förhållande blir det bökigt (och dyrt...), och jag anser faktiskt att en man ska kunna lita på att hans fru eller sambo sköter sina p-piller (whatever), om det är vad paret har kommit överens om. 

    Men vi får hoppas på att det med tiden kommer att manligt p-piller. Som bara verkar under tiden han tar det, och inte påverkar hans fruktsamhet långsiktigt (och naturligtvis inte hans potens, testosteronutsöndring och sådant). Det skulle ju vara det allra bästa. Först då uppnår vi full jämställdhet i den frågan. 
    Fast givetvis kan man använda kondom i ett längre förhållande och du borde lära dina söner det också. Varför ska det vara en självklarhet att män kan ta absolut noll ansvar för sina egna spermier? Varför lära unga killar att de inte har nåt ansvar och att allt ska falla på deras eventuella flickvänner eller fruar? Kvinnor måste redan ta ansvar för graviditeter, aborter och alla risker och bieffekter som följer med och män ska inte ens kunna dra på sig en liten kondom om de inte vill ha barn för att det är "bökigt"? Hör du inte hur oerhört sjukt det är? 

    Gör oss alla en tjänst och lär dina killar att använda kondom om de inte vill ha barn, både för deras egen och för deras partners skull. 
Svar på tråden V 16 - maken vägrar barn