• Anonym (Bra)

    Min man kräver att jag arbetar!

    Anonym (50/50) skrev 2019-10-09 12:09:05 följande:

    Ni gjorde en överenskommelse för många år sedan. Den har ni levt efter i 10 år och er äldsta är nu 6 år.
    Nu har han i tid aviserat att han vill byta prioriteringar. Då han inte har någon skyldighet att försörja dig är det bara för dig att gilla läget. Jag kan fullt förstå dig att det verkar skrämmande, jobbigt och svårt att släppa hemmalivet. MEN! Du behöver inte vara det minsta orolig. Att jobba är ett sätt för dig att stå på egna ben, försörja dig själv och skapa dig ditt eget kontaktnät. Se det som ett nytt kapitel i ditt liv.

    Dock är det några fler saker som ska till att förändras. Samma dag som du skaffar dig en annan sysselsättning ska ni dela allt hemarbetet 50/50. Det finns inget annat alternativ. Om det är någon utbildning som du ser fram emot så hoppa på den så snart du kan. Studier är också sysselsättning, I det fallet får du vara beredd på att ta studielån för att du ska ha din egna försörjning. Men redan nu kan du studera på ca 20-25 % för att förbereda dig för arbetslivet. Den tiden är då din studietid och då får din man ta lite mer ansvar genom att städa badrum, tvätta, klippa gräs eller vad som nu finns behov av.

    Sträck på dig och sätt igång och planera för den nya tiden i ditt liv! Om du är orolig för att din man inte tror att det är något jobb med ett hushåll så lär han ju fatta det så snart du inte går i huset och plockar dagarna i ända. Sluta serva din man, han är vuxen och vill ha mer tid med era barn, se det som positivt.


    Mycket bra inlägg! Det går att inte helt hålla med TS utan att vara elak och respektlös, vilket tydligen är väldigt svårt för många. Blir faktiskt lite illa berörd när jag läste den här tråden, vilka otroligt elaka svar ts fått från vissa. Hur tror ni det HJÄLPER ts och hennes man med att kalla henne bortskämd, egoistisk och allt det där? INGENTING.

    Ts, ta till dig de kloka och bra inläggen härifrån och skit i idiotiska personangrepp, som inte tillför något annat än negativ stämning. Din sk. man, eller rättare sagt, mansbebis får såklart hjälpa till med hushållsarbetet om du ska börja jobba. Vad fan tror han, att det är guld och gröna skogar att ta hand om hela hemmet plus barn?? Det är nog bäst att du börjar jobba så mansbebisen får se verkligheten i att vara hemma med barn och allt ansvar för det. För uppenbarligen vet han inte vilket ansvar det är med hem och barn. Men tyvärr så verkar det som att det är den som drar in lön som har något värde medan den som är hemma är lat och bortskämd och värdelös. Bara att läsa vissa svar här. Folk säger att det är ts som är egoistisk men ärligt talat tycker jag det är mannen som är det. Som förväntar sig att bara göra det roliga och komma med skämt till ursäkter varför han inte ska göra resten. Vadå "ts gör det bättre än mig". Hade aldrig i helvete köpt den ursäkten.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (Pella) skrev 2019-10-09 13:37:54 följande:
    Fast omsorgen om barnen torde bli densamma, bara att inte ts är den som är hemma 100%. Om tex ts står för 15% jobb och maken 85% eller om ts är hemma och maken jobbar 100%. Känns absolut som att förutsättningarna ändras för ts och gör henne upprörd . Men om man vände på det, ska maken inte kunna känna att han vill bli mer delaktig? Det kunde man ju välja att se som positivt!
    Då får han vackert ta hälften av alla hushållsarbeten också. Som han tydligen tvärvägrar.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (Omg) skrev 2019-10-09 15:34:34 följande:

    Bra livsstil för dig. Du kan glida runt på café shoppa och sova halva dagarna när ungarna är på skola/förskola. Nu vill han ha mer tid
    med sina barn och du gnäller. Så sjukt bortskämd. Omg


    Sova bort halva dagarna när hon har en 3,5 månaders? Skulle inte tro det.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (E) skrev 2019-10-09 15:52:46 följande:
    Det står i trådstarten att mannen vill att hon ska börja jobba efter att den minsta har skolats in på förskolan vid 1,5 års ålder.
    Det framgick inte av inlägget jag citerade att hen menade när yngsta är 1,5 år.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 16:01:44 följande:

    Lämnar tråden nu. Jag ångrar att jag startade den öht. Stort misstag från mig. Tråkigt att man stämplas som lat, bortskämd osv bara för att man inte lever som er. Mår ni bra av att vara trångsynta och elaka?

