Inlägg från: Snurranfian |Visa alla inlägg
  • Snurranfian

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    3+1 dagar från ÄL om jag räknar rätt. MEN den mäter ju hcg...o det är individuellt.

  • Snurranfian
    Miva skrev 2020-01-20 12:10:31 följande:

    Idag kom svaret från nipt, det visade inget ????


    sköönt!!!!!!Då kan du slappna av!!
  • Snurranfian

    Fick idag svar på HCG-prov...Herrejävlar...gått från 728 vid 4+3 till 18606 i 5+3.Det blir en dubbleringstid på 36 timmar. Blir ju orolig för druvbörd. Alltid hittar man nåt att oroa sig för.... ska man skratta eller gråta ;)

  • Snurranfian
    Lyckligamamman skrev 2020-01-22 12:55:59 följande:

    En till gravid 40 +. 41 år och mitt femte barn ????Min sambo är 31 och det är hans första barn.

    Är nu i v.7+2. Gjorde vul på måndag, allt såg fint ut, fostrets storlek motsvarade veckorna och hjärtat pickade fint.????


    Stort grattis :)
  • Snurranfian
    Najo skrev 2020-01-22 20:38:00 följande:

    Tack för dina peppande ord. Jag har varit väldigt gråtmild under dagen. Bebisen var så himla fin på ul och börjar redan känna en stark anknytning. Blir ledsen över att tänka att den inte skulle vara helt "frisk". Jag har svårt att tänka mig att jag skulle göra en abort och jag börjar undra om o varför jag ska göra detta nipt. Men jag har 2 friska barn och är ensamstående så det minsta är väl att iaf vara förberedd..

    Jag försöker tänka positivt. Kub risken fick jag veta idag är 1/19 (i kubberäkningen) sett enskilt till min ålder (45) - dvs över 5%.. Då tänker jag att eftersom jag fick en total risk på 0.009% måste de andra delarna (nackspalt och blodprov) ha vägt upp rätt mkt...


    Ja all denna oro man har. Här sitter jag o är rädd för druvbörd..kommer vara olika saker man.är rädd för hela tiden. :/ Jag läste nånstans idag att om man har högt hcg kan det höja riskerna på kub. Du kanske har högt sånt? Det har jag... vet inte varför ännu.
  • Snurranfian
    Esmes skrev 2020-01-24 16:26:31 följande:
    Jag visste inget om druvbörd, var tvungen att läsa på. Det låter ju fruktansvärt hemskt. Men det är ju väldigt ovanligt så risken att du skulle ha det är ju minimal. Jag är dock den första att förstå irrationell oro när det gäller graviditeten så jag tycker inte att du är det minsta konstig som funderar på det här. Visst finns det andra anledningar till ovanligt högt hcg? När ska du på ultraljud?
    Gjorde VUL idag. Hade hoppats på lite mer så mina känslor är väldigt blandade. Gyn såg en hinnsäck som motsvarade ca 6+0 till 6+2. Såg fin ut. Hon anade nåt som kunde vara ett foster o gulesäck. Foster isf 6+0. Inget riktigt pickade men man kunde "med lite fantasi" som hon sa se nåt rytmiskt... som två plattor som slog mot varandra. Jag hade önskat att man kunde förstora mer men verkade inte gå... vet inte om hon har liiite äldre utrustning. Hon sa att allt ser bra ut... att vi bara hade velat ha den där riktigt tydliga bilden av hjärtrörelser. Ska tillbaka 3 feb för att se. Ugh.. har faktiskt ångest och vet inte hur jag ska ta mig igenom 10 dagar. Jag har definitivt alla irrationella känslor man kan ha kring detta. Det är liksom så osannolikt att jag skulle bli gravid ö h t att jag liksom inte alls kan glädjas. Känns som jag hittar nånting att haka upp mig på som KAN betyda att nåt inte står rätt till.... Ska kämpa med att tänka positivt nu 1.5 v.
  • Snurranfian
    SweetCA skrev 2020-01-24 22:33:12 följande:

    Jag håller med Najo, det verkar helt rätt. Jag var på ultraljud 5+4 och då såg man bara en hinnsäck utan något alls i. 7+0 så såg vi en böna med hjärtslag!


    Tack till både dig och Najo. det lugnar mig lite:) 5÷4 och 6+0 är 3 dagar mellan. :)
  • Snurranfian
    SweetCA skrev 2020-01-25 09:20:04 följande:

    :) precis så det låter rimligt att ni anade något istället för som hos mig inget alls!


    Sen beror det på utrustning med. Det förvånade mig att hon inte zoomade in... glömde där och då att fråga varför. Hon är en privat gyn. På sjukhusen har de nog än bättre UL utrustning. En kompis berättade att när hon hade en liten blödning i v.5-6 zoomade de mkt o höll på i 45 min. Det va på kvinnokliniken på länssjulhuset. Försöker tänka positivt så gott det går...
  • Snurranfian
    LilyT skrev 2020-01-28 13:19:25 följande:

    Hej! Smyger in här i tråden :)

    BF 26/8, tredje barnet, 79:a


    Välkommen och grattis!!!
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)