• HSOF

    Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?

    AndreaBD skrev 2019-10-10 12:57:50 följande:
    Igen, vem är "han"? Dykaren? Ingen har väl sagt att inga hål existerar? Snarare att man inte vet hur de har uppstått.

    Däremot la jag märke till en sak när det gäller dykaren: Han verkar älska att stå/sitta framför en kamera. Och det kan ju vara anledning nog för en väldigt fåfäng person att åtminstone spä på historien lite.
    Nej Flachen här påstår att hålet är en konspirationsteori och att dykaren målar upp ett falsarium. Nästan så att jag tror att Flashen är undercover för någon myndighet som vill tysta det här Skrattande 
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-10 13:00:41 följande:
    Tyska myndigheten för materialforskning HAR ju undersökt metalldelar från det där hålet och kommit fram att det inte finns några säkra tecken på en explosion.  

    Och det har inte gjorts EN utredning av olyckan, det har gjorts ganska många små under alla år. 
    Jo men saken är den hade detta gjorts av experter så hade man tagit kompletterande tester på en gång. Hon var själv dykledare och visste inte vad hon skulle kika efter mer än att ta upp en bit från skrovet, hänger du med på vad jag menar. 

    Nej ingen har officiellt varit nere vid vraket sedan Jutta Rabe. Så ingen ordentlig undersökning har gjorts.
  • HSOF

    AndreaBD skrev 2019-10-10 13:19:11 följande:
    Äsch, inte alls. Du kollar för många konspirationsvideos. Har du läst dig in på vad som hände exakt och den officiella sidan, så att säga? Jag får intrycket att du bara har kollat "kritikerna" och då blir du hela tiden överraskad av saker som inte är korrekta. 
    Du fra fråga Flachen istället, jag tolkar honom så iallafall även om han inte är helt tydlig med svaret på min fråga här tidigare.

    Jag har läst och tittat på mycket, detta har intresserat mig sedan 94. Tycker även fortfarande att det är konstigt att Carl Bildt uttalade sig om att bogserat hade ramlat av innan man ens visste det. 
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-10 13:35:49 följande:
    Igen, VAD exakt vill du undersöka där? Bogvisiret är på land, plåtbitar från runt hålet också, och planerna av båten  likaså. Vad exakt ska man undersöka där nere? Svara på det först, sedan kan vi undersöka närmare om det har gjort och om det är en bra idé.

    Och det som undersökts av materialforskningsverket var ju sånt som Jutta Rabes dykare hämtat upp.
    Det sägs att om man hade gjort det som Rabe gjorde så skulle man sett att man behövde komplettera med andra saker, vad vet jag inte men hela hennes expedition har ju många vart kritiska till.

    Men jag har skrivit detta förut, vi har skilda åsikter och enligt frågan här uppe tycks det vara en ganska delad åsikt och då det även kommer en ny norsk dokumentär nu till våren om just detta ämne så är jag verkligen inte ensam om min åsikt. 

    Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer. Kan ju ta lika många år som det tog innan man hittade sanningen om DC 3an. 
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-10 13:42:48 följande:

    Kanske någon vill läsa åtminstone delar av rapporten. Den är på 229 sidor. Det ser egentligen ut som att det är ganska noggrant gjort.

    www.estoniasamlingen.se/textfiles/JAIC-haverirapport.pdf

    och en infosida:

    www.estoniasamlingen.se/StartPage.aspx


    Den är gjord av Sverige, Finland och Estland och ingen har haft någon insyn i varandras utredningar. Estland del gjordes även under ledning av en person som själv hade intresse i rederiet. Så kan ju ses lite jävigt.
  • HSOF
    Kjell2 skrev 2019-10-10 22:26:14 följande:

    Vad är fel i den?


    Ja det är som att du själv skulle utreda dig själv om du hade blivit dömd för något. Nu syftar jag främst på den estniska delen.
    Kjell2 skrev 2019-10-10 22:25:45 följande:

    Vilka skulle göra en bra utredning, hur skulle de utses och vem skulle finansiera?


    Den skulle göras av en annan sjöfartsnation som inte har intresse i frågan, exempelvis Japan eller varför inte Australien.
  • HSOF

    Konstigt 21 stycken som delar min mening i denna fråga men ingen som är med i debatten?

  • HSOF
    EnAnonumius skrev 2019-10-11 00:00:52 följande:

    Tycker det är konstigare att du tycker det är märkligt att det råder dykförbud kring Estonia.

    Griftefriden är tydligen inget att bry sig om? Eller?


    Vilka andra förlista fartyg har griftefrid. Man ska respektera att det är en gravplats men det kan inte förhindra att vi undersöker vraket för att få reda på vad som verkligen hände.
  • HSOF
    Trent skrev 2019-10-11 00:02:39 följande:

    Om det gjordes en oberoende utredning som undersökte allt och kom fram till samna sak som den tidigare utredningen, skulle du köpa det då?


    Om man utreder det på ett grundligt och opartiskt sätt där även myndigheter och inblandade som håller på hemligheter berättar var de vet så gör nog de flesta det.
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-11 08:56:12 följande:
    Det fanns ju gott om folk som varit med, dvs. överlevande. Någon har väl sett att det var borta och berättat det. Kanske inte så många som såg det i kaos, men stort nog är det ju, så om man råkar se den delen av båten så lägger man väl märke till det. Många av dem överlevande var ju personal på båten, inte passagerare. De hade ju bättre koll på hur båten ser ut. Och kunskapen sprider sig snabbt, pressen är ju direkt där också.
    Detta uttalande kom han med redan dagen efter olyckan. Men visst kan det vara så men det är ändå lite konstigt. För man hade inte varit nere och dykt vid vraket då.
Svar på tråden Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?