• Mandel

    Hans ex vill inte att jag träffar sonen

    möjligt skrev 2019-10-10 09:26:13 följande:
    Tänker att det kan vara vettigt att de det från sonens sida. Du utgår direkt ifrån att exet har fel men samtidigt ser du själv indikationer hos sonen som säger lite samma, som känslighet och klängighet. Och det låter som att ni lägger väldigt mycket på honom, att han blir tillfrågad om han tycker det är ok och du sedan får ta del av svaret kan nog bli väldigt jobbigt för honom tänker jag. Skitjobbigt för honom att säga nej då ju! Varför inte testa tvärtom och backa och sedan låta sonen och pappan bara hålla det emellan dem, så att det får komma i sonens eget tempo.

    Jag är kvinna och har en son som är klängig på sin pappa efter skilsmässan. Jag var otroligt ledsen över att sonen inte ringde mig de veckor han var hos sin pappa för när han var hos mig ringde han pappa massor.
    En dag rasade sonen ihop och berättade hur allt låg till och jag fick en helt annan förståelse för hans beteende.


    Sonen vet exakt vart han har mig. Jag har alltid funnits där och alltid tagit mig tid för barnen. Han litar på mig helt och hållet.


    Hans pappa är däremot arbetsnarkoman och har varit otroligt frånvarande under barnens uppväxt. Detta gör att sonen nu måste kontrollera pappa på ett helt annat vis och han är då så klart även orolig för att om pappa träffar någon ny så blir det ännu mindre tid/uppmärksamhet åt sonen.

    Det jag som god mamma och ex-fru då gör är att förklara för sonen att han inte behöver vara orolig. Jag talar om att pappa älskar honom och att han aldrig skulle låta någon ny vara elak mot sonen. Jag förmedlar att jag litar på exet.
    Skulle inte falla mig in att lägga mig i hans ev dejter.


    Den dagen jag ev får träffa min nya dejts barn bla en son som jag förstått är väldigt pappig/klängig så vet jag att jag måste skapa ett förtroende om att jag inte är en konkurrent utan att pappa kan ha tid och uppmärksamhet för både sonen och mig.Och självklart läsa av läget och backa när det behövs.
    Skulle jag märka av att mamman börjar ha åsikter så får jag ta det då.


     


     


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 12:08:58 följande:
    Jag lider verkligen med din son! Skönt att han tillslut lättade sitt hjärta.

    Jag tror dock att det är lite tvärtom i det här fallet. Pappan har alltid funnits där, varit den som lekt, hämtat och lämnat i skolan, kört till kompisar, handlat kläder, lagat mat, varit på olika utflykter osv med pojken. Mamman har varit närvarande men inte engagerad.

    Jag tror precis som du att han behöver ha fortsatt total uppmärksamhet från sin pappa, för att känna att han fortsätter att finnas där.

    Efter att ha läst vad du skrivit känns det ännu mer som rätt beslut att jag inte varit där och träffat pojken efter att det här kom upp. Jag vill inget hellre än att pojken ska må bra, och känna sig trygg.

    Fast jag tycker nog att du ska jobba på att få honom att känna sig trygg och lita på dig!
    Pappan får ta ett snack med mamman för hennes beteende förstärker bara sonen och gör allt värre!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Hans ex vill inte att jag träffar sonen