• Anonym (Sara)

    Vem ska stå för kostnader avseende fritidsintressen vid växelvis boende?

    Lyft det med pappan så kan han fråga på soc vad som gäller och om hänsyn kan tas för barnens fritidsintressen när stödet räknas ut. Ingen aning om det går men skadar väl knappast att kolla upp det i alla fall.

    Annars är det ju så att ni ska stå för kostnaderna på era veckor. Därför kan man ju inte kräva att den andre föräldern ska betala något som man inte kommer överens om. Men han kanske vill betala? Men även om han vill kan det nog vara väldigt svårt att klara det på försörjningsstöd.

    Om ni båda har väldigt tight med pengar kanske det kan finnas någon organisation på orten som kan stödja barnens fritidsintressen ekonomiskt. Kolla upp det också.

    När mitt barn red fanns det barn som bara red varannan vecka eftersom det bara var ena föräldern som stod bakom aktiviteten. Vet inte om de betalade halva avgiften, men kanake kan vara något att kolla upp med ridskolan.

  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mia) skrev 2019-10-13 21:07:08 följande:

    Så dina barn har kunnat gå på några av de absolut dyraste aktiviteterna barn kan ha tack vare bidrag. Och nu vill du trixa med barnbidraget för att pappan ska kunna få mer bidrag så barnen kan fortsätta med det. Borde de inte börja segla också? Det kanske finns möjlighet att få ta av skattepengar till det med?

    Jag blir faktiskt lite förbannad. Det är många många familjer som vänder på pengarna utan att bli försörjda av FK och vars barn inte kan hålla på med sådana aktiviteter. Det är rätt absurt att skattepengar ska sponsra ridning och hockey...


    Ts kan inte rå för att mannen inte har inkomst. Det är ju han som får bidrag av FK för att kunna betala underhåll till sina barn, inte hon. Om hon lyckas pussla med sin lön samt underhållet som pappan varit skyldig att betala så att det räcker till dyra fritidsintressen är upp till henne. Underhållsstödet är en schablon och är samma för alla barn i samma ålder och föräldräern förfogar sjäöv äver det på bästa sätt för barnet efter sin bedömning.

    Menar du att ts skulle ha avsrått det underhåll som hennes barn har rätt till?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (FK) skrev 2019-10-13 21:34:16 följande:

    Det gör den förälder som barnet i fråga är folkbokförd hos


    Nån sån regel finns inte. Den ena föräldern kan inte anmäla barnet till en dyr aktuvitet och sen kräva att den andre ska betala för denna för att barnet är skriven där.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (fond) skrev 2019-10-14 08:21:02 följande:

    Försörjningsstöd är väl inte något han ska gå på en längre tid, så det kanske går att söka någon stipendium eller stöd från föreningarna för att ha råd med sporterna den här perioden? Vår fotbollsklubb har en fond där de som inte har råd kan söka bidrag från. Har du tittat på sånt?


    Sånt tänker jag också på. Kan också finnas projekt och liknande för att stötta barn som inte har ekonomiska förutsättningar att delta i fritidsaktiviteter.

    Jag tycker också att du kan fråga släkt och vänner. Jag skulle utan tvekan betala en del av en föreningsavgift för ett närstående barn som annar skulle tvingas avstå sin aktivitet. Men sen förstår jag om det kan kännas väldigt jobbigt för dig.
Svar på tråden Vem ska stå för kostnader avseende fritidsintressen vid växelvis boende?