Inlägg från: Anonym (Män startar krig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Män startar krig)

    All prat om våld och dödande av kvinnor

    Och män startar krig, det gör inte kvinnor och barn.

  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (Historielös) skrev 2019-10-13 18:52:59 följande:

    Är det, kvinnor och barn brukar drabbas rätt hårt i krig.


    Håller med.
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (Fler män dör) skrev 2019-10-13 20:48:20 följande:

    Oki men varför tycker du att man ska prata om vem som ligger bakom våldet och inte vem som utsatt för våldet i det här fallet männen?


    Tröttnar du aldrig på att starta massa såna här trådar där du försöker få folk att tycka synd om män?
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (suck) skrev 2019-10-13 20:56:11 följande:

    Så enligt dig är detalltså männen det är synd om trots att det är dom som oftast är gärningsmännen och allt är oavsett kvinnornas fel.

    Är du incell eftersom du resonerar så här bakvänt?


    Det finns en eller flera incels som på sista tiden härjat på forumet genom att starta gnälltrådar om hur synd det är om män och att kvinnor är så hemska och får skylla sig själva.
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 15:16:59 följande:

    Vad tror du en man som blivit slagen av en partner får höra av sin omgivning?

    Vad tror du anledningen är att få män anmäler?

    Det blir lite missvisande om alla bara postar tragiska historier. Jag tvivlar inte för en sekund att var och en har lidit, men den verkliga frågan är hur det är i jämförelse? Lider kvinnor mer än män eller är det tvärtom? 


    Det finns massor av kvinnor som inte anmäler sina kvinnomisshandlande män och som inte blir trodda när de anmäler.

    Finns till och med flera rättsfall där kvinnor blivit våldtagna som antingen läggs ned eller att gärningsmännen går fria trots bevisning.

    Ta gruppvåldtäkten i Tumba som exempel.

    Och ja, det finns fler kvinnor som lider än män då miljarder kvinnor världen över ses som mindre värda än män, samt att många flickor utomlands inte har rätt att gå i skolan och utbilda sig.
  • Anonym (Män startar krig)
    klyban skrev 2019-10-15 15:59:03 följande:

    Så man ska inte prata om det?

     

    Enda frågan här av relevans, vad får män att hota, skada och döda kvinnor?

    Verkar som att de män som hotar, skadar och dödar kvinnor gör nått bra, och om man ska se på hur en del pratar här.

    Skrämmande hat mot kvinnor.


    Kan inte annat än att hålla med dig. Känns som anonym (jasså) försöker förminska mäns våld mot kvinnor.
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:05:32 följande:

    Japp man ska absolut prata om det, men frågan är som sagt vem som drabbas värst?

    Enda frågan här som har relevans är den TS ställt inte den du tycker är relevant.

    Allt hat är skrämmande, oavsett om den drabbar kvinnor eller män


    Se dig om i världen så ser du hur ojämställt det är och att kvinnor ses som mindre värda en män samt alla flickor som inte ens har rätt till skola och utbildning. Flickbebisar som till och med dödas för att de råkade födas med "fel" kön.

    Så, vilka tycker du drabbas hårdast egentligen?
  • Anonym (Män startar krig)
    pyssel skrev 2019-10-15 16:10:38 följande:

    Du kanske tycker det är självklart att en kvinna är offer om hon blir misshandlad. Jag invände mot din fortsättning som vara att du skrev att kvinnor alltid "ses som offer". För inte ens när det för dig är självklart, och när hon är slagen, är det självklart att hon "ses som offer" av andra.


    Vissa i tråden försöker få det att låta som att deras egna syn på detta är en allmän uppfattning.
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:14:24 följande:

    Ja, det finns säkert många, men jämför det med antalet män som inte blir trodda?

    Ja, kvinnor drabbas betydligt oftare av våldtäkt än män, däremot drabbas män betydligt oftare av misshandel.

    Ja det finns många flickor som inte går i skolan i världen precis som det finns många pojkar som inte går i skolan för att de ska försörja familjen och jobba medans deras systrar får gå i skolan. Fattigdom drabbar inte enbart flickor.


    Herregud... din personliga åsikt och uppfattning är inte en allmän uppfattning. Det finns inget som säger att fler män inte blir trodda.

    Pojkar går i skolan och utbildar sig i dom länderna, medans FLICKORNA bara får vara hemma, ofta gifts dom bort med betydligt äldre män som redan har jobb och utbildning. Det funkar inte som i Sverige där man själv får bestämma partner.

