Inlägg från: Pappelelle |Visa alla inlägg
  • Pappelelle

    Är ni för eller emot ett FÖRBUD mot manlig omskärelse?

    Det ska självklart vara förbjudet förutom i medicinska fall. När barnet är myndigt, eller åtminstone äldre ska det stå det fritt att själva få ta valet om de vill bli omskuret. Men det är inget som föräldrar ska kunna tvinga på sina barn på grund av att folk var skitiga bakom förhuden för 1000 år sedan.

    Att man kan vara okej med detta, men samtidigt till exempel vara emot barnaga är mest hyckleri. Äckligt att tycka barnmisshandel är okej bara för att en religion säger så.

  • Pappelelle
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-30 15:38:22 följande:
    vilken religion säger att barnmisshandel är ok?
    Jag är ledsen men jag skriver inte till dig, detta kommer bli de enda bokstäverna jag matar med.
  • Pappelelle
    EnAnonumius skrev 2019-09-30 16:10:33 följande:
    För majoriteten av svenskar, även kristna svenskar, anser att stympa kroppsdelar, utan medicinsk orsak, är just barnmisshandel.
    Precis. Det rimmar väldigt illa med ett modernt samhälle och tanken på att barn inte ska få fara illa. Barns väl och ve måste komma före evetuella religioner och traditioner, oavsett vilka dessa är.
  • Pappelelle
    Liberté skrev 2019-09-30 16:23:00 följande:
    Vi har lite av ett A och B lag när det kommer till hur samhället ser på problem. Religiösa samt alla andra.

    Av någon outgrundlig anledning ska idioti och barbari ses som förmildrade när det istället borde vara något man stampar ned på hårt för att verkligen markera.
    Precis, man säger sig bry sig om barn, men saker och ting ursäktas väldigt plötsligt om religion råkar vara inblandat, då är barnen inte viktiga längre.
  • Pappelelle
    pyssel skrev 2019-09-30 19:47:38 följande:

    Är FÖR ett förbud. Intressant, eller snarare skrämmande, hur antisemitism- och islamofobidebatten fått rejält med bränsle av det här och tillskrivs rasister och ges "nazihistoriska" referenser. Samma lama argument som när hedersdebatten tillskrevs rasister, fast de aldrig var nära att äga frågan, de var varken insatta eller intresserade på djupet.

    En intressant historisk sammanfattning ur Forskning och Framsteg, i kölvattnet av förra debatten om manlig könsstympning:

    fof.se/tidning/2010/8/artikel/det-handlar-om-barnmisshandel


    Tack för intressant artikel.
  • Pappelelle
    Drottningen1970 skrev 2019-10-01 11:28:49 följande:
    Är verkligen besviken över Annies fega uttalande...
    Verkligen, Tyvärr finns det ju folk som reagerar starkt kring föräldrars rätt att misshandla sina barn i religionens namn, antar att det är dessa hon vill undvika konflikt med, de har en tendens att vara aggresiva och oresonliga.
  • Pappelelle
    Pilsner skrev 2019-10-02 15:40:53 följande:
    Bäst att hugga av händerna med då, i förebyggande syfte.
    Ja precis, jag brukar tänka att man med samma logik som barnmisshandelsförespråkarna borde skära av barns öron, så att de inte riskerar att bli smutsiga bakom dessa.
  • Pappelelle
    misil skrev 2019-10-04 14:21:55 följande:
    Dina exempel haltar betänkligt,att könsstympa en pojkbebis är inget man kan göra ogjort dvs när pojken blivit vuxen kan han inte säga jag vill inte vara omskuren längre,vilket han kan säga om han som vuxen t,ex inte längre vill vara vegetarian.
    Precis, men folk som förespråkar att skära bort hud som inte behöver tas bort (Om man inte är efterbliven eller annat som kan få en att inte kunna ta hand om normal hygien) skiter egentligen i pojkars väl eller ve, för dem handlar det bara om att få utöva sjuka traditioner. Sjukt att det finns sådana människor egentligen, nog för att världen är sjuk, men ändå.
Svar på tråden Är ni för eller emot ett FÖRBUD mot manlig omskärelse?