Inlägg från: Anonym (sonen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sonen)

    Hans ex vill inte att jag träffar sonen

    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-10 09:26:07 följande:
    Nu tror jag att du har missuppfattat mig. Jag tycker sonen är helt underbar! Vi har en början på en fin relation.

    När jag skrev att han är känslig, så menar jag inte på ett negativt sätt. Menar mer att han visar väldigt mycket känslor, och är en orolig kille. Som t.ex. så är han väldigt rädd för döden. Ser han någon som dör på tv så kan han börja gråta och börja tänka att hans pappa dör. Som jag också skrev är han väldigt pappig. Han ringer till pappa flera gånger om dagen när han är hos mamma, han vill alltid sova i pappas säng, han vill i princip sitta i pappas knä när vi ser på tv. Det är likadant om jag inte är där. Han har helt enkelt ett stort behov av närhet.

    När jag jämför med mina barn och skriver att de inte är lika känsliga och krävande, menar jag inte att det är bättre att inte visa känslor, utan att jag inte har behövt att tänka och hantera så mycket känslor tidigare.

    När jag ber om råd för hur jag ska hantera alla tänker jag utifrån mig, hur jag ska tänka med mina känslor, åsikter och allt annat. Hur pojkvännen beslutar om allt är hans val. Han är vuxen och kan bestämma själv.

    Ber om ursäkt för att jag inte var tillräckligt tydlig.
    Han är rädd för att förlora sin pappa då du kommit in i hans liv. Mamman har ännu inte träffat någon och sonen vet att hon finns kvar, men pappan har träffat dig. Och sonen är rädd att förlora sin far.

    Typisk reaktion hos ett skilsmässobarn riktat mot den förälder man är rädd ska försvinna/man inte upplever samma förutsägbara närhet till.

    Du kanske har varit skild längre? Så dina barn kanske inte tar det lika hårt.

    Du skrev att du och mannen var så kära att ni ville involvera era barn snabbt. Men när man är kär blir man ganska egoistisk och kan glömma andras behov, även barnens. Jag tror mamman har rätt i att du introducerats lite för tidigt i sonens liv, han kanske knappt kommit över skilsmässan och nu ska han komma över att han måste dela pappan med nån. 

    Därmed inte sagt att du är elak eller något. Menar bara att det kanske är lite för tidigt psykologiskt för sonen. (Och tydligen mamman, men tror inte hon har dåligt självförtroende, tror att hon inte bearbetat skilsmässan ännu, till skillnad från din kille som redan gått vidare, men mamman och sonen har inte gjort det).
  • Anonym (sonen)
    möjligt skrev 2019-10-10 09:26:13 följande:
    Tänker att det kan vara vettigt att de det från sonens sida. Du utgår direkt ifrån att exet har fel men samtidigt ser du själv indikationer hos sonen som säger lite samma, som känslighet och klängighet. Och det låter som att ni lägger väldigt mycket på honom, att han blir tillfrågad om han tycker det är ok och du sedan får ta del av svaret kan nog bli väldigt jobbigt för honom tänker jag. Skitjobbigt för honom att säga nej då ju! Varför inte testa tvärtom och backa och sedan låta sonen och pappan bara hålla det emellan dem, så att det får komma i sonens eget tempo.

    Du säger även att du egentligen tänkt vänta med att blanda in barnen men NU när du hittat din kärlek har du ändrat dig. De allra flesta vuxna(troligtvis inkluderande dig) vet att man inte har samma realism och konsekvenstänkande när man är kär och de där rationella besluten verkar plötsligt så tråkiga och onödiga. Allt är lite rosenskimrande och du och mannen har båda en stor motivator och drivkraft att gå framåt i detta, nämligen att ni är kära. Sonen har inte den drivkraften. Hans föräldrar har gått isär, han behöver säkert tid att sörja och bearbeta och hitta en vardag i detta nya liv. Det är jättefint att du snabbt vill skapa en relation till sonen och bli en stöttande extra vuxen och ha ett liv och vardag tillsammans allihop men ert förhållande är väldigt nytt och det blir ju bara värre för sonen om det visar sig att ni också går isär när förälskelsen gått över efter ett år. Man kan aldrig garantera att ett förhållande håller för evigt men som vuxen vet man att förstå 6-12 mån egentligen säger väldigt lite då man är mitt uppe i förälskelsen, då är det vettigt att hålla fast vid konkreta beslut man tog tidigare innan man hade kärleksglasögon på
    jag håller med och hade inte läst ditt inlägg när jag skrev mitt, men jag skriver mer eller mindre samma.
  • Anonym (sonen)
    Utvandraren skrev 2019-10-10 20:33:39 följande:

