Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Min man kräver att jag arbetar!

    Anonym (Omg) skrev 2019-10-09 15:34:34 följande:

    Bra livsstil för dig. Du kan glida runt på café shoppa och sova halva dagarna när ungarna är på skola/förskola. Nu vill han ha mer tid
    med sina barn och du gnäller. Så sjukt bortskämd. Omg


    Om det är någon som är bortskämd så är det väl ändå TS man, som inte har lyft ett finger när det gäller hushållsarbetet på 10 års tid. Han kan gå fram- och tillbaka till jobbet utan att behöva bekymra sig om något som sker i hemmet. 

    Så mycket bättre liv för en kvinna än att jobba heltid och stressa fram- och tillbaka till förskolan och hämta och lämna, laga mat, tvätta, diska, handla och ha koll på sociala kalendern mm som de flesta kvinnor gör idag om de inte har ett jämställt förhållande. Det är inte ovanligt att kvinnor gör lejonparten av allt hemma OCH jobbar heltid. Varför ska vi slita ut oss när många män åker räkmacka och har både en familj med dubbel inkomst och dessutom en hushållerska? Jag tycker TS har haft det riktigt bra och absolut inte varit mer bortskämd än sin make. 

    Nu vill han jobba mindre och då får han även möjligheten att visa framfötterna i hushållsarbetet. Om TS börjar jobba 50% t ex, kan han ta över vissa hushållsuppgifter. Det blir bra. 
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Omg) skrev 2019-10-09 16:03:26 följande:
    Jag pratar om när barnet är INSKOLAT vilket du skriver. Vad gör du då? När du inte jobbar? Exakt du fikar shoppar och sover. Eller har dina barn kolik upp till 2-4års åldern? Jag har 5 barn och väntar nr 6 och jag jobbar varje dag. Har också haft barn med kolik så du är knappat unik.
    Om du har 5 barn har du kanske varit föräldraledig i 5 års tid, så du har egentligen inte så annorlunda liv än TS.

    Tror du verkligen att kvinnor som inte jobbar bara fikar, shoppar och sover? Eller utgår du ifrån vad du själv skulle göra i samma situation? 

    Varför inte t ex gå en akvarellkurs, hjälpa en gammal granne, följa med klassen på utflykter osv? 

    Om TS har tre barn under 6 års tid, har hon i princip haft småbarn i 6 år. Det är inte direkt någon semester. 
Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!