• Ess

    Bonusfamiljer - reser ni med bara några barn

    Ja vi reste med de gemensamma barnen. Det är stor åldersskillnad mellan de gemensamma och hans tidigare.

    Jag var dessutom inte speciellt pigg på att slösa semester och pengar på att resa med hans.

  • Ess
    Anonym (ts) skrev 2019-10-09 12:43:55 följande:
    Men gjorde din man saker med sina barn på egen hand då?
    Nej. 

  • Ess
    Anonym (Minus bonus) skrev 2019-10-09 14:48:48 följande:

    Styvföräldern vill kanske slappna av på sin semester utan styvbarn. Att resa med andras barn är kanske något som känns extremt påtvingat. Att umgås med styvbarn är en uppoffring man gör för sin partners skull och inte för att man tycker det är kul. Man blir kär i sin partner och får någon annans avkomma på köpet. Förutom att ens hem invaderas av en främling så förväntas man bjuda med denne på semester. Helst av allt ska man tycka att det är trevligt också. De biologiska föräldrarna har valt att skiljas med allt vad det innebär för barnet. Att önska sig ett kärnfamiljs-liv tillsammans med en ny partner och särkullbarn är befängt. Vill ni att era alla era barn ska lika mycket resor/presenter/pengar? Då finns det bara en lösning: Skilj er inte från den biologiska föräldern! Att leva i en styvfamilj är skit för alla parter. De som gapar om att styvbarnen ska ha samma fördelar som de gemensamma barnen (helst hos båda föräldrarna) lever inte i verkligheten. Om du inte vill att dina egna barn ska behandlas annorlunda så ska du definitivt inte försöka bilda en ny familj! Man älskar sina egna barn inte andras ungar.


    Instämmer helt, skulle aldrig bjuda hans barn på semester. Vi var iväg en gång det räckte, det var helt underbart när vi kom hem igen och fick lite space mellan oss.
    Jag stod dessutom för det mesta under den resan, sa när vi kom hem att det gör jag aldrig om och det har jag inte gjort heller.

    När vi fick gemensamma barn gjorde vi så att två veckor hade vi själva och sen de andra två veckorna bjöd vi hit hans barn. Ofta hade deras mamma bokat in resor osv så de kom när vi börjat jobba istället.
  • Ess
    Anonym (Minus bonus) skrev 2019-10-10 07:01:19 följande:

    Du skriver inte fy för din pappa utan endast fy för hans fru? Intressant eftersom det är din pappa som borde vara intresserad av att ha en god relation till dig inte hans fru.


    Ja, för antingen är han efterbliven, eller så är det faktiskt hans val och åsikt.

    Sen kan man tycka vad man vill om hans behandling av inläggsskrivaren, men han är en vuxen människa och har gjort sitt val.
  • Ess
    Anonym (Minus bonus) skrev 2019-10-10 14:18:59 följande:
    Inte alls. Ordet MAN används just för obestämd person. (Indefinita pronomen) Det vet de flesta som behärskar det svenska språket.
    Det finns vissa som känner sig utpekade när man använder ordet MAN.
    Eller ursäkta det finns vissa som känner sig utpekade när du och jag använder ordet MAN. 
  • Ess
    Bananböjaren skrev 2019-10-10 15:46:27 följande:

    Man kan kallt räkna med att det är två människor ifrån tidigare misslyckade familjebildningar som försöker göra en do over. Antagligen blir utfallet av nästa försök det samma.

    Gubben i ekvationen är givetvis lika misslyckad, han blir av nån anledning dock inte lika provocerad av att höra sanningen, därav valde jag att koncentrera mig på kvinnan.


    Har du inte läst hela sista sidan ang användningen av ordet MAN?

    Bäst att du börjar med JAG istället, för annars blir det ett ramaskrik
  • Ess
    Brumma skrev 2019-10-10 19:07:49 följande:
    Kan ju bero på hur ni använder det.... funderat på det?
    Om vi tar ett exempel, så kan MAN skriva....
    Så kan DU skriva....
    Så kan JAG skriva...
    Du ser väl själv skillnaden mellan utpekande och allmänt?
    Sen om du känner dig utpekad när man skriver allmänt är något du själv får jobba på.

  • Ess
    Anonym (Minus bonus) skrev 2019-10-10 20:28:52 följande:

    Jag springer ett maratonlopp och flämtar vid mållinjen: -Gud, nu är MAN trött! Det innebär inte att ALLA är trötta. Du har inte förstått innebörden av ordet MAN. MAN skriver som MAN vill!


    Precis!

    Det var ett jättebra exempel.
Svar på tråden Bonusfamiljer - reser ni med bara några barn