• larssonc

    BIM november 2019

    Flora86 skrev 2019-10-21 11:35:55 följande:

    Hur går det för dig? Nån mer blödning?


    Ja.. jag har ju problem med mellanblödningar. Kommer oftast direkt efter äl och pågår till mens. Äter extra progesteron för att lindra men inte alltid det går. Tröstar mig med att sist jag plussade så trodde jag att jag hade fått tidig mens för jag hade så mycket mellanblödningar men gick ju vägen ändå. Så får väl se..
  • larssonc
    myownworstenemy skrev 2019-10-22 10:48:30 följande:

    Jaha. På väg hem från jobbet för att jag är förkyld och väldigt illamående. Hoppas på graviditet men mer troligt är nog sömnbrist och stress. Tror väl inte att man kan bli illamående några dagar efter ÄL?!


    Man ska aldrig säga aldrig, alla kroppar reagerar olika. Men normalt sätt säger man väl att illamående uppstår först efter att kroppen börjar producera gravidhormoner vilket sker först efter att ägget fäst. Man säger att det tar minst 6 dagar för ägget att vandra ner och bädda in sig i livmodern och först efter det när ägget fortsätter att utvecklas så kan kroppen reagera på förändringen. Men som sagt, det finns ingen facit. Kan absolut vara så att din kropp är känslig och reagerar lätt! Vi håller tummarna :)
  • larssonc
    myownworstenemy skrev 2019-10-22 20:42:26 följande:

    Hoppar in här jag med !

    Hade troligtvis ÄL den 17 och då hade vi mys.

    Vill så gärna tro att man har symptom hit och dit.

    Räknar mig som äl+5 idag det blir väl korrekt ?

    Ni som har bim 1/11 när ska ni testa er för första ggn? :)


    Hoppar in här jag med !

    Hade troligtvis ÄL den 17 och då hade vi mys.

    Vill så gärna tro att man har symptom hit och dit.

    Räknar mig som äl+5 idag det blir väl korrekt ?

    Ni som har bim 1/11 när ska ni testa er för första ggn? :)[/quote]

    Jag har två Clearblue digital-test hemma. Enligt deras statistik kan 65% som är gravida se det 4 dagar innan BIM med deras test men hela 90% kan se det 3 dagar innan. Så om jag känner av symtom flera dagar kommer jag nog ta ett test på tisdagen, 3 dagar innan. Känns som slöseri med test annars. Om jag inte känner av det blir det på BIM-dagen eller dagen efter.[/quote]

    Jag kommer nog testa första gången 30/10 tror jag :)
  • larssonc
    Stoltmoster skrev 2019-10-23 12:29:15 följande:

    Hej! Jag hade min äl i fredags och på söndag ska jag till dubai och kommer få min beräknade mens där nere. Jag har fått tabletter för att skjuta upp mensen men de står att man inte ska ta dem om man tror man är gravid elle rär gravid.. Och jag vet ju inte? Jag vill inte riskera något och jag kan inte ta tidigt test ännu.. Vad ska jag göra? Kan ja hinna ta ett test innan jag ska åka eller är det alldeles för tidigt?

    Jag har alltid haft min mens runt den 30-1a.. Och jag måste börja med tabletterna senaste 3 dagar innan.

    Hjälp :(


    Vilka tabletter är det du fått? Jag äter provera (har även tagit primolut nor) varje månad (i mitt fall för att få bort mellanblödningar). Fått dom av min läkare som vet att jag vill bli gravid. Jag har blivit gravid undertiden jag ätit dom. Tog ett test när mensen var beräknad att komma och slutade så fort jag fick plus. Var ingen fara enligt min läkare.
  • larssonc

    [quote=79982334][quote-nick]Laa TroosaaLi skrev 2019-10-23 13:38:11 följande:[/quote-nick]Jag har en blödning idag :) Dag 19 i menscykeln. Tror det är en nidblödning, att ägget fäster i livmoderslemhinnan :) undra när man kan testa, hur många dagar efter nidblödningen man kan testa för graviditet?[/

    Tror inte du kan räkna dagar från en eventuell nidblödning utan du får räkna från äl. Jag skulle testa tidigast på äl+12. Håller tummarna för dig!

  • larssonc
    awi skrev 2019-10-23 17:03:42 följande:

    Lägger mig senare i bim listan då jag trodde mensen kom tidigare men det var bara en mellanblödning. Fick riktiga mensen igår så jag har bim 21/11. Undrar om det är någon annan här som också har problem med mellanblödningar? Mina börjar några dagar efter ÄL och håller på till bim. Kan det försvåra att bli gravid tror ni?


    Jag har också problem med mellanblödningar. Får precis som du mellanblödning efter äl fram till mens. Som någon skrev att man inte skulle ha ägglossning pga mellanblödningar stämmer inte. Jag har regelbunden ägglossning. Bekräftat både genom vul samt att jag ser att tempen går upp.

    Om jag vore du skulle jag kolla upp varför du har mellanblödningar, det finns många olika anledningar och det kan absolut försvåra att bli gravid. Får du mycket mellanblödningar kan det vara så att din slemhinna inte klarar av att hålla sig tjock för ett ägg att fästa i.

    Jag har mellanblödningar pga att jag har brist på progesteron (ämnet som kroppen producerar efter ägglossning). Att jag har brist på det är för att jag har få ägg kvar (lågt amh, fick diagnosen vid 27) och påväg mot ett tidigt klimakterie. Med det sagt är det inte omöjligt att bli gravid. Sonen kom till efter 4 försök efter jag fått tillskott av progesteron (lutinus) som jag tar efter äl och fram till mens. Tar bort mellanblödningarna. Min andra son (som sorgligt nog dog i magen i vecka 20) kom till efter 1 försök med hjälp av extra progesteron.

    Vi är nu på försök 1 med lutinus och hoppas det inte ska ta allt för länge tills vi plussar denna gång.

    Mitt tips, kolla upp varför du har mellanblödningar, det ska trots allt inte vara så och kan finnas en bakomliggande anledning. Men det finns absolut stort hopp att bli gravid ändå trots mellanblödningar :)
  • larssonc

    Så mycket symptom alla känner, får hoppas det blir många plus! Själv har jag aldrig någonsin känt ett enda symptom. Varken inför äl, bim eller när jag varit gravid. Är på äl+8 nu och känner som vanligt noll. Lite tråkigt!

  • larssonc

    Åh vad segt tiden går. Tror inte det tagit sig men hoppet är ju det sista som lämnar. Tror jag ska testa på tisdag. Så här ser min temp ut.

  • larssonc
    MalinBud skrev 2019-10-28 09:17:21 följande:

    Har jag gått och blivit knäpp? Ser jag sånt som inte finns?? Är det ett spökstreck för att jag ska hitta en logisk förklaring till min självdiagnostiserade urinvägsinfektion?

    Är det ett streck? Supersvårt att få en bra bild med bra fokus med mobilen..

    det är med morgonurin, men ett vanligt test och inte testa tidigt. Idag är det äl + 10 eller 11.


    Jag ser tyvärr ingenting men äl +10/11 är fortfarande tidigt. Testa om två dagar igen :)
  • larssonc
    mariagejan skrev 2019-10-30 06:16:48 följande:

    Testade imorse negativt :(


    Testade också negativt idag. Bim +13. Så det blev inget denna gång.. :(
Svar på tråden BIM november 2019