Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    V 16 - maken vägrar barn

    Ts, om din man är en schysst, vettig människa kan han kanske ta och prata med en bm om vad en sen abort i v. 16-18 innebär och hur det går till. Att det inte bara är som att snyta sig och sen är det klart. Kanske han faktiskt fattar att det inte är något du absolut vill göra eller ser som ett enkelt beslut. Som någon annan sa, om ni hade märkt graviditeten efter gränsen för fri abort, vad hade han gjort då? Lämnat dig ändå fastän du inte ens hade valet att göra abort längre?

    Tycker absolut inte att du ska göra abort om du inte vill. Det kommer lösa sig ekonomiskt, det finns massor av hjälp att få, så det fixar du oavsett om du blir själv i det hela eller inte.

    Tycker du ska påminna din man om det där löftet om ?i nöd och lust? och att det här är en situation som ni måste lösa tillsammans. Det fungerar inte att säga att man vägrar och lämpa över allt ansvar på dig.

    Sen, om ni håller ihop efter allt det här, bör han nog fundera på att sterilisera sig om han absolut inte vill ha fler barn.

  • Anonym (Stina)
    Cattapult skrev 2019-09-29 21:38:13 följande:

    Vi har inte långt tid på oss

    V16 nu och jag mår väldigt dåligt av tanken att avsluta denna graviditet med en man som jag älskar och ett barn i min mage.

    Jag slits mellan mina moderskänslor och att jag känner att jag avslutar ett liv pga någon annans vilja.

    Hur ska vår relation gå vidare

    Jag har sett barnet på UL huvudet m ansikte , hjärtat slog fort, bröstkorg, arm och hela varelsen. BM skriver livligt foster i journalen.

    Stor skillnad!

    Har gått igenom en abort tidigare men i v 8

    Inga känslor inblandade öh och mannen som var pappa väldigt väldigt psykiskt sjuk, jag var rädd för honom och ville under inga omständigheter ha ett barn med honom.

    Då var det ett dagen efter piller som inte fungerade.


    Om jag var du skulle jag inte förutsätta att relationen kommer hålla om du gör abort. Du vill ju uppenbarligen behålla barnet och då tror jag att en motvillig, sen abort inte kommer ligga väl mellan er.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Svårt) skrev 2019-10-01 13:12:49 följande:
    Håller inte med, inte när det gäller ett långvarigt fast förhållande. Då är det orimligt att använda kondom (om inte båda gillar det av någon anledning, det finns ju t.ex. kvinnor som vill slippa kladd). Då är ju det normala att man skaffar en långsiktig preventivmetod, och av rent biologiska skäl finns det ingen sådan för män. Så då måste mannen kunna lita på kvinnan.

    När det gäller tillfälliga förbindelser (ONS) och korta, "röriga" relationer, så håller jag dock med dig. Där borde mannen, inte minst för sin egen skull, använda kondom. (Handlar även om risken för könssjukdomar såklart.)
    Varför skulle det inte gå att använda kondom i ett långvarigt, fast förhållande? Har själv gjort det med min man i närmare 10 år. Går helt utmärkt.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (ace) skrev 2019-10-02 04:04:12 följande:

    Om jag har förstått TS rätt har mannen redan från början sagt att han inte vill ha fler barn. Det är ingen åsikt som kommit i samband med graviditeten, det är något som båda vetat om hela tiden.

    Det är inget moraliskt förkastligt i att säga "jag vill inte ha fler barn, jag lämnar hellre vår relation och därefter några år senare göra exakt detta.

    Både TS och mannen har haft samma möjlighet att undvika denna situationen genom att sterilisera sig själva. Det är inte någons enskilda fel eller ansvar, det är deras gemensamma fel och ansvar.

    TS man har vad jag kan utläsa inte försökt tvinga eller pressa TS att göra något alls, han talar bara om vilka val han kommer göra. Han låter TS själv välja vad hon vill göra.


    Det är absolut inte fel i sig att säga att man inte vill ha fler barn, absolut inte. Tvärtom är det ju bra att vara tydlig reda från början med var man står.

    Det jag tycker är väl lite knepigt är om TS man sagt att han hellre lämnar relationen om TS blir gravid än att vara en närvarande far, borde han inte då sett till att en graviditet inte kan uppstå genom t.ex. steriliering (om han nu känner sig helt klar med barn)? Om fler barn skulle vara ett så stort no-no för honom? Varför ens riskera det?

