Inlägg från: Grilimy |Visa alla inlägg
  • Grilimy

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Jag är inte gravid, men har en fråga till er då jag är 43 och vi försökt i ett halvår (Jag har barn sen tidigare)

    Har idag tagit första munkpepparen... så läste jag nu att det kan ge tunnare slemhinna. Min mens har blivit 2-3 dagar senaste månaderna så misstänker att min slemhinna är tunn och att ägget inte fäster. Blev såklart tveksam om jag ska äta det. Äter även membrasin sen en månad tbx. Någon annan som ätit munkpeppar här och blivit gravid? Har förstått att det funkar bra på "de unga"... Men hur funkar det på oss över 40?

  • Grilimy

    Hej!

    Äntligen får jag skriva här i tråden :) har följt er för att hålla hoppet uppe. Nu är jag äntligen gravid!! 43 år och så lycklig. Testade positivt i morse då mensen uteblivit. Denna mens som vi väntade på då vi skulle börja vår IVF behandling. :) Istället blev det ett plus!

    Jag har en fråga, vi som är äldre, och dessutom försökt ett tag att bli gravida, hur gör man med sex i början av graviditeten? Är det någon högre risk för missfall pga vår ålder? Sitter nämligen här nu med "mensvärk" efter samlag.. blir lite orolig.

  • Grilimy
    SweetCA skrev 2020-03-22 16:02:47 följande:

    Grattis! Vi har samma historia :) jag har kylen full med ivf medicin som inte använts.

    Sex ska inte vara något problem. Molvärk hade jag mest hela tiden fram till vecka 14-16 kanske

    Vilken vecka är du i nu?


    Tack :) känns så mysigt men overkligt.

    Ok vad skönt är att höra :) minns inte hur det var med andra barnen med molvärken. Känns så länge sen och då hade jag inte kämpat för graviditet och oroade mig inte på samma sätt. :)

    Jag bör vara i v 5 nu. :) Mensen skulle kommit i tisdags.

    Tack för ditt svar!
  • Grilimy
    SweetCA skrev 2020-03-22 17:02:44 följande:

    Det förstår jag! Hur gamla är dina andra?


    Den äldsta är 20 och yngsta 7 :)

    Vad roligt och konstigt att det kan bli så här när man precis ska göra IVF att man blir gravid! :) Jag hade inte hunnit hämta ut mina sprutor, tänkte göra det första mensdagen som aldrig kom. I fredags Ffick jag ringa IVF kliniken och berätta att jag inte kunnat starta behandlingen för att mensen hoppat över. Hon frågade om jag gjort graviditetstest, det hade jag inte då läkaren vid UL tidigare sa att min ägglossning hoppat över denna månad.... men i morse bestämde jag mig för att testa ändå. :)

    Vilken vecka är du och hur gammal?
  • Grilimy
    SweetCA skrev 2020-03-23 07:47:04 följande:

    Wow :) kul med så stor spridning. Skönt att slippa lägga de pengarna på medicin med även om det är lite på det stora hela. Vår lille är nu en 80 000 kr bebis haha vi skulle köra på 3 försök. 

    Ja så kan det bli, då hade du väl ägglossat innan undersökningen då hihi. 

    Är i vecka 35 nu och 41, men det är vårt första så det ska bli spännande!


    Men oj!! Menar du att ni fick betala för behandlingen ändå även fast ni blev gravid på egen hand!!? Jag hoppas verkligen inte vi behöver betala nu när vi inte påbörjat någon behandling! Har enbart gjort fertilitetstest än. Nu blev jag lite nervös.

    Vad skönt att kommit så långt i graviditeten. :)

    Ja jag antar jag måste haft äl innan trots att hon sa att jag inte haft det och inte skulle få det denna gång.
  • Grilimy
    SweetCA skrev 2020-03-23 10:45:07 följande:
    Nej då :) vi hade inte börjat än. Bara plockat ut medicinerna, de fick vi ju betala för. Vi skulle få räkningen när vi började med behandlingen (dvs sprutorna) så ni borde inte behöva betala hellre. 

    Ja det är skönt, ska bli skönt när han är ute med hehe börjar bli tungt. 
    Jag ringde IVF kliniken idag för att avboka och berättade att jag är gravid redan trots att de sa jag inte haft ägglossning. Det var konstigt tyckte dom och att jag skulle ta en ny test om en vecka!!??? Nu blev jag ju jätteledsen när det kändes som om mitt test inte skulle vara pålitligt. Jag tänker då inte vänta en vecka, min mens är redan fem dagar sen, har ömmande svällda bröst och första testen är starkt positivt, jag tar en ny test redan idag, tänker inte ens använda morgonurin. Glädjen blev till oro istället. :(
  • Grilimy
    SweetCA skrev 2020-03-23 13:54:01 följande:
    Klart du inte ska vänta... är det plus så är det plus. Ibland kan det väl bli fel om man ser ett svagt svagt streck men då brukar det väl se lite annorlunda ut. 

    Skit i att avboka Flört du har väl inget möte bokat? Bara ta hand om dig och din graviditet... 
    Tack! Ja jag har tagit ett till test nu och det visar också starkt plus. Jag är gravid! Fattar inte varför IVF tvivlar och tycker jag ska vänta en vecka för nytt test! Mensen är ju redan fem dagar sen, värkande ömmande bröst och klart positiva test. Känns lite som dom inte vill erkänna att de kunde se fel. Ja jag struntar i det nu, IVF är avblåst och nu ska jag bara hålla tummarna att allt går bra trots  min ålder... :) Ringde BM och hon sa att det var solklart att jag är gravid och frågade om jag kunde komma till henne redan i morgon. :) Mysigt!
  • Grilimy
    Snurranfian skrev 2020-03-23 14:49:23 följande:
    Stoort grattis till graviditeten! :) <3

    De kanske bara ville du skulle testa om en vecka och se om det verkade gå vägen? Men å andra sidan märker man ju det om man börjar blöda liksom. Konstigt. Om det är något jag lärt mig om graviditeter och kroppen så är det att mirakel sker och att det ibland inte verkar finnas en rimlig förklaring. Jag borde inte heller vara gravid enligt allt vi vet..men likväl är jag i vecka 15.

    Njut och klappa på magen! :)
    Tack!! :) Ja nu testar jag inget mer, det blir bara en stress. Tänker känna mig glad och lycklig och försöka att inte oroa mig. Vad skönt att kommit till v. 15 och över den där 12veckan som känns som en milstolpe. Jag ska klappa magen nu haha :)
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)