Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Bonusfamiljer - reser ni med bara några barn

    Anonym (ts) skrev 2019-10-09 17:20:26 följande:
    Vilka förutfattade meningar. Jag har inte en tanke på att anmäla. Men jag tycker det är konstigt att folk blir så provocerade av att jag bryr mig om ett barn som inte är mitt eget.
    Jag tror att det som provocerar är att du, helt utan att ha insikt i familjens liv, utgår från att det äldsta barnet lämnas hemma av illvilja, och att du upprepade gånger väljer att skuldbelägga utan minsta insikt i denna familjens verklighet.

    Du vet inte hur ekonomin ser ut, om den andre föräldern inte tillåter barnet att resa (förvägrar pass t. ex.), om det finns medicinska orsaker till att göra resan, om de gemensamma barnen har släkt utrikes, osv. Trots det så skriver du om och om igen att du aaaaaaaaldrig skulle behandla ett bonusbarn "på det sättet" och skuldbelägger gång på gång de föräldrar som av en eller annan anledning gör val som inte överensstämmer med din personliga och högst subjektiva moral.
  • BurningDiamond
    Anonym (ts) skrev 2019-10-09 20:38:43 följande:
    Som jag nyss skrev till Brumma så har jag varit bekant med familjen i många år och jag träffar barnet i stort sett varje vecka så det är inga främlingar jag pratar om.

    Du överdriver min inställning å det grövsta och gör dig bara löjlig. Nej jag skulle inte agera som de verkar göra, det är min rätt att ha en annan åsikt än dem. Att anse att det är en subjektiv (och därmed förkastlig?) moral att tycka att barn i en familj ska behandlas hyfsat rättvist får stå för sig.

    Ge mig ett gott skäl till varför det är dåligt och skuldbeläggande att reagera när man misstänker att ett barn i ens närhet kanske mår lite dåligt över förhållandena hemma och känner sig åsidosatt? Måste det vara ringa-soc-läge-bonuspappan-super-och-slår-mig för att det ska vara ok att oroa sig och reagera? Är ni sådana syltryggar att ni bara stoppar huvudet i sanden? Är det bekvämast så?
    Du vill uppenbarligen bara ha medhåll om hur hemsk mamman är och hur duktig du är som bryr dig och reagerar. Vi på FL vet inget om familjen eller deras bevekelsegrunder, vilket du ivrigt framhåller, så varför då diskutera ämnet med oss?

    Om du nu är så nära och bundis med familjen, och du misstänker att de med största illvilja och hat mot stora barnet utesluter det från den gemensamma familjens aktiviteter, så är det väl väldigt enkelt att prata med mamman om det hela, istället för att skapa en tråd där du mästrar över alla familjer som inte kan leva upp till "din standard"?


  • BurningDiamond
    Anonym (Minus bonus) skrev 2019-10-10 13:06:29 följande:
    Det är din slutsats efter att ha läst mina inlägg efter dina kriterier och tolkningar. Jag har däremot inte preciserat vem eller vilka min formulering (man) representerar.
    Ja, om du nu väljer att inte använda svenska språket på det sätt det är avsett, så blir det otroligt svårt (för att inte säga omöjligt) att hålla en diskussion med dig.
  • BurningDiamond
    Anonym (Minus bonus) skrev 2019-10-10 13:46:16 följande:
    Om du tycker att det är svårt att föra en diskussion med mig så kan du givetvis avstå. När det gäller det svenska språket så använder jag det helt korrekt.
    Okay, då säger vi så... Ditt sätt att använda uttrycket "man" är helt korrekt och alla andra i Sverige använder det fel.
  • BurningDiamond
    Anonym (Minus bonus) skrev 2019-10-10 14:18:59 följande:
    Inte alls. Ordet MAN används just för obestämd person. (Indefinita pronomen) Det vet de flesta som behärskar det svenska språket.
    Exakt. Du vill få det att framstå som ditt användande av "man" inte följer detta.
Svar på tråden Bonusfamiljer - reser ni med bara några barn