    Sen tycker jag att det här är en helt annan situation än om TS skulle varit gravid i t.ex. v.6. I vecka 16 har man gått igenom nästan halva gravidtieten. Jag är helt och hållet för abort, men även jag känner att en abort i v.16-18 är lite väl sent för abort om fostret mår bra. Det finns ju inte heller någon egentlig betänketid för TS att lista ut vad hon faktiskt känner om hon hade tvivlat på vad hon ville. Att då säga till sin fru "Jag vill inte ha fler barn, det vet du ju redan om, så behåller du kommer du få ta hand om barnet själv" känns väldigt fel.

    Som andra redan frågat, hade det varit lika rätt av honom att dra om de märkt av graviditeten först i v.19? I en sån här situation tycker jag inte att det fungerar, när man ändå är i ett stabilt, fast förhållande, att bara stampa med foten och säga "vill inte!". Jaha? So what? Nu sitter dom i den situationen ändå och bör lösa det tillsammans.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Ab ovo) skrev 2019-10-04 01:12:02 följande:

    Förstår ärligt talat inte problemet. TS man ville inte ha fler barn och borde ha skyddat sig, ja. Men TS visste att hennes man inte vill ha fler barn och kunde då ha sagt att det är hans ansvar att det inte blir några barn.

    Istället hamnade de i situationen att hon nu är gravid. Då finns bara två alternativ. Hon gör abort och gör honom glad, eller så gör hon inte abort och gör sig själv glad.

    I inget sammanhang kommer det bli en lycklig familj.


    Menar du att det var ts ansvar att säga till sin (vuxne) man att han behöver se till att det inte blir några fler barn om han är färdig med barn och inte vill ha fler?
  • Anonym (Stina)
    korngryn skrev 2019-10-12 19:58:27 följande:
    Om nu ts går emot makens uttryckliga önskan och behåller barnet, förutsätter jag att hon inte kommer vara så fräck att hon kräver underhåll. Det räcker ju liksom att köra över honom totalt i en sån här viktig fråga, att sen komma och kräva pengar också känns lite väl övermaga.
    Tänker du att TS man inte vet hur barn blir till, eller? Hur skulle hon köra över honom i det här? Hade han absolut inte velat riskera fler barn, hade han kunnat sterilisera sig. Simple as that.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Svårt) skrev 2019-10-14 19:04:55 följande:
    Tycker att sterilisering bagatelliseras i sådana här trådar. Det är ju ett irreversibelt ingrepp. Eller man måste räkna med att det är det i alla fall, även om det finns en del möjligheter idag både att försöka återställa sädesledaren, och att ta ut spermier ur bitestikeln via biopsi och göra IVF. Men chanserna är små att något av detta ska leda till ett barn, så den man som gör ingreppet måste räkna med att han blir steril för livet. Och särskilt för en man, innebär det väldigt många år då han i normalfallet skulle ha haft kvar sin fertilitet, och då mycket kan hinna hända.

    Tänk om han förlorar de barn han har, i en bilolycka, flygolycka, brand eller epidemi? Eller tänk om han förlorar kontakten med sina barn när de blir vuxna, samtidigt som han har en ny ung kvinna i sitt liv, som gärna skulle vilja ha barn? Det här scenariot händer ofta t.ex. män som gifter sig med en ung kvinna från Thailand eller Ukraina. De vuxna barnen tar avstånd... men då har paret möjligheten att skaffa sig en ny kull!

    Kondom är krångligt, dyrt och tar bort en del av känslan. Inget som etablerade par använder i längden (om det inte finns väldigt speciella skäl, som att den ena har AIDS). 
    Om något bagatelliseras här är det väl din syn på barn..? "Jaha, barnen dog visst, då skaffar jag väl bara en ny kull!"

    Tror du att hormonella preventivmedel har roligare bieffekter, eller? Som man dessutom kan få leva med 24/7 och inte enbart när man ligger. Självklart använder även etablerade par kondom. Finns ingen anledning att inte använda det, bara för att man är i en fast relation.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Sadsmiley) skrev 2019-10-14 20:52:14 följande:
    Som svar för mina spekulationer så har de ISÅFALL kommit överens som par, ännu en gång. Det är inte enbart mannen, och konsekvenserna får de lida tillsammans som ett par men fortsätt du att skuldbelägga den enskilde.