    Jag tycker egentligen inte att du gjort något fel utan den som, i mitt tycke, gjort fel är pappan. Huset är DERAS hus och han går med på att du och dina barn ska komma dit som en familj. I hennes hus, där de levde tillsammans, där DE var en familj.


    håller med.

    @TS:se det också i sonens perspektiv. han kanske också tycker du gör "intrång" i hans gamla hem där gamla familjen var. blir symboliskt tungt för honom kan jag tänka mig.

    håller också med om att det är pappan som gjort fel mot sin son och varit egoistisk i sina kärkänslor och är inte säker på att exet enbart tryckt ner honom och varit den hemska, de har nog varit hemska mot varandra båda två tror jag. men den som bearbetat mest "vinner" alltid och verkar lugnast.

    dvs du har väl inte direkt gjort nåt fel, men som fler säger här, backa ett tag. lycka till.
  • Anonym (sonen)
    Anonym (sonen) skrev 2019-10-10 22:56:12 följande:
    håller med.

    @TS:se det också i sonens perspektiv. han kanske också tycker du gör "intrång" i hans gamla hem där gamla familjen var. blir symboliskt tungt för honom kan jag tänka mig.

    håller också med om att det är pappan som gjort fel mot sin son och varit egoistisk i sina kärkänslor och är inte säker på att exet enbart tryckt ner honom och varit den hemska, de har nog varit hemska mot varandra båda två tror jag. men den som bearbetat mest "vinner" alltid och verkar lugnast.

    dvs du har väl inte direkt gjort nåt fel, men som fler säger här, backa ett tag. lycka till.
    @TS igen:
    Håller alltså med Utvandraren om att det är pappan som kanske gått lite snabbt fram utifrån sitt läge och sonen. 

    Men har också noterat att du inte kommer dit med dina barn och leker familj och bara varit där några ggr. Så den delen höll jag inte med om och det var dessutom faktafel.

    Hoppas situationen löser sig, TS.
  • Anonym (sonen)
    Anonym (L) skrev 2019-10-11 10:14:55 följande:

    Okej, det här blir som vanligt en tråd om hur sjuk eller inte sjuk exet är och vad hon ska ha för rätt att lägga sig i. I trådstarten finns EN enda mening som bör tas i beaktande när det gäller hur ni ska gå vidare:

    "När hans pappa frågat honom så har han sagt att han tycker att det är lite jobbigt för att han inte är van."

    Om ett barn får en sådan här fråga från en förälder och faktiskt vågar svara så här ärligt på den, kan ni ge er sjutton på att ni bör förstärka uttalandet tiofalt. Den här pojken vågar säga att han tycker att det är jobbigt när du är där, men försöker lindra slaget eftersom inget barn vill såra sin förälder (pappan i det här fallet). Antagligen har han varit mer uppriktig när han har pratat med sin mamma. Han tycker att det är jobbigt att en annan kvinna kommer in i hans hem och i hans förhållande med sin pappa. Inget konstigt med det. Så istället för att dividera hur mycket hans mamma lägger sig i ert förhållande - vilket hon inte har någon rätt till, men hon har rätt att försöka föra sitt barns talan - så bör ni respektera att det ÄR jobbigt för grabben och att han har försökt säga det men är livrädd för att göra sin pappa arg eller ledsen. 

    Ni har för jösse namn resten av livet på er att "påbörja ert gemensamma liv" men just nu behöver den här grabben en lugnare introduktion till HANS nya liv. Var vuxna; ta ansvar för hans mående. Lyssna på de där ömtåliga orden och skit i din mentala fight mot hans mamma. Hon är antagligen en helt normal mamma som hör från sin son att han inte mår bra och gör vad hon kan för att hjälpa honom även om det råkar inkräkta på din "rätt" att umgås med din kille och tar sig fel uttryck när hon försöker förbjuda saker och ting. Jag skulle bli lika desperat om jag hörde mina barn berätta om att de mår dåligt hos pappa och att pappan inte lyssnar på dem. Hans ansvar ligger mot hans son i första hand. Ni kan ses på hans barnfria veckor ett tag så att pojken får vänja sig extremt långsamt, speciellt om han är av känslig natur. 