    Och nej, deras systrar får INTE gå i skolan eftersom de är flickor.

    Du har inte sett så mycket av världen eller hängt med på nyheterna märker jag.
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:20:48 följande:

    Se dig omkring i världen, alla håller inte med dig om just din syn på jämställdhet. Ja många flickor far illa i världen, men för varje flicka som far illa finns det minst lika många pojkar som far precis lika illa.

    Och frågan är som sagt vad är det som säger att just flickor har det sämre?


    FEL FEL FEL.

    Det verkar vara nytt för dig att det råder extrem ojämställdhet i världen. Och nej, det finns verkligen inte minst lika många pojkar i världen som far illa som flickor. Det du gör nu är att kraftigt förminska flickors och kvinnors utsatthet.

    Läser du inte vad jag skriver?
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:23:14 följande:

    Menar du dig själv nu?

    För du verkar vara en av dem som inte ens vill att frågan diskuteras utan tar för givet att din syn är den rätta. Vad är du rädd för? 


    Du verkar vara extremt outbildad.
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:33:30 följande:

    Har jag påstått varken det ena eller det andra?

    Eller är det bara du som inte tål att frågan öht ställs?

    Alla fattiga länder utesluter inte flickor från skolan, du verkar ja jävligt dålig koll på hur världen ser ut. Fattigdom drabbar väldigt många länder med väldigt olika kulturer, och i många av dessa kulturer anses mannen vara den som ska försörja familjen. Så JA faktiskt, i många länder är det pojkarna som får jobba medan flickorna går i skolan.

    Jo jag har förstått att DU tycker att flickor har det sämst. Men vad har du för belägg för det?Haha, ska du säga som tror att alla fattiga flickor inte får gå i skola, DU har ju noll koll men anser dig vara rätt person att tala om för andra hur okunniga de är, nästan komiskt ju.


    Det är alltid nyttigt med lite allmänbildning, så här kommer en källa.

    unicef.se/fakta/diskriminering-av-flickor

    "I flera delar av världen anses flickor vara mindre värda

    Många flickor i världen, framför allt i låg­inkomst­länder, går ett svårt liv till mötes. Redan innan de föds är flickor­na ofta dis­krimi­nerade och orätt­visorna fort­sätter sedan för många genom hela livet.

    Orsakerna till den regelmässiga diskriminering som drabbar flickor och kvinnor är många. Det handlar mycket om kulturella värderingar och traditioner. Många familjer tycker inte att det är värt att investera i sina flickor eftersom de ska gifta in sig i en annan familj. Efter att de gift sig kommer de inte att kunna bidra med något till sin ?barndomsfamilj?, vilket gör att det anses onödigt att spendera pengar, tid och kraft på döttrarna.

    Flickor får ofta stå tillbaka för sina bröder. Ofta ammas en flicka under kortare period än en pojke och får även mindre omvårdnad. I många låginkomst­länder vaccineras pojkar i större utsträck­ning än flickor. Eftersom pojkar anses mer värda än flickor får döttrarna inte heller samma tillgång till mat, sjukvård och omvårdnad, som sönerna. Risken att dö är alltså större för flickorna än för pojkarna.

    Den extrema diskrimi­neringen mot flickor har lett till att det i den officiella stati­stiken ?fattas? uppskatt­ningsvis 117 miljoner kvinnor i Asien, jämfört med vad som väntats enligt demo­grafiska trender. I vissa länder, exempelvis Indien och Kina, är det vanligt med tester som talar om könet på fostret, för att göra det möjligt att välja bort en flicka genom abort (1)."
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:35:21 följande:

    Jamen självklart är det fel för att du säger så.. 

    Har du några belägg för ditt skitsnack?


    Och här kommer ett belägg till för mitt så kallade "skitsnack " ...

    stod.hungerprojektet.se/flickors-rattigheter/

    "Den djupt rotade diskrimineringen av kvinnor och flickor är en av huvudorsakerna till att hunger och fattigdom fortfarande existerar. Kulturella traditioner och värderingar gör att flickor anses mindre värda än pojkar. Eftersom en flicka så småningom ska gifta in sig i en annan familj anser många familjer att de inte är värda att investera i på samma sätt som pojkar. Därför får de inte samma tillgång till utbildning, mat och sjukvård som pojkar får.

