Inlägg från: Anonym (Angie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Angie)

    Ok att exets nya sover tillsammans med vårt barn?

    Jag tycker verkligen du ska ta din oro på allvar, allt för att skydda din dotter. Och försök lägg fram det så att det inte handlar om anklagelser till ditt ex pojkvän utan väck tanken om ditt ex skulle förlåta sig själv om det visade sig att nån utsatte er dotter för övergrepp och om det är värt att ta den risken genom.att låta henne sova själv med en man.

    Jag rekommenderar alla som inte förstår allvaret i detta att gå in och läsa på ex. På treskablinoll på Instagram som skapats av eleine eksvärd bla. där man får upp ögonen hur stort och allvarligt detta faktiskt är, att 3 barn i VARJE KLASS utsätt för något slags övergrepp av någon i deras närhet som familjemedlem, bonuspappor, manliga bekanta, farfar/morfar, tränare osv... jag blev mörkrädd när jag insåg att det händer överallt och hela tiden av män som betraktas som helt normala av omgivningen och samhället!! Det syns inte att man är pedofil och de söker sig ofta dit barn är...

    Så du gör så rätt i att vara uppmärksam, läst så många fruktansvärda berättelser från vuxna som återberättar hur vuxna förgrep sig på dem, att ingen såg eller hjälpte dem, att de inte blev trodda eller att de inte vågade berätta för någon...

    Ni som blundar är förövarnas största täckmantel till att de lyckas...igen vill väl misstro som partner, vän eller pappa direkt! Men hellre överbeskyddande och sätta gränser än att riskera att ett barn blir skadat och förstört för resten av livet. Tillsammans och med kunskap kan dessa mönster övervinnas.

    Jag hoppas ditt ex lyssnar på sig och tar dig på allvar. Be henne läsa på kring övergrepp på barn och hur man kan skydda dem om hon inte tror dig.

    Och bra att du uppmärksammar detta, så viktigt och bra. Sen vet jag för allt i hela världen att ditt ex pojkvän är en normalt funtad man som bara tar hand om din dotter på ett normalt sett men tills du vet så fortsätt tills du känner dig helt säker.

    treskablinoll.nu/om-treskablinoll/statistik/

  • Anonym (Angie)

    [quote=79942494][quote-nick]Kverulant67 skrev 2019-10-05 02:53:50 följande:[/quote-nick]

    [/quote

    Du verkar varken ha kunskap eller läst tråden ordentligt. Det var en man som vi pratade om inget om pappans nya tjej. Och ja kvinnor begår övergrepp men i väldigt liten omfattning jämförelse med män. 97 procent av de som misstänks för sexualbrott är män (2018)15 procent av sexualbrotten sker i offrets eller gärningspersonens hem.

    Så sorgligt att du och många med dig tänker så, gissar att du är man eftersom du ska komma dragandes med att mödrar också begår övergrepp. Det är inte det diskussionen handlar om.utan om att skydda ett barn från risken att bli utsatt genom att inte sova själv med en ny vuxen som inte är barnets förälder.

  • Anonym (Angie)
    Anonym (x) skrev 2019-10-05 01:19:08 följande:

    Mina föräldrar skilde sig, och mamma träffade en ny man som hon dejtade ett tag. Jag var typ sju-åtta år tror jag, och hade hela mitt liv tassat in till mamma och pappa på nattkvisten. Så vaknade jag på natten och gick in till mamma och hennes kille. Då tog han på mig på ett sätt som inte var okej, även om det kanske inte var riktigt "illa". Det var liksom svårt att sätta fingret på vad som var fel - eller det var väl olämpligt i sig att han ens tog på mig egentligen.

    Jag berättade för mamma, men hon trodde inte på mig - sa att jag nog hade missförstått. Jag blev förvånad för jag visste ju att hon tyckte det var fel att göra som han gjort.

    Det tog slut mellan dem inte så långt efteråt. Hon träffade andra killar, men jag gick aldrig in till henne igen på natten, inte ens när hon sov ensam.

    Tror inte pappa skulle blivit så värst glad om han fått veta :/


    Så ledsen för din skull? ledsen för att din mamma inte trodde på dig och kastade ut honom med huvudet före???? din mamma svek ditt förtroende villet aldrig borde få hända hur jobbig sanningen än är att ta in. Du borde berätta för din pappa och prata med din mamma igen om du klarar det. För att sätta ord på det du tänker och undrar kring hur din mamma tänkte. Vi måste våga prata om det svåra för att inte acceptera att tystas ner. Kramar till dig.
Svar på tråden Ok att exets nya sover tillsammans med vårt barn?