    Det här är INTE frågan om vem av er som har rätt och fel och vem som ska bestämma vad. Det här handlar om att pojken har sagt - rätt ut - att han tycker att det är jobbigt att du är där och att ni inte lyssnar på honom för att ni tycker att ert förhållande är viktigare än hans rätt att känna sig bekväm hemma med sin pappa i en övergångsfas som kanske är längre än vad som känns roligt för er.


    Ännu ett inlägg när någon lyckas formulera det jag försökt skriva innan.

    Håller med.
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 19:09:54 följande:
    Vi har inget roligt inbokat, det har känts lite meningslöst att planera eftersom vi inte vetat dagsstatus. Vi hade bokat en weekend i Köpenhamn för några veckor sedan, men fick avboka när mamman fick veta att vi skulle åka.
    pappan behöver lära sig sätta gränser. 

    han verkar inte ha förstått att skilsmässan är ett faktum och att han är fri att göra vad han vill på sina barnfria veckor.

    du ska inte tassa på tå i din relation mot mannen. det är pojken du bör vara försiktig med, som du bekräftat att du är. 

    men mannen kan du kräva mer av.
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 19:24:56 följande:
    Han har nog förstått att han får göra vad han vill, men sätter sonen först, såklart, och när mamman vägrar att ha honom trots att det är hennes vecka, så väljer han/vi att sonen ska vara hos pappa istället för hos barnvakt. Jag vet inte om det är rätt, och visst har jag varit bitter och känt att mamman i det läget kommit före mig. Men för pojkens skull, för att han ska veta att pappa alltid finns där, så har det ändå känts rätt när jag fått fundera en stund.

    Sen är det klart att om det fortsätter så här så måste jag kanske ställa krav på att vi behöver sätta oss först ibland också. Men just nu vill jag bara att min partner och hans son ska må bra.
    Fast kanske du ska fundera på hur DU mår bra? Helt ohämmat sådär.

    Förbjudna delar av dig kanske stör dig både på son och exfru. Erkänner du det för dig själv så kanske du kan släppa irritationen. Nu menar jag inte att detta är fallet, men våga tänk ego för dig själv och för att utforska vad DU vill och behöver.

    Tror det är bra att ställa krav direkt i ett förhållande på hur du vill ha det. Saker löser sig inte av sig själv. 

    Blir väl lynchad här på familjeliv nu, men min erfarenhet är att män inte automatiskt ställer saker till rätta, utan tar den lätta vägen, så tänker att du får tala om hur du vill ha det på sikt. Du ska ju inte vara totalt självuppoffrande.

    Ta inte på dig pappans skuldkänslor. De får han bära själv.
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 19:45:25 följande:
    Det är svårt att må bra när den man vill leva med inte mår bra. Jag är nog sån som person att jag ser till alla andras bästa först, och sätter mig själv sist.

    Jag har absolut inget emot sonen. De gånger vi umgåtts har varit jättemysiga, och jag har älskat att se honom komma springandes för att ge mig en kram.

    När det gäller exet så är det såklart svårt att vara positiv hela tiden. Jag hoppas att hon på sikt åtminstone accepterar att jag är en del av sonens liv. Hon behöver absolut inte tycka om mig, men det vore ju trevligt att bli kallad vid namn istället för horan eller fittan.
    Förstår. 

    Hör du när hon kallar dig detta? Eller är det pojkvännen som säger detta? Varför berättar han det för dig?

    Tror det ändå är bra om du sätter dig själv i första rummet denna gång. Pappan mår säkert inte bra, men han måste ändå sätta gränser gentemot exet. Inte bara  för sin och sonens skull, utan för er relations skull. 

    Ta inte på dig för mycket!
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 20:42:29 följande:
    Med risk för att också bli lynchad här... Jag menar mammans dagsstatus. Vi valde att avboka för att mamman vägrade att ha sonen när hon fick veta att vi skulle åka. Det var hennes helg... Hon har hela tiden gjort så här för att hindra mannen och mig från att träffas.
    Kan ha helt fel nu... Men berättar pappan sådana saker för mamman för han har skuldkänslor gentemot henne? Varför berättar han öht vad ni göra på hans "barnlösa" vecka? 

