Inlägg från: snedtak |Visa alla inlägg
  • snedtak

    Hjälp vad väljer man för gymnasie om man vill bli programmerare? NTI Eller Cybergymnasiet eller nåt annat??

    Anonym (op) skrev 2019-10-11 14:46:30 följande:
    Det finns en eftertraktad spelprogrammerarutbildning där vi bor, en som är ganska svår att komma in på med många sökande och alla har programmerarbakgrund, en del har tidigare examen från universitet/högskola. 

    Från min sons klass kom halva klassen från samma gymnasieutbildning och samma gymnasieklass, så det kan absolut vara en fördel att ha lärt sig programmering innan. Detta kan man ju även göra utan utbildning, men eftersom så pass många kom från samma gymnasie så tror jag absolut det var en fördel. 
    Jag tänker att det är lite tidigt att rekommendera TS son att inrikta sig mot spelutveckling när han inte ens börjat gymnasiet, om det inte är så att det är stora drömmen. Personligen hade jag inte velat arbeta i spelbranschen. Efter vad jag hört från bekanta är det sämre löneläge och arbetsvillkor, just eftersom det är så eftertraktat (hög konkurrens) och det finns arbetsgivare som tycker man ska vara tacksam för att man fått möjligheten att arbeta som spelutvecklare.

    Jag skulle också rekommendera Natur eller Teknik, på en bra skola med hög kvalitet på utbildningen. Vad det är för skola beror ju på var man bor. Matte kan man inte få för mycket av.
Svar på tråden Hjälp vad väljer man för gymnasie om man vill bli programmerare? NTI Eller Cybergymnasiet eller nåt annat??