Inlägg från: Anonym (Rebecca) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rebecca)

    Min man kräver att jag arbetar!

    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 11:05:05 följande:

    Jag är hemmafru, och har varit i ca 10 år. Min man och jag har varit gifta i ca 11 år, och kommit överens om att jag ska vara hemmafru. Vi har 3 barn ihop i åldrarna 6, 3 år och en liten på 3,5 månad. Allt bra så långt och trots att jag är hemma har vi gott ställt, bor stort och har det bra. Men nu helt plötsligt tycker min man att jag ska börja arbeta efter att minsta skolats in på förskolan vid ca 1,5 års ålder. Jag känner att jag trivs med det livet vi har. Men hans motivering är att han vill ha mer tid med barnen och kunna vara hemma mer. Jag förstår inte varför han tycker det är så viktigt nu. Hur skulle ni gjort i min sits? Är så ledsen att min man vill ändra en så bra livsstil..


    Är väl superbra att han vill spendera mer tid med barnen. Han lär ju inte se dem länge på vardagarna om han bara träffar dem efter jobbet tills de ska sova.

    Sen tycker jag också att du ska kräva att han börjar ta hand om några hushållssysslor om han vill att du ska börja jobba. Spelar väl ingen roll om du är bättre på dem, han får väl anstränga sig lite och lära sig tills han själv är lika bra. Finns ingen vettig ursäkt att han ska slippa undan hushållsarbetet om du ska ut i jobb.
  • Anonym (Rebecca)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 12:02:30 följande:
    Jag är ju enbart lat, bortskämd och knäpp och gör tydligen inget som är bra så jag kan väl göra både och då...
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 12:03:35 följande:

    Just det, egoistisk också. Bara för att jag inte drar in en lön.



    Men skit i alla här inne som sitter och trycker ner dig! Du vet ju själv hur din situation är och vad som inte stämmer. Lägg ingen energi på dem. Klart att allt i ett hem inte kan räknas i kronor och ören och att det jobb du gjort hemma är nog så värdefullt som det han gör på sitt jobb. Jag är ju på din sida här.

    Men det finns ju fortfarande massvis av positiva sidor med att han spenderar mer tid med barnen, men då måste han ju även vara villig att kompromissa med annat. Du ska ju såklart inte fortsätta att dra hela lasset hemma om du även börjar jobba lite. Vill han inte hjälpa till hemma ska du ju inte heller börja söka jobb. Det är ju inte enbart han som bestämmer hur ni ska ha det, utan din röst är ju nog så stark som hans.
Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!