    Jag tror din pojkvän älskar dig. Men han verkar samtidigt inte vara helt över gamla relationen, tänker på ansvar osv. Han är nog över kärleken, men han verkar inte förstå att han inte har en relation med exet längre. varför ska hans ex veta vad han gör på mammaveckorna? han har väl ingen anmälningsplikt till exet. Han måste sätta dig i första rummet när inte sonen är där. Annars tröttnar ju du. För det gör du väl...?
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 21:06:51 följande:
    Det är svårt att undgå att höra när hon skriker när de pratar i telefonen.. Så fort han säger nej till henne, så skriker hon typ ?är den där horan viktigare? ?du väljer alltså den där fittan framför allt annat? och det kan handla om allt ifrån att han säger nej till att låna ut pengar, köra hennes andra son (inte hans) till kompisar, eller att han inte kan komma och hjälpa henne att sätta upp tavlor på väggen för att vi gör nått annat...
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 21:11:44 följande:
    Han berättade för sonen som hade sagt det till mamman.

    Han är helt underbar mot mig när vi är ensamma. Jag känner mig sjukt bortskämd när det bara är vi. Annars hade jag inte orkat. Allt hade varit perfekt, om det inte var för exets beteende...
    Ju mer jag hör om detta, desto mer blir det tydligt att pappan måste markera rejält mot mamman. Så svaret på din ursprungsfråga ("hur ska jag hantera situationen?" eller vad du skrev) är: du ska inte hantera något. Du hanterar det bra som det är. Det är pappan som ska hantera.

    Även om sonen berättade om er resa (kanske utfrågad av mamman om er och ville va lojal?) så måste din pojkvän kunna stå på sig och säga ifrån i detta. 

    Man kan inte sätta munkavle på sonen, han är ju fri att säga vad han vill. Men din pojkvän måste säga ifrån till exet. 

    Även om plussen överväger, låt inte minusen vara alltför nedtyngande bara!

  • Anonym (sonen)

    PS. Be pojkvännen gå ifrån när exet ringer, så slipper du höra. Om han prompt måste svara, dvs. Det räcker väl med att de diskuterar samarbete ang sonen och försäljningen av huset.

  • Anonym (sonen)
    nihka skrev 2019-10-11 21:31:21 följande:
    Sa hon att hon ville hindra er från att träffas eller angav hon något annat skäl? Hur fick hon reda på att ni hade planerat att resa bort?
    Sonen hade berättat för mamman. 
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 21:30:17 följande:
    Anonym (sonen) skrev 2019-10-11 21:20:08 följande:

    PS. Be pojkvännen gå ifrån när exet ringer, så slipper du höra. Om han prompt måste svara, dvs. Det räcker väl med att de diskuterar samarbete ang sonen och försäljningen av huset.


    Tack. Jag menar inte hur jag ska hantera dem, utan hur jag ska hantera mig själv... Periodvis känns det som det här äter upp mig...

    När han säger emot/säger ifrån blir det bara ännu värre. Och nu efter de senaste hoten orkar han inte.

    Jag ska säga åt honom att gå ifrån, att inte svara resulterar bara i sjukt många sms (han har provat flera gånger) Jag hoppas att hon också förstår att det räcker att de diskuterar sonen och huset.
    Jag tycker att du ska stå upp för dig själv och dina behov, TS! (Då är du en bra "role model" för dina egna barn och för sonen och visar för din pojkvän att du värderar dig själv). Värna om dig själv och låt dig inte dras in i denna soppa för mycket!!

    Exet kommer säkert göra likadant nästa gång pojkvännen sätter hårt mot hårt. Och symtomen lär förvärras ett tag. Men låt sms:n. komma. Sätt på ljudlöst och skåla. Tror ändå det är nyttigt att han sätter stopp. Han kan blockera henne så kan de sköta kontakt via mail. 