    Tack till er som inte varit dömande utan kan på ett respektfullt sätt få mig att tänka om. Och tack till er med stöttande och förstående inlägg. Det är liksom inte bara att börja jobba. Det kommer nog ta sin tid.


    Du ville bolla tankar, om en livsstil som kommer med stora förändringar. Förståeligt. Men detta är familjeliv. Här skriver en del som mår bäst av att trycka ner andra. Som inte har någon empati alls. Tråkigt nog. Men förstår dig, och jag hoppas ni kommer fram till något som passar er båda.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (Omg) skrev 2019-10-09 16:03:26 följande:
    Jag pratar om när barnet är INSKOLAT vilket du skriver. Vad gör du då? När du inte jobbar? Exakt du fikar shoppar och sover. Eller har dina barn kolik upp till 2-4års åldern? Jag har 5 barn och väntar nr 6 och jag jobbar varje dag. Har också haft barn med kolik så du är knappat unik.
    Om du vill att man ska tolka dig rätt får du ju vara tydlig med det.
    Jaha och du känner ts så bra så du vet exakt vad hon gör? Och vart har ts hävdat att hon är unik? Hon säger att hon är trött. Har du aldrig varit det? Vad bra. Och du skaffar självklart många barn för att gå hemma och dra och leva på föräldrapenning, skattebetalarna. Självklart. Ha det bra nu och lycka till med dina 6 barn.
  • Anonym (Bra)
    Storkäft skrev 2019-10-09 16:10:51 följande:
    Skrämmande att denna människa snart har 6 barn med den attityden.
    Ja. Bra förebild med den tykna inställningen. Not.
  • Anonym (Bra)

    Alltså detta är familjeliv! Hur kan moderatorerna tillåta att ts får så mycket mobbning mot sig? Och nej, kritik, att inte hålla med osv är inte mobbning, MEN, att HÅNA, FÖRLÖJLIGA, PERSONANGREPP med mera, och detta är ett forum för föräldrar?? Skärpning! Och det är inte bara i denna tråden, utan i de flesta så ska flertal hacka på ts! Fy fan säger jag..

  • Anonym (Bra)
    Anonym (m) skrev 2019-10-09 16:17:41 följande:
    Starta aldrig en tråd om du inte tål alla sorters svar. Du borde vara vuxen nog att förstå att alla ser olika på situationer. Men tydligen ville du bara ha svar att din man har helt fel! Stackare, tror du verkligen behöver komma ut på arbetsmarknaden för att träffa människor och tåla att man måste kunna höra olika åsikter utan att gråta över det. Lycka till!
    Men man ska väl förhelvete inte tåla ren mobbning? Konstruktiv kritik, respektfullt sätt uttrycka sina åsikter som inte håller med ts, är en sak. Men varför håna förlöjliga eller gå på personangrepp? Eller tycker du också att om man inte tåls att bli mobbad i skolan eller på jobbet, ska man hålla sig därifrån också??
  • Anonym (Bra)
    Anonym (Mamma) skrev 2019-10-09 16:17:19 följande:
    Om du har 5 barn har du kanske varit föräldraledig i 5 års tid, så du har egentligen inte så annorlunda liv än TS.

    Tror du verkligen att kvinnor som inte jobbar bara fikar, shoppar och sover? Eller utgår du ifrån vad du själv skulle göra i samma situation? 

    Varför inte t ex gå en akvarellkurs, hjälpa en gammal granne, följa med klassen på utflykter osv? 

    Om TS har tre barn under 6 års tid, har hon i princip haft småbarn i 6 år. Det är inte direkt någon semester. 
    Ja denna trångsynta människa tror tydligen att kvinnor som inte arbetar hänger på stan, fikar och är allmänt lata.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 16:16:07 följande:
    Tack. Har aldrig hävdat att jag är unik. Bara att jag skulle tycka det var skönt att få sova någon gång. Men förlåt att jag inte är någon supermänniska.
    Normala människor tycker det är skönt att få sova/önskar att de får sova när de är trötta, vilket man oftast är under småbarnsperioden. Du är helt normal och jag tror de flesta skulle tycka det var skönt att sova en stund på dagen. Speciellt om den yngsta har kolik. Men jag tror att anonym omg försörjer sig på barnafödande för att slippa arbeta. och hade hon fått välja hade hon nog ammat dem tills de börjar universitetet också. Det är nog möjligt, så tätt hon föder barn.
Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!