Inlägg från: Anonym (SKV) |Visa alla inlägg
  • Anonym (SKV)

    dagmatte, svart eller inte?

    Tjänar du så pass mycket att du kan försörja dig på det är risken stor att du åker fast för eller senare. Är det däremot bara lite extrapengar lär du kunna jobba svart utan problem.

  • Anonym (SKV)
    Anonym (Ts) skrev 2019-09-30 14:53:24 följande:
    Ja alltså, det är tanken men över 6000 blir svårt att få ihop (vitt) svart hade det inte varit några större problem att få ihop i alla fall 7-8 tusen. Det känns inte riktigt som jag kan göra det svart när det blir så mycket, vill ju inte få problem. Tänkte ev starta hunddagis senare, så planerar inte leva på detta i flera år utan några månader medan jag pluggar.
    Om du drygar ut studiemedlet genom att jobba lite svart som dagmatte är det inget skatteverket kommer upptäcka.

    Men när det börjar bli större regelbundna summor över längre tid lär det bli torsk för eller senare.
  • Anonym (SKV)
    Anonym (Ts) skrev 2019-09-30 15:03:26 följande:
    Tyvärr ger inte den utbildningen jag tänkt gå rätt till studiemedel, annars hade det räckt med att jag tog hand om 1 hund. Och då hade jag nog kunnat göra det svart. Nu är tanken att jag ska ta hand om 2-3 hundar, och eventuellt rasta 2-3 stycken också. Då skulle jag kanske kunna få ihop 7000 kr, vitt. Om nu folk är beredda att betala lite mer. 
    Kör du svartjobb som enda inkomstkälla och tillräckligt för att försörja dig är risken stor att du åker dit för eller senare.
  • Anonym (SKV)
    Anonym (Ts) skrev 2019-09-30 17:04:18 följande:

    Hur mycket skulle man kunna jobba svart utan att åka dit för det då? Tänker om jag ska dela upp det. Om jag rastar två hundar svart för 3400 kr  i månaden (sammanlagt för båda hundarna) och jobbar vitt som dagmatte? 


    Hur mycket du kan jobba svart utan att åka dit lär du märka.
  • Anonym (SKV)
    Anonym (Ts) skrev 2019-10-21 16:11:21 följande:
    Jag vet, men har en låg hyra och inte jättehöga andra kostnader så helt omöjligt är det inte även om det blir svårt. Finns rätt många som arbetar med att enbart rasta hundar, dock i större städer.
    Många av dem jobbar svart, helt eller delvis.


Svar på tråden dagmatte, svart eller inte?