    Blir det för mycket för dig kan även DU åka hem när hon går loss. Då kanske pojkvännen är ännu mer motiverad att stoppa.
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Du har svaret i din egna text!) skrev 2019-10-11 21:37:03 följande:
    Sonen ska inte han någon vetskap om dom eller deras weekendresor , sonen ska bara ha en trygg mamma och pappa, det är utgångspunkten .
    Ja det är möjligt att pappan inte borde ha berättat om weekend-resan till sonen.
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-12 09:19:37 följande:
    möjligt skrev 2019-10-12 08:28:22 följande:

    Även om ni inte gjort något fel alls och inte började ses förrän 9 mån senare så verkar det ju med de här informations tillskotten som att xfrun verkligen tror att ni haft något ihop sedan de fortfarande var gifta. Jag säger inte att det ä sant det vet bara du men det blir ju högst relevant för denna diskussion. Då handlar ju exets attityd sannolikt inte om att mannen har någon ny Eller att denne är i huset etc det handlar om att hon tror att denne person hade en otrohetsaffär med hennes man och därför även skadade äktenskapet. Det ändrar ju helt råd för att förbättra situationen, då beror det helt på hur exet är och om det är sant. Är hon normalt sett vettig och ni inte har gjort fel så kanske mannen och exet kan sitta ned och tala om detta med någon de båda gillar och liter på. Om antingen exet generellt är lite knäpp även i vanliga fall alternativt om ni faktiskt gjort något fel i början så är det nog bättre att försöka bara undvika situationerna en tid. Låt henne inte få veta era planer, tänk lite längre än att sonen i denna infekterade situation blir ofrivillig budbärare, och vänta med att umgås hemma hos honom tills de bodelat och sålt huset.

    Nej hon kan inte vinna någon vårdnadstvist och bodelningen kommer för eller senare att bli gjord men hon kan genom systemet göra hela bodelningsprocessen till en mardröm och hon kan sätta igång en helt onödig vårdnadstvist som kommer att bli extremt nedbrytande för alla, framförallt sonen. Och det enda ni vinner är att ni kunde gå fortare fram i ert förhållande detta halvår. Det är det inte värt


    Jag tycker att det är smått fantastiskt att ni förutsätter att vi haft en otrohetsaffär. Det hade vi inte.

    Jag kan också spekulera i att hon tror att vi har haft det, men det är inget hon, mig veterligen, har sagt till mannen. Med tanke på att hon inte håller tillbaka något annat så skulle jag bli förvånad om hon gjort det i det här fallet.

    Deras äktenskap var dåligt långt innan jag ens lärde känna mannen. Hade ni vetat allt hon sagt och gjort under deras äktenskap och efter så hade ni nog förstått vår frustration. Men jag tycker inte att det är relevant att berätta alla detaljer i det här forumet. Frågeställningen var hur jag ska hantera situationen, inte huruvida exet är knäpp, eller vad vi gjort fel.

    @möjligt Tack för dina råd här ovan. Jag antar att du läst allt i tråden, så jag skriver inte allt en gång till.
    Igen TS, värna om dig själv i detta! Känn efter vad du behöver och vill och orkar med.

    Lämna pojkvännens och exets konflikt så mycket det går. Gå undan om hon ringer. Försök att inte drunkna i deras destruktivitet. Försök träffa väninnor och ha kul (exempelvis eller mys med dina barn), så du inte glömmer att det finns ett liv utanför detta!

    Svara inte på konstiga inlägg, du behöver inte rättfärdiga dig.

    Hantera detta genom att värna om DIG!
  • Anonym (sonen)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-13 00:18:53 följande:
    Ja, det gör han. Men det är lite som att prata till en vägg när hon håller på.
    @TS: Jag lämnar denna tråd nu, för många som svarar "Du har svaret i din egna text!" och för lite moderering. Önskar dig lycka till och att inte glömma att stå upp för dig själv! Hur mycket du än älskar din kille så måste situationen fungera för dig också.

    Det låter som han behöver gå på samarbetssamtal med exet och sälja huset snarast. Fram tills han och exet fått en fungerande vardag tycker jag du ska ligga lågt för din egen hälsas skull. 

    Res bort med en väninna till Köpenhamn, hitta egna saker att glädjas åt i vardagen! Man kan ha roligt och hitta saker att se fram emot med andra om pojkvännen inte kan just nu! {#emotions_dlg.flower}Skål 

    Finns det nån moderator här på familjeliv som kan moderera lite i tråden? Väldigt mycket off topic pga att fler svarar ett troll.
Svar på tråden Hans ex vill inte att jag träffar sonen