    Har det fattats beslut kring skydd mot graviditet och man kommit överens om att man inte vill ha barn så har man helt klart gjort allt förutom att samtycka att man vill ha barn i framtiden. Man använder inte preventivmedel för skojs skull, det förstärker bara faktumet att det fanns en gemensam överenskommelse.

    Jag kan inte göra något annat än att tycka synd om barn som kan komma att växa upp utan en biologisk förälder på grund av vårdslöshet från två vuxna människor.
    Men att man använder skydd betyder inte att man lovar, eller måste, göra en abort vid en eventuell graviditet. Det borde varenda vettig, mogen vuxen fatta. Har man sex kan det bli en graviditet och man kan även, som i TS fall, upptäcka den sent och då kan det hända att man får sig en bebis, oavsett hur mycket skydd man använt och oavsett om man ville ha barnet från början eller inte.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Sadsmiley) skrev 2019-10-15 00:03:09 följande:
    Det tricksas ordentligt här, argumenterar du emot mig? Väldigt lite av det du skriver argumenterar emot min sak.

    Vad vi vet så finns det ett preventivmedel i bilden och en tidigare diskussion att den ena parten inte vill ha barn. Då vet antagligen båda parterna var den andre står.

    Sedan vet vi inte om det diskuterats vad som händer om det ändå skulle bli barn trots spiralen, har de båda diskuterat detta? För att om man sagt att man inte vill ha barn i framtiden, kommit överens och inget annat har sagts så kan man ju inte göra annat än att förmoda att den ena parten har förstått allt som det innefattar. Om så är fallet så har de misslyckats som ett par att klargöra detta, dvs det är inte den enskildes fel som ni gärna försöker få det att verka.
    Jag tycker faktiskt att det är helt irrelevant vad TS och hennes man diskuterat tidigare. Nu sitter dom i den här situationen tillsammans. En fråga som varit uppe flera gånger, men som jag inte tror att någon svarat på hittills är ju "tänk om TS upptäckt graviditeten nån vecka senare, alltså efter gränsen för fri abort" och därmed inte haft något val själv om hon faktiskt ville fortsätta graviditeten eller inte. Skulle det då vara okej att TS man säger att "vi har ju faktiskt redan diskutera det här och jag vill ju inte ha fler barn, så hej med dig"?

    Är man, som i TS fall, gift och lovat att man ska vara där i nöd och lust, tycker jag att man inte bara kan stampa med foten och säga att man bli "överkörd" för att frugan inte lyder när man båda hamnat i en rätt så jobbig situation.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Svårt) skrev 2021-02-23 01:00:45 följande:
    Alltså, jag har lärt mina söner att använda kondom (ja inte praktiskt då :) ) , men jag har pratat om vikten av att använda kondom vid tillfälliga relationer, och med nya flickvänner. MEN i ett fast förhållande blir det bökigt (och dyrt...), och jag anser faktiskt att en man ska kunna lita på att hans fru eller sambo sköter sina p-piller (whatever), om det är vad paret har kommit överens om. 

    Men vi får hoppas på att det med tiden kommer att manligt p-piller. Som bara verkar under tiden han tar det, och inte påverkar hans fruktsamhet långsiktigt (och naturligtvis inte hans potens, testosteronutsöndring och sådant). Det skulle ju vara det allra bästa. Först då uppnår vi full jämställdhet i den frågan. 
    Så bökigt och krångligt är det inte att använda kondom i ett fast förhållande. Det bör inte vara en självklarhet att det är kvinnan som ska proppa i sig hormoner och stoppa upp spiraler. Sen finns det ju också en risk att hon blir gravid trots preventivmedel och vill man absolut inte ha barn är det ju därför bättre med två skydd istället för ett. Att säga att "kondom är så bökigt" låter lite mesigt när man jämför med att kvinnan riskerar graviditet eller abort, som är "lite bökiga" dom med...

    Vill en man absolut inte ha barn under några omständigheter bör han såklart använda kondom om han inte är redo för sterilisering. Det är i princip det enda han kan göra själv för att skydda sig från att göra någon gravid, som inte är permanent eller påverkar hans kropp. Det är ju ett väldigt enkelt sätt att ta ansvar på. 
Svar på tråden V 16 - maken vägrar barn