    Ofta får flickor stanna hemma från skolan för att arbeta i hemmet. Flickor ammas kortare tid än pojkar och när flickorna blir äldre får de fortfarande äta sist och minst. Pojkar vaccineras i större utsträckning än flickor. Varje år blir 12 miljoner flickor bortgifta innan de fyllt 18 år, vilket leder till att flickor får barn unga och att de får fler barn. För flickor mellan 15-19 år är den vanligaste dödsorsaken relaterad till graviditet."
  • Anonym (Män startar krig)

    Och ett belägg till....

    mobil.pt.se/opinion/debatt/mans-vald-framsta-dodsorsaken-till-kvinnors-dod-7240278.aspx

    "Minst var tredje kvinna i världen blir slagen, våldtagen eller på annat sätt utsatt för våld under sin livstid. Detta våld är den främsta orsaken till kvinnors (mellan 16 och 44 år) död före cancer, trafikolyckor och till och med krig (Europarådet). I Sverige dödas cirka 17 kvinnor varje år av en nuvarande eller före detta partner.

    Våldet mot kvinnor har ökat och i cirka 80 procent av fallen är kvinnan bekant med gärningsmannen. Dessutom finns det ett stort mörkertal - uppemot 80 procent av våldet mot kvinnor i nära relationer kommer aldrig till polisens kännedom, det vill säga endast 20 procent anmäls. Enligt Brottsförebyggande rådets statistik från 2011 polisanmäldes 27 972 fall av misshandel av kvinnor över 18 år och i 12 471 av fallen var kvinnan i nära relation med förövaren.

    Många tror att det bara handlar om det synbara våldet, om knytnävar och blåmärken, om sparkar och slag men det kan också ske i form av kränkningar, isolering och psykologisk nedbrytning och det är oftast ännu svårare att värja sig mot. Ibland förekommer också hot mot närstående, barn och husdjur. Oftast pågår våldet under en längre period och ökar i kraft med tiden. Oavsett hur våldet ser ut så är syftet detsamma, mannen vill utöva makt och kontroll genom att skada och skrämma. Våldet mot kvinnor drabbar inte bara den utsatta kvinnan utan också barnen."

  • Anonym (Män startar krig)

    Ska jag fortsätta? Diskussionen kan hålla på i evigheter då hela Google är fullt av belägg som bekräftar det jag skrev.

  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:33:30 följande:

    Har jag påstått varken det ena eller det andra?

    Eller är det bara du som inte tål att frågan öht ställs?

    Alla fattiga länder utesluter inte flickor från skolan, du verkar ja jävligt dålig koll på hur världen ser ut. Fattigdom drabbar väldigt många länder med väldigt olika kulturer, och i många av dessa kulturer anses mannen vara den som ska försörja familjen. Så JA faktiskt, i många länder är det pojkarna som får jobba medan flickorna går i skolan.

    Jo jag har förstått att DU tycker att flickor har det sämst. Men vad har du för belägg för det?Haha, ska du säga som tror att alla fattiga flickor inte får gå i skola, DU har ju noll koll men anser dig vara rätt person att tala om för andra hur okunniga de är, nästan komiskt ju.


    Och du, jag har aldrig skrivit att ALLA fattiga flickor inte får gå i skolan.

    Jag skrev att i FLERA länder i världen så har flickor inte rätt till skola och utbildning.

    Läs om, läs rätt!
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 19:55:14 följande:

    När vissa påstår att kvinnor har det sämst och behöver mest hjälp så är det såklart viktigt att jämföra för att avgöra om det stämmer.


    Är du faktaressistent eller har du inte läst det jag skrev?
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-16 12:04:45 följande:

    Var är faktat som du säger att jag ska ta in? Det enda jag ser är dina egna påståenden.


    LÄS MINA KÄLLOR!
  • Anonym (Män startar krig)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-16 10:01:26 följande:

    Jaha och på vilket sätt bevisar det att fler flickor inte går i skolan jämfört med pojkar?

    FLERA länder säger ju inte ett skit om att just flickor drabbas värst.

    Hur många människor har varje land och hur ser fördelningen ut i vardera land?

    Har du ett land med 10 miljoner invånare där flickor har det sämst och ett land med 170 miljoner invånare där pojkar har det sämst, vem har det sämst sammanlagt?


    Du kan ju börja med att läsa mina 3 källor, där framgår det tydligt!

    Men jag antar att du kommer fortsätta förneka fakta.
Svar på tråden All prat om våld och dödande av kvinnor