Inlägg från: ballerinakakaoreo |Visa alla inlägg
  • ballerinakakaoreo

    Skapa en person

    Läste kursen förra terminen men har inte haft denna uppgift, men använd din fantasi. Tänk dig tillexempel en homosexuell, muslimsk kille som har vuxit upp i ett land som styrts av krig och kränkningar av homosexuella. Hur har det påverkat honom som person och hur lever han idag? Hur är hans livsåskådningar?

    Eller en kvinna som alltid utövat sport och en dag omkommer i en olycka varpå hon får en funktionsnedsättning/funktionshinder som påverkar henne och hennes liv så gravt att hon blivit rullstolsburen och inte längre kan sporta. Pga rullstolen kollar folk nu konstigt på henne och hennes vänner tar avstånd. Hur har hennes syn på funktionsnedsatta/funktionshindrade sett ut tidigare och hur har det påverkats nu? 

    Ett annat exempel kan vara en person utan könstillhörighet tex.

  • ballerinakakaoreo
    AniieeHär skrev 2019-10-05 01:09:31 följande:
    Förlåt, men.... det här är ju omöjligt. Om en människa omkommer så kan människan omöjligt få en funktionsnedsättning. Eller, ja... död är ju också en slags funktionsnedsättning. Förlåt, men det blev så knäppt.

    Annars tycker jag att du gav TS väldigt bra förslag/sätt att tänka.
    Jag skrev ju inte att hon omkom. Det finns olika former av funktionsnedsättningar, antingen medfödda eller sådana som uppkommer efter skador, olyckor eller sjukdomar. 
Svar på tråden Skapa en person