Inlägg från: Anonym (Amd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Amd)

    V 16 - maken vägrar barn

    Det är tufft att göra en abort. Tufft med känslor och många gånger också skam och depression. Ett barn är ändå ett liv. Du kommer ALDRIG ångra den dagen du tar emot ditt barn om du behåller det, men kanske kommer må mycket dåligt om du gör en abort. Valet är ditt. Man vet inte vad som händer i framtiden. Välj utifrån ditt hjärta inte hans.
    Din man kommer naturligtvis också älska ert barn även om han inte önskar det nu. 
    Jag håller på dig min vän. 

  • Anonym (Amd)
    korngryn skrev 2019-10-01 13:49:08 följande:
    Hur långt tänker du dig att din samvetsklausul skulle sträcka sig förresten? Skulle en bm som är rasist få slippa förlösa invandrare? Skulle en homofob få neka att vårda homosexuella? Skulle en kvinnohatare till läkare ha rätt att neka att utföra HLR på en kvinna? Skulle en anti-vacc- bvc-sköterska få slippa vaccinera? Skulle en gynekolog få vägra att utföra ett akut kejsarsnitt när fostrets hjärtljud störtdyker för att föräldrarna är bidragstagare och gynekologen tycker att det finns tillräckligt med sådana? Skulle en sjuksköterska få vägra ge en patient smärtlindring för att hon tycker att lidande är guds straff för synder?
    Vilka makabra överdrifter! Det här är löjligt att ens dra dessa paralleller. Det är ickehändelser. Men bara för att det handlar om aborter så är det så känsligt.

    Du tycker att barnmorskor ska tvingas utföra aborter. 

    Tycker du att en patient som ligger för döden, ska dödas långt innan den dör bara för att det liv denne lever inte är värdigt?
    Tänk om vi kommer dit då det blir aktiv dödshjälp i Sverige?
    Skulle jag som barnmorska eller sjuksköterska också tvingas döda denne person om vi hade aktiv dödshjälp i Sverige? Precis som man tvingas döda alla dessa stackars små barn dagligen. Barn med armar fötter tår och hår.
    Skulle jag som sjuksköterska på 112 säga till personen som behöver akut ambulans; nej jag måste enligt lag inte skicka ambulans till dig för att du står under den aktiva dödshjälpslagen nu då du inte är kapabel att ta hand om dig. Ditt liv är inte värdigt. Du har ju downs syndrom. Jag är tvungen att inte skicka ambulans till dig nu pga den lagen.
    Tänk efter! 
    Parallellerna du drar är inte relevanta. Som barnmorska ska man kunna jobba på förlossningen och BB eller mödravård, för det är det utbildningen handlar om. Jag läste aldrig till barnmorska för att suga ut kroppsdelar ur en kvinnas kropp. Jag läste till barnmorska för att få hjälpa kvinnan och mannen in det mest fantastiska stunden som finns på jorden. Men idag tvingas barnmorskorna jobba med aborter på gyn för att det saknas personal som vill göra det där. 
    Barnmorskor gynekologer tvingas döda barn! Tänk efter! Du hade inte velat ha 1000-tals barn på ditt samvete. Många gynekologer och barnmorskor slutar för att de inte orkar mer. Orkar inte se kroppsdelarna i rondskålen. Orkar inte gråta på jobbet mer. Ja , det är inga cellklumpar man suger ut eller som framföds, det är kroppar med armar ben fötter tår och hår. Men personalen ska tvingas för att många kvinnor inte har "lust" att vara gravida mer...tänk efter.
Svar på tråden V 16 - maken